Conferinta AIWW - cu ocazia Saptamanii Mondiale a Apei de la Amsterdam 30 octombrie - 3 noiembrie

73 vizualizari
Amsterdam International Water Week
Distribuie pe


Găsirea de soluții în ceea ce privește apa în zonele dens populate

Conferința pe tema apei care va avea loc în cadrul Amsterdam International Water Week (AIWW) se concentrează pe ambiția de a realiza progrese reale în provocările din viața reală legate de apă, în special în zonele dens populate: de la lipsa apei până la inundații, și la schimbările climatice. Orașele, industriile și companiile de apă au contribuit la problemele pe care doresc acum să le rezolve. La AIWW, acestea vor fi legate de soluțiile experților și ale tehnologiilor inovatoare.

Conferința face parte din Săptămâna Internațională a Apei din Amsterdam. Acest eveniment bi-anual cu durata de o săptămână va avea loc anul acesta pentru a patra oară, între 30 octombrie și 3 noiembrie. Săptămâna este unul dintre cele mai mari evenimente din Europa în ceea ce privește apa, cuprinzând o conferință internațională, târgul comercial bine-cunoscut Aquatech, noul târg comercial Floodex, acordarea de diverse premii și excursii. Evenimentul precedent a atras aproximativ 25.000 de profesioniști.

În timpul lansării programului evenimentului s-au prezentat principalele probleme cu care se confruntă apa și care vor fi discutate în cadrul evenimentului. Experții se confruntă cu provocări complexe cum ar fi creșterea populației și schimbările climatice, care trebuie abordate împreună. Roelof Kruize (Waternet și Co-președinte al Consiliului de administrație AIWW): "Căutăm să construim coaliții care să rezolve împreună problemele reale. Aceasta este o abordare unică."

Rezumatul evenimentelor pe parcursul săptămânii:

Conferința AIWW
"Apa ... și nouă miliarde de persoane" este titlul conferinței care va avea loc la Amsterdam între 30 octombrie și 1 noiembrie. Ea abordează soluțiile în ceea ce privește apa pentru zonele dens populate și în continuă creștere, dar și provocările cu care se confruntă politicienii, factorii de decizie politică, directorii executivi, oamenii de știință și cetățenii. O altă temă este Apa & Criza (apa ca o cauză fundamentală a conflictelor și a fluxurilor de refugiați).

Sunt așteptate delegații din zeci de orașe și țări: de la Hamburg la Rotterdam, de la Panama la New York. Aproximativ 60 de delegați ai companiilor internaționale cum ar fi AB-Inbev, Akzo Nobel, Accenture și CDP Water vor participa la așa-numitele Sesiuni Industriale. Sunt implicate și instituții financiare (Banca Mondială, Rabobank, ING). Particularul la această conferință este reprezentat de Acordurile de la Amsterdam: problemele existente în viața reală în ceea ce privește apa, provocate de orașe, industrii și companiile de apă, vor fi însoțite de soluții. Părțile participante își vor continua colaborarea până la următoarea Săptămână Internațională a Apei de la Amsterdam din 2019. Ambiția este ca acest lucru să ducă nu numai la schimbul de cunoștințe, ci și la progrese reale.

Aquatech Amsterdam
Aquatech Amsterdam este cel mai mare târg comercial dedicat atât procesării și consumului apei, dar și apelor reziduale. Peste 21.000 de experți din 140 de țări vizitează târgul pentru cele mai recente produse și inovații. În acest an, spațiul expozițional a fost vândut cu o viteză record: peste 900 de expozanți vor acoperi 48.000 de metri de spațiu expozițional, ceea ce va face ca evenimentul să fie mai mare decât oricând. Este manifestată o atenție deosebită inovării, printre care și noua Alee a Inovației, precum și Premiile Aquatech Innovation.


Floodex Europa
Nou-lansatul târg comercial Floodex Europa se va desfășura în paralel cu Aquatech în cadrul Săptămânii Internaționale a Apei Amsterdam, la Amsterdam RAI, la sfârșitul acestui an. Târgul se concentrează pe echipamente, soluții și tehnologii pentru limitarea și prevenirea inundațiilor. Urbanizarea este în creștere rapidă, iar schimbările climatice conduc la precipitații mai intense. Acest lucru face ca riscul inundațiilor să fie un element important pe ordinea de zi oriunde în lume și în Europa. Lansarea Floodex Europa vine în întâmpinarea creșterii cererilor de echipamente, soluții și produse pentru combaterea acestui risc.

Pe lângă aceste evenimente, Săptămâna Internațională a Apei Amsterdam oferă premii, excursii la proiecte inovatoare din Olanda și un program cuprinzător dedicat tinerilor profesioniști din domeniul apei.

http://internationalwaterweek.com/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video