26 iunie: Ziua Mondială a Refrigerării 2019

181 vizualizari
Ziua Mondială a refrigerarii 2019
Distribuie pe

Urmăriți evenimentele și activitățile Zilei Mondiale a Refrigerării:

Începând cu 2019, asociațiile profesionale din industrie și organismele profesionale din întreaga lume s-au unit în vederea organizării pe 26 iunie a Zilei Mondiale a Refrigerării, sărbătorită în întreaga lume ca eveniment anual. S-a luat decizia de a sărbători această zi cu scopul de a spori gradul de conștientizare a modului în care tehnologia de răcire, aerul condiționat și pompele de căldură (RACHP – Refrigeration, Air Conditioning, Heat Pumps) îmbunătățesc viața modernă și contribuie semnificativ la bunăstarea societății umane din industria RACHP de azi.

Termenul "refrigerare" aici este utilizat în sensul său cel mai larg, ca fiind procesul de realizare și menținere a unei temperaturi cerute sub cea a mediului înconjurător. Un exemplu de refrigerare este conservarea și distribuția produselor alimentare perisabile. Sistemele de răcire sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă pentru a oferi confort termic oamenilor prin intermediul aerului condiționat. În mod similar, pompele de căldură sunt dispozitive care iau căldură dintr-o sursă și o utilizează într-o altă locație.
Asociațiile și societățile din SUA, India, Pakistan, Filipine, Thailanda, Australia, Africa, Orientul Mijlociu și din întreaga Europă și-au anunțat cu toții sprijinul pentru înființarea Zilei Mondiale a Refrigerării:

  • United Nations Environment Programme (UNEP) OzonAction
  • The Institute of Refrigeration (UK)
  • The International Institute of Refrigeration (France)
  • ASHRAE (USA)
  • EPEE (Belgium)
  • AREA
  • Rossoyuzholodprom, APIC (Russia)

Stabilirea unei zile Internaționale a Refrigerării a fost rezultatul luptei personale de peste un deceniu a bine-cunoscutei figuri din industrie, Steve Gill, Președintele Institutului de Refrigerare din Anglia. Deși acesta admite că ideea sărbătoririi acestei zile ar putea să nu fie nouă, câștigarea unui consens pentru o dată fixă din partea organizațiilor și a persoanelor din întreaga lume este o premieră, cu siguranță.

Ziua Mondială a refrigerarii 2019

Webinar: Refrigeranți pentru viață: Cum afectează refrigeranții viața modernă
9:00-10.30 am EDT, 26 iunie 2019

UN Environment OzonAction, Asociația Inginerilor din America din domeniul Încălzirii, Răcirii și Climatizării (ASHRAE), și Secretariatul Zilei Mondiale a Refrigerării organizează un webinar cu ocazia primei ediții a evenimentului World Refrigeration Day (WRD) având tema:

REFRIGERANȚI PENTRU VIAȚĂ
În prima jumătate a secolului XX, omenirea a inventat agenți frigorifici fluorinați, pe baza dezvoltării chimiei și a ingineriei mecanice. Cu toate acestea, agenții frigorifici au fost cunoscuți mult mai devreme, dar utilizau în cea mai mare parte gheață sau alți agenți frigorifici nefluorurați, cum ar fi dioxid de carbon, amoniac sau hidrocarburi, dar cu utilizare foarte limitată în ceea ce privește aplicațiile rezidențiale sau industriale. În ultimele trei decenii, lumea a realizat că cei mai siguri și mai eficienți agenți frigorifici, care au fost folosiți timp de decenii, contribuie negativ la încălzirea globală și epuizarea stratului de ozon și amenință viața pe planetă la termen lung. Din acest motiv, industria și guvernele s-au angajat într-un proces juridic și de cercetare pentru a găsi alternative și a controla emisiile de agenți frigorifici, menținând ritmul dezvoltării umane și stilului de viață.

Protocolul de la Montreal reprezintă un exemplu viu de eforturi internaționale de succes pentru combaterea diminuării stratului de ozon prin eliminarea substanțelor care afectează stratul de ozon (ODS), inclusiv a agenților frigorifici care diminuează stratul de ozon, precum și eliminarea agenților frigorifici cu conținut mai ridicat de GWP, conform Amendamentului de la Kigali.

Moderatori:
Stephen Gill - World Refrigeration Day Secretariat
Steve Comstock - Manager of Business Dev - Europe and Middle East

Speakeri:
Didier Coulomb - IIFIIR - International Institute of Refrigeration (Aplicații și utilizare)
Ray Gluckman, International Expert (Prezentare refrigeranți)
Andy Pearson - Star Refrigeration (Modern Refrigeration Research)
Rajan Rajendran - ASHRAE Refrigeration Committee (Utilizarea responsabilă a refrigeranților)
Andrea Voigt - EPEE Secretariat (Reglementarea agenților frigorifici; Rolurile Guvernelor și Asociațiilor )

Alăturați-vă evenimentului aici: International Webinar on 26 June 2019 entitled “Refrigerants for Life: How Refrigerants affect Modern Life”
Înregistrare aici: https://register.gotowebinar.com/register/8929574132452185347

Centrul de Studiu Galileo, Italy

Centrul de Studiu Galileo organizează seminarul "Rolul refrigerării: potențialul de astăzi și oportunitatea de mâine" cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Refrigerării
Locația: Castello dei Paleologi, Piazza Castello, Casale Monferrato (AL)
iunie 26, 5pm t- 8 pm.
Detalii și înregistrare

Asociația din domeniul răcirii cu amoniac, India

Association of Ammonia Refrigeration, AAR, societate înregistrată din India, http://ammoniaindia.org/ organizează un program de training de o zi în Bangalore pe 26 iunie, cu suportul ISHRAE Bangalore Chapter și ASHRAE Bangalore Chapter.  Acest program evidențiază agentul frigorific natural amoniacul, aplicațiile sale, selecția, instalarea și comenzile. Societatea ține acest program anual în India.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video