ContiTech Carei a inaugurat statia de epurare a apei reziduale a fabricii

373 afisari
• Stația de epurare are capacitatea de 1200 m3 / zi
• Se va elimina poluarea oferind locuitorilor din zonă un mediu mai sănătos
• Lucrările la noua stație au durat un an

Compania ContiTech, parte a grupului german Continental, a inaugurat stația de epurare a apei reziduale a fabricii din Carei, proiectul fiind realizat în urma unei investiții de peste 1,8 milioane euro, care a durat un an.

Unitatea va trata apa reziduală în reactoarele biologice proprii, asigurându-se astfel optimizarea indicatorilor de calitate a apei în parametrii agreați în conformitate cu legislația în vigoare.

„Aceasta investiție a fost necesară deoarece, prin tratarea apei uzate și încadrarea acesteia în indicatorii de calitate, poluarea va fi eliminată și se va conserva mediul înconjurator. Obiectivul principal al acestui proiect este să ofere locuitorilor din zonă un mediu mai curat. Beneficiarii investiției sunt atât angajații companiei ContiTech Carei, cât și locuitorii din zonă”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Carei.

Proiectul din Carei include o construcție modernă pentru tratarea și deversarea apei uzate, echipată cu tehnologie de ultimă generație. În aceasta unitate vor lucra patru operatori care vor asigura buna funcționare a echipamentului și vor supraveghea, verifica și întreține stația.

ContiTech Carei are aproape 2.000 de angajați. Compania a investit peste 45 milioane de euro în locația din județul Satu Mare.
Grupul german deține în România șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare – în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Totodată, Continental este partener al unui joint-venture în Slatina și are un centru de distribuție a anvelopelor în București.

Save

Aboneaza-te la newsletter-ul InstalNews

Fii la curent cu toate noutatile, schimbarile, promotiile si evenimentele din lumea instalatiilor.

Ma abonez

DIN ACEEASI CATEGORIE

Situri Partenere: