Grupul BDR Thermea a pus în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen

14002 vizualizari
BDR Thermea, prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen
Distribuie pe

În data de 25 iunie 2019 a fost pusă în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen care funcționează în condiții reale de exploatare, într-un proiect pilot din Rozenburg, Olanda. Centrala a fost dezvoltată de Grupul BDR Thermea, al treilea producător european de soluții de încălzire și climatizare, a cărui misiune este de a dezvolta și produce soluții inteligente de încălzire și apă caldă, practic fără emisii de dioxid de carbon (CO2). Această centrală arde hidrogen pur, care a este produs în mod sustenabil, utilizând energie eoliană sau solară, fără a produce CO2 în timpul producției. Hidrogenul este produs și livrat de furnizorul de gaze naturale Stedin, care a inițiat acest proiect.

centrala termica pe hidrogen

Aceasta este prima situație reală în care hidrogenul pur este utilizat pentru alimentarea unei centrale termice cu condensare pentru a încălzi o clădire rezidențială. Centrala a fost proiectată și testată la Centrul de Competență pentru Cercetare și Dezvoltare al grupului BDR Thermea din Bassano del Grappa, Italia.
După primul proiect pilot din Olanda desfășurat de REMEHA, marca olandeză a Grupului, acesta va efectua în perioada imediat urmatoare un test la scară mai largă în Marea Britanie, de data aceasta sub brandul BAXI. Noile oportunități pentru proiecte din alte țări europene sunt în prezent explorate ca parte a dezvoltării mai extinse, paneuropene a acestei tehnologii.

Moara de vant Olanda

Angajament ferm pentru sustenabilitate

"Dezvoltarea unei centrale pe bază de hidrogen face parte din soluțiile Grupului BDR Thermea pentru decarbonizarea producerii de energie termică. În prezent grupul oferă o gamă largă de tehnologii, cum ar fi centrale cu gaz de înaltă eficiență, pompe de căldură și sistemele de cogenerare, iar acum și centrale pe bază de hidrogen și celule de combustie. Hidrogenul produs în mod sustenabil este un important și foarte interesant transportator de energie al viitorului", a declarat Bertrand Schmitt, CEO-ul Grupului BDR Thermea.

"Producerea de gaze (hidrogen) utilizând energia electrică este o tehnologie inevitabilă și necesară dacă vrem să stocăm energia generată în mod sustenabil pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece energia eoliană și cea solară nu sunt întotdeauna disponibile din abundență în momentele de cerere maximă. Cu noua centrală pe bază de hidrogen, alături de aplicațiile noastre cu celule de combustibil, suntem ferm hotărâți să facem mediul construit mai sustenabil".

Explorarea mai multor proiecte pilot

"Principiul de funcționare a centralei pe bază de hidrogen este același cu cel al unei centrale cu gaz natural", spune Peter Snel, CTO al grupului BDR Thermea. "În viitor, vom putea înlocui centralele convenționale pe gaz cu centrale pe bază de hidrogen pe o bază similară, cu condiția ca aprovizionarea cu hidrogen să fie disponibilă prin conducte de gaze naturale. De aceea, cooperarea cu operatorii de rețea are o importanță crucială pentru grupul BDR Thermea. Pe lângă proiectul pilot de la Rozenburg, vom participa, de asemenea, la un proiect demonstrativ de amploare în Marea Britanie. Peste 400 de centrale BAXI pe bază de hidrogen vor fi instalate în următorii doi ani.

Dorim să invităm și alți operatori de rețele și proprietari de clădiri din Europa să colaboreze la testele pe teren. În acest fel, dezvoltarea unei surse de căldură fără CO2 va fi accelerată.
Acest lucru va stimula, de asemenea, producția de hidrogen durabil și ecologic, utilizând energia eoliană și solară. "

Proiect Pilot la Rozenburg

rozenburg

centrala termica pe hidrogen

Proiectul olandez de la Rozenburg este o inițiativă comună cu operatorul de rețea Stedin, municipalitatea Rotterdam și ansamblul rezidențial Ressort Wonen. Centrala pe bază de hidrogen va fi instalată într-o încăpere de centrale, alături de o centrală convențională cu gaz natural, care va asigura că locuitorii vor avea în permanență suficientă căldură și apă caldă.
Stedin utilizează o conductă normală pentru furnizarea hidrogenului, demonstrând că rețeaua de gaze existentă este adecvată pentru transportul hidrogenului. În acest proiect, Stedin și partenerii săi iau în considerare întregul lanț al viitorului: producția, distribuția și conversia hidrogenului, cu scopul final de a asigura confortul cu emisii Zero de carbon.

Despre BDR Thermea
BDR Thermea Group, al treilea grup european producător de soluții pentru încălzire și climatizare cu sediul în Apeldoorn (Olanda), este proprietarul mai multor mărci cunoscute din domeniul încălzirii, printre care BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée și Baymak.
Grupul are o cifră de afaceri de circa 1,8 miliarde Euro, peste 6.700 de angajați în Europa și operează în 102 de țări la nivel global, ocupând poziții de top în numeroase piețe din Europa, printre care Italia, Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Germania, Ungaria, Grecia, Ucraina și Rusia, dar și din America de Sud sau China.

BDR Thermea Group a deschis în Aprilie 2018 o filială în București, având ca obiectiv dezvoltarea și susținerea mărcilor sale în Romania, o piață importantă și strategică în domeniul încălzirii.

 

Datele de contact ale filialei sunt:
 

BDR Thermea Romania SRL

BDR Thermea Romania

Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 5-7, Metroffice A2,
Parter, 13a, Sector 2, 020335 București
Telefon: 0374-424.800
Fax: 0374-090.500
Email: office@bdrthermea.ro
Internet: www.bdrthermea.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Permalink

Așa ceva așteptăm de mai multa vreme acum vreau sa văd și instalații de producere a hidrogenului toat pe baza energiei solare sau eoliene de capacitate mica dar nu prea cred deoarece ar pierde controlul populației

Valentin
Permalink

Așa ceva așteptăm de mai multa vreme acum vreau sa văd și instalații de producere a hidrogenului toat pe baza energiei solare sau eoliene de capacitate mica dar nu prea cred deoarece ar pierde controlul populației

Valentin
Permalink

Se fac cursuri de service doar cu angajatii firmelor de service cu care se vor semna contracte de service.
In acest sens, si pentru mai multe detalii va rugam scrieti pe office@bdrthermea.ro si veti primi un raspuns mai amplu.

admin

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video