Tipuri de ventilatoare utilizate frecvent in industria HVAC

414 vizualizari
ventilatoare
Distribuie pe

În Orientul Mijlociu, unitățile comerciale și industriale sunt în continuă creștere, iar cererea de produse HVAC rămâne ridicată în zonă. Pentru a putea satisface nevoile diferitelor industrii, multe companii HVAC se asigură că furnizează produse de înaltă calitate, iar unul dintre cele mai importante produse HVAC sunt ventilatoarele.
În echipamentele HVAC, există diferite tipuri de ventilatoare care sunt utilizate. Conform experților în domeniu, este important să înțelegem tipurile de ventilatoare de bază pentru a putea alege tipul cel mai bun și cel mai eficient din punct de vedere al costurilor, dar și cel mai potrivit pentru ceea ce aveți nevoie.

TIPURI DE VENTILATOARE HVAC
Toate tipurile de ventilatoare sunt concepute pentru unicul scop de furnizare a aerului. Într-o unitate HVAC, majoritatea cuptoarelor conțin unul sau mai multe ventilatoare, iar diverse tipuri de ventilatoare sunt utilizate pentru diferite aplicații. Există trei tipuri de ventilatoare de bază care se întâlnesc de obicei în industria HVAC: ventilatorul axial, ventilatorul centrifugal curbat înainte și ventilatorul înclinat înapoi.

Ventilatoare axiale
Ventilatoarele axiale, cunoscute și ca ventilatoare cu elice, sunt proiectate pentru a deplasa un volum redus de aer în condiții statice scăzute (presiunea statică este rezistența la debitul de aer). Aceste tipuri de ventilatoare sunt ieftine și nu funcționează bine când se confruntă cu rezistență. Având în vedere că ventilatoarele cu propulsie presupun niște costuri reduse, cele mai multe sunt construite pentru a funcționa pe tensiuni unice de fază. Aceste tipuri de ventilatoare sunt mai potrivite pentru aplicații cu volum și presiuni reduse de aer.

Ventilatoarele axiale pot fi găsite, de obicei, poziționate pe partea superioară a unui Rooftop HVAC sau a unui compresor pentru locuință care se află poziționat în afara casei. Un sistem HVAC de bază care nu funcționează cu o pompă de căldură este proiectat cu bobine de condensare care elimină căldura dintr-o zonă. Aceste bobine sunt prevăzute cu aripioare care au nevoie de aer care să se deplaseze prin ele, astfel încât să elimine căldura. Deoarece aceste secțiuni nu necesită un ventilator de mare putere, un ventilator axial este soluția cea mai bună și cea mai rentabilă.

Ventilatoare centrifugale
Ventilatoarele centrifugale arată asemănător cu roțile de exerciții pentru hamsteri. Aceste tipuri de ventilatoare produc o presiune mai mare pentru un volum de aer dat decât ventilatoarele axiale. Acestea sunt de obicei mai zgomotoase decât ventilatoarele axiale și sunt potrivite pentru aplicații cu volum și presiuni mai mari de curgere a aerului. Are trei tipuri de mecanisme de acționare: direcție, centură sau unitate variabilă.
În interiorul sistemului HVAC Rooftop veți găsi un ventilator centrifugal. Aceste ventilatoare ar trebui să fie suficient de puternice pentru a depăși toată rezistența lucrărilor de tubulatură a camerei. În acest caz, ventilatoarele axiale sunt inadecvate. Ventilatoarele centrifugale deplasează o cantitate mare de aer în timp ce depășesc toată rezistența sau presiunea statică a conductelor, astfel încât să asigure un flux adecvat de aer în întreaga instalație.

Ventilatoare înclinate în spate
Aceste tipuri de ventilatoare sunt concepute pentru a manipula volume mari de aer curat, după cum este necesar în sistemele de încălzire, ventilare și aer condiționat. Acestea sunt, de asemenea, utilizate în multe aplicații industriale de alimentare cu aer și de evacuare. Există unele unități HVAC pe acoperiș și accesorii HVAC care pot conține una sau o serie de ventilatoare înclinate înapoi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video