Proiectul inovator ICPE-CA pentru mentinerea calitatii apei a fost finalizat

76 vizualizari
ECOTURB
Distribuie pe

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a organizat recent workshop-ul de finalizare a proiectului “Sistem inovativ de aerare a apei turbinate in vederea mentinerii conditiilor necesare vietii acvatice ECOTURB”.

Proiectul, coordonat de ICPE-CA in parteneriat cu UPB - Facultatea de Energetica si SC TehnoINSTRUMENT SRL, a fost derulat in cadrul programului PN-II-PT-PCCA-2013, directia Mediu, prin UEFISCDI si Ministerul Cercetarii si Inovarii.

La workshop au participat reprezentanti din mediul CDI, academic, universitar si economic. Lucrarile prezentate au atins aspecte din cadrul proiectului precum proiectarea si dezvoltarea unui sistem de aerare a apei uzinate prin turbinele hidraulice din hidrocentrale. Rezultatul principal al proiectului, un dispozitiv inovativ, usor de utilizat, prin care se asigura respectarea normelor de calitate a apei din raurile din avalul centralelor hidroelectrice, a fost implementat cu succes ca model demonstrator, cu sprijinul Hidroelectrica SA, intr-una din centralele acesteia.

Workshop-ul a constituit un prilej de exceptie pentru ridicarea nivelului de colaborare stiintifica si tehnica intre participanti, pentru diseminarea si promovarea rezultatelor stiintifice si tehnice la nivel national si international.

Cu siguranta, proiectul ECOTURB a deschis oportunitati de dezvoltare privind adaptarea turbinelor hidraulice pentru a functiona respectand principiile dezvoltarii durabile, astfel incat apa turbinata sa corespunda cerintelor de calitate impuse de regulamentele europene.

Foto: Testarea modelului demonstrator “Ansamblu dispozitiv de aerare a apei turbinate” intr-o hidrocentrala 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video