Doctorul ne spune cum sa dormim bine pe timp de vara fara aer conditionat

122 vizualizari
sfaturi cum sa dormi bine vara
Distribuie pe

Încercarea de a adormi într-o noapte fierbinte de vară este un proces dificil. Te întorci, te sucești, îți întorci perna... a câta oară? Tot nu poți să adormi. Îți vine să plângi și ai face-o dacă nu ai fi atât de deshidratat. Continui să transpiri, în tăcere.

Dar poți să treci prin căldura verii cu un somn odihnitor - și fără a porni aparatul de aer condiționat. Pentru a dovedi asta, iată ce spune medicul Dr. Jocelyn Cheng, medic neurolog la NYU Langone Health, specialist în medicina somnului, potrivit www.greenmatters.com. Ea explică de ce este atât de greu să rămâi odihnit vara și îți oferă câteva soluții simple pentru a ajunge la un ciclu de somn REM regulat. Iată mai jos sfaturile ei despre cum să te menții energic.

De ce oamenii adorm atât de greu în nopțile de vară? Există un motiv științific?

Organismele noastre sunt supuse unui ritm circadian, care este în esență un tipar al ritmurilor noastre biologice pe parcursul zilei. Ritmul circadian la indivizii obișnuiți îi face să rămână treji în timpul zilei și seara. Există și alte părți ale metabolismului care sunt implicate în ritmul circadian și una dintre acestea este temperatura. Deci, noaptea, tendința corpului nostru de a adormi este însoțită de o scădere relativă a temperaturii corpului. Când ești supraîncălzit, interferezi cu acest proces circadian. Deci, este mai dificil să dormi.

asternuturi

Dacă cineva încearcă să-și îmbunătățească programul de somn în timpul verii, dar încearcă să reducă consumul de aer condiționat, ce poate face?

Deci, dacă există posibilitatea, se poate dormi la etajele inferioare ale casei, deoarece căldura merge în sus. Este mult mai răcoros și mai ușor de dormit în zona de la subsol. Deci, este un lucru care poate fi făcut, dacă aveți astfel de condiții de locuit.

Ventilatoarele au consum de energie scăzut. Poți crea o diferență de presiune transversală pentru a crea o briză. Și se știe, deschizi ferestrele și ușile pentru a obține o briză în zona în care dormi. Păstrează-te hidratat, deoarece ai tendința de a transpira mult și asta poate interfera cu capacitatea ta de scădere a temperaturii. Unii oameni, deși pare inconfortabil, folosesc cearșafuri sau cârpe umede pentru a-și acoperi fața sau capul, partea de sus a corpului, pentru a încerca să se răcorească. Din nou, aceasta se datorează faptului că apa se evaporă iar evaporarea este asociată cu o scădere a temperaturii. Deci toate aceste lucruri pot fi de ajutor.pahar cu apa

Ce fel de obiceiuri ar trebui să evite? Există ceva care face situația și mai inconfortabilă?

Mai pot contribui la creșterea inconfortului: prezența unui alt organism în pat (persoană, animal de casă), pijamalele nu foarte subțiri, care rețin căldura. Toată lumea doarme pe o saltea, dar saltelele, indiferent cu ce le acoperi, au această tendință - deoarece îți protejează corpul - de a reține căldura. Deci, de exemplu, dacă dormi pe o saltea tatami, tradițională în est, te vei răcori mai mult, pentru că este mai respirabilă.

Și când ar trebui să consulte cineva medicul? Cum putem ști că cineva nu se luptă doar cu căldura, ci are probleme mai mari, cu somnul?

Somnolența excesivă în timpul zilei este una dintre cele mai frecvente probleme. Asta presupune că tu simți ca ai avut un somn bun, dar apoi te trezesti si te simți foarte obosit. Aceasta poate fi din mai multe motive. Cel mai frecvent la adulți este ceva numit apnee obstructivă a somnului și, dacă ai ceva de genul acesta, atunci ai putea avea și simptome asociate, cum ar fi sforăitul sau, în unele cazuri, dacă este severă, se poate asista la oprirea respirației în timpul somnului. Și, bineînțeles, tu nu ești conștient de asta. Există o mulțime de alte cauze pentru un somn slab și perturbat. Unii oameni pot avea parasomnie, care înseamnă, în principiu comportamente nedorite în timpul somnului de care nu ești conștient. De exemplu, somnambulismul. Oamenii se trezesc găsind obiecte în diferite locuri sau găsindu-se într-un alt loc.

Există și alte sfaturi pe care doriți să le oferiți cuiva care dorește să-și îmbunătățească programul de somn?

Avem cu toții tendința de a sta până târziu la sfârșit de săptămână și de a ne culca mult mai târziu și de a rămâne dimineața în pat până mai târziu. Facem asta doar două zile pe săptămână, iar celelalte cinci, suntem la un program de lucru regulat. Acest lucru poate perturba cu adevărat ceasul organismului tău. Deci, este important să păstrezi programul de somn, dacă poți. Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme pentru o mulțime de oameni, deoarece este nevoie de auto-disciplină :)

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video