Companiile de prelucrare a laptelui din Sudul Tirolului se axeaza pe un sistem cu apa rece care utilizeaza pompe cu stabilizator de frecventa

155 vizualizari
lapte
Distribuie pe

Utilizarea pe scara larga a energiei in domeniul prelucrarii produselor lactate determina companiile producatoare de produse lactate sa caute solutii economice si mai eficiente pentru exploatarea energiei electrice. In zilele noastre, aportul de incalzire sau racire pe durata diferitelor procese necesita o gestionare atenta pentru a mentine preturile scazute si a ramane competitiv. Pompele Lowara joaca un rol important in sistemele care produc gheata pentru racirea laptelui.

 

Fabrica de prelucrare produse lactate „Milchhof Vipiteno” din Vipiteno-Sudul Tirolului, a adoptat aceasta politica si, ca parte a unei innoiri complete, si-a dotat sistemul de producere a iaurtului si depozitul cu echipamente de ultima tehnologie. Intreprinderea de produse lactate este una dintre cele mai vechi din Sudul Tirolului si unul dintre liderii in domeniul furnizarii de iaurt pe piata italieneasca. In fiecare zi, compania proceseaza 130.000 l de lapte, din care 80% sub forma de iaurt, unt, lapte, frisca si branzeturi, in timp ce 20% parasesc fabrica sub forma de lapte proaspat. Venitul anual al companiei in 2008 a fost de aproximativ 61 milioane euro.

 

Pentru a gestiona livrarea zilnica de lapte de la aproape 470 fermieri, s-a investit intr-o instalatie de producere a ghetii pentru racirea laptelui in momentul livrarii iar apoi, dupa pasteurizare, pentru racirea sa din nou si mentinerea sa la rece pana la urmatorul proces de prelucrare.
 

Necesar maxim de energie pe durata verii

 

Avand in vedere ca consumul intreg de energie al unei societati de prelucrare a laptelui atinge apogeul in lunile de vara datorita cererii mari de lapte si a temperaturilor exterioare crescute, este necesara un proces mai intens de racire pentru racirea laptelui. In acest caz, datorita capacitatii de stocare termica, sistemul de inghetare a apei ofera posibilitatea exploatarii de regimuri de functionare avantajoase in timpul noptii, reducand astfel consumul pe durata zilei, atunci cand tarifele la electricitate sunt mai mari. In administrarea sistemului, fabricile de prelucrare a laptelui din Sudul Tirolului mai pot beneficia de inca o posibilitate de economisire a energiei cu ajutorul pompelor cu stabilizator de frecventa fabricate de o companie specializata, ITT Lowara. Pompele SHS 50-160/55 utilizate, cu conductor de racire si sistem de reglare Hydrovar, transporta gheata din rezervorul de acumulare in sapte circuite de consum prin intermediul unui distribuitor,asigurandu-se astfel ca utilizarea sistemului este adaptata necesitatilor si la economisirea de energie. Datorita controlului inteligent al pompelor, fabrica de prelucrare a produselor lactateVipiteno pot inregistra o economie suplimentara de energie electrica de pana la 70% in timpul functionarii pompei. 
 

Furnizare de apa rece conform cererii
 

Pompele alimenteaza un total de 11 statii de captare, incepand de la cele doua puncte de alimentare cu lapte si, prin incalzitoare, pana la racitoare. Cantitatea de apa racita necesara la racirea produselor lactate variaza in functie de volumul productiei, perioada anului, necesitatile din anumite momente ale zilei sau diferenta dintre temperatura teoretica si cea actuala. Pentru a se asigura aprovizionarea prin intermediul celor sapte circuite, pompele sunt reglate in functie de presiunea apei reci de catre convertizorul de frecventa, fiind pornite si oprite in functie de necesitati. Numarul de ore de functionare a celor trei pompe Lowara este reglementat cu ajutorul dispozitivului de control al pompei pentruse asigura o sarcina unitara tuturor pompelor.

Conducerea unitatii de prelucrare a produselor lactate Vipiteno este foarte multumita de aceasta solutie. Spre deosebire de vechiul sistem, a for inregistrata o imbunatatire semnificativa a ritmului de productie si a consumului de energie al acestui sector de prelucrare a produselor lactate.

 

Companiile implicate in acest proiect, pe langa ITT Lowara (Großostheim), au fost ABS (Babenhausen), care a asamblat sistemul, ELPO din Brunico/Sudul Tirolului (reglare), Frigoplan din Bolzano/Sudul Tirolului (compresoare), Fafco of Biel, Elvetia (rezervoarele pentru apa racita) si Schneider Energieanlagen din Absam/Austria (proiectare). www.lowara.com  
Sursa foto: http://www.telegrafonline.ro


ITT Lowara (www.lowara.com), sediul central al Residential and Commercial Water-EMEA, parte a ITT Corporation si situata in Montecchio Maggiore, Vicenza-Italia, este unul dintre liderii producatori de pompe hidraulice si sisteme de control si gestionare a apei. Detine 1.355 angajati in Europa, 732 operand in Italia. In 2008 vanzarile totale au insumat aproximativ 310 milioane euro, sau peste 440 milioane dolari.

ITT Corporation este o companie care proiecteaza si fabrica produse de inalta tehnologie, actionand pe toate continentele pe trei piete principale: gestionarea apei si fluidelor, securitate si siguranta la nivel global, mecanismul si reglarea debitului.

Detinand un patrimoniu de inovatii, ITT este partener clientilor sai in oferirea de solutii extraordinare care creeaza medii de viata’ mai acceptabile, ofera protectie si uneste lumea noastra. Avand sediul central in White Plains, N.Y., compania a inregistrat un profit din vanzari in 2008 de 11.7 miliarde dolari.

www.itt.com

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video