Trend Forum a stabilit 4 scenarii pentru designul luminii

3 vizualizari
 Light + Building
Distribuie pe

In cadrul Light + Building Trend Forum (Frankfurt, 13.3.-18.3.2016) au fost expuse tendintele 2016/2017 pentru locuinte, vizand specialiati din domeniul comertului, designeri, arhitecti si arhitecti de interior.

Organizator: Messe Frankfurt în colaborare cu bora.herke.palmisano style studio
Data: 13.3.-18.3.2016

Îmbunătățirea și dezvoltarea de soluții tehnice inovatoare și individualizate rămâne forța motrice în designul iluminatului. Cu toate acestea, cererea pentru estetică și frumusețe nu poate fi ignorată.

Confortul de acasă și rafinamentul estetic, ambele pot fi văzute în mod clar în designul de interior. Chiar și cu concepții minimaliste, este relativ rară reducerea la simpla funcționalitate.

Trend Forum propune 4 scenarii diferite şi expune produsele selectate în contexte neobişnuite de design. În centrul atenţiei este, în fiecare caz, una dintre cele patru tendințe stilistice principale, care sunt regăsite în diferite scenarii pentru interioare.

Progresiv & decorativ - futurist, decorativ, opulent
Această tendință oferă surprize prin juxtapunerea produselor progresive cu estetica decorativă. Stilul combină elementele decorative și futuriste cu noile tehnologii și produsele lucrate manual, rezultatul semănând deseori cu scene science fiction. Sunt folosite în acest scop tehnologiile de imprimare 3D, soluțiile LED și OLED (care oferă variații extrem de fine de culoare și intensitate), suprafețe noi de texturi, materiale și structuri. Forme suprarealiste și/sau obiecte artizanale tradiționale sunt combinate cu mult curaj, creând un idiom stilistic complet nou. La acestea se adaugă o fuziune între progresiv, abstract, futuristic și creativitate care dă astfel viață viitorului.

Liberal & variat - multifaţetat, neconvenţional, original
Idei variate și originale sunt combinate într-un mod deschis și fără costrângeri. Acest stil tineresc cu multe fațete împrospătează lumea pe care o știm, trăsăturile retro, rezultatul final fiind ceva nou. Se distinge multă experimentre și neconvenționalism în această tendință. Iluminatul este atât multifuncțional cât și cu multe fațete, fie că este cu un look retro sau de tipul desenelor animate cu forme și design amuzante și nonconformiste. Nu sunt limite în ceea ce privește posibilele combinații de diferite materiale. Precum și flexibilitatea adaptării pentru diferite nevoi.

Ingenios & semnificativ - funcţional, clar, calm
Acest stil impresionează prin soluții ingenioase și minimaliste, producând efecte luminoase unice. Purismul arhitectural combină concepte inovative, perfecțiune estetică și tipuri noi de design pentru a produce efecte speciale de iluminat iar acest stiil clar este inspirat de funcționalitate și reducțiune. Nici o complicație nu deranjează calmul încăperii iar claritatea stilului este caracteristica esențială a dsignului.

Primar & atrăgător - frumos lucrat, poetic, autentic
Inspirația vine de la natură, în special din lumea botanică și astfel se dezvoltă un design emoțional, poetic, cu forme organice, culori naturale, motive cu muguri, frunze și flori. În timp ce materialele și formele evocă lumea naturii, touch-ul poetic al designului se datorează creativității artizanului. Stilul prezintă un șarm nostalgic, cu ecouri ale trecutului. În același timp, granițele dintre interior și exterior sunt blurate, designul botanic aducând natura la interior, în timp ce modernul iluminat de exterior extinde efectiv spațiul de locuit pe terase și în grădină.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 12.420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 165.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video