Evidențierea cu ușurință a potențialului creării valorii

129 vizualizari
business report panel building
Distribuie pe

Ținta / Starea efectivă este determinată în doar câteva minute

Cum poate fi optimizat lanțul de valori în mod specific pentru crearea tablourilor? Unde se situează companiile în ceea ce privește metodele de lucru digitalizate și automatizate disponibile astăzi? EPLAN prezintă «Matricea automatizată de construire a tablourilor» (PAM), bazată pe un studiu practic realizat pe 150 de companii, incluzând studii de caz definite. Consultanții EPLAN folosesc PAM pentru a analiza în doar câteva minute status quo-ul individual al proceselor specifice clientului din domeniul fabricației tablourilor electrice. O comparație de referință relevă economiile exacte ce pot fi realizate prin implementarea simultană a EPLAN și a Rittal în domeniile tehnologiei utilajelor, software-ului și consultanței.

panel building automation

Foto: Eplan prezintă «Matricea automatizată de construire a tablourilor» (PAM), care se bazează pe un studiu practic realizat pe 150 de companii, incluzând studii de caz definite.

Digitalizarea pe tot parcursul lanțului de valori și uniformitatea datelor în toate procesele și sistemele reprezintă cerințe preliminare pentru automatizarea proceselor în ingineria pentru dulapuri de comandă și producția tablourilor electrice. Care este însă nivelul actual de digitalizare din industrie? Unde mai poate fi găsit potențialul de creștere? Multe companii nu știu de unde să înceapă.

Metodele de lucru analizate folosind referințele

EPLAN vă poate ajuta în acest domeniu: O nouă metodă bazată pe software folosește un studiu practic pe 150 de companii din întreaga lume pentru a determina potențialul de optimizare care poate fi atins cu ușurință în cooperare cu EPLAN și Rittal în ceea ce privește mașinile, consultanța și software-ul. Un efect complementar binevenit al acestei implementări este un grad mai mare de digitalizare în producerea și automatizarea activităților repetitive. «Matricea automatizată de construire a panourilor (PAM) este un instrument pe care l-am dezvoltat pentru a analiza metodele de lucru ale unei companii în ingineria pentru dulapuri de comandă și producția de tablouri. Este un instrument extrem de simplu de folosit, care prezintă potențialul neutilizat din procesele de fabricație», spune Haluk Menderes, Directorul executiv EPLAN.

PAM oferă analiză și evaluare pentru fluxul de lucru curent pentru producerea dulapurilor de comandă electrice în ceea ce privește profitabilitatea și eficiența. Evaluarea include recomandări pentru optimizare, implementarea recomandărilor și investițiile necesare. Pe clienți îi interesează în mod deosebit listările care prezintă economiile reale de timp într-o varietate de domenii din fluxul de lucru, inclusiv cablare, etichetarea dispozitivelor și producția NC. O analiză precisă a ROI furnizează informații despre momentul în care, de exemplu, o investiție în software se amortizează.

Haluk Menderes
Haluk Menderes: «Matricea automatizată de fabricație a tablourilor (PAM) este un instrument pe care l-am dezvoltat pentru a analiza metodele de lucru ale unei companii în ingineria pentru dulapuri de comandă și producția tablourilor. Este un instrument extrem de simplu de folosit, care prezintă potențialul neutilizat prin procesele de fabricație», spune Haluk Menderes, Directorul executiv Eplan.

Sfaturi profesioniste, rezultate valabile

EPLAN folosește PAM la nivel global de la începutul lui mai 2019, iar feedbackul primit de la primii clienți din SUA este entuziast. «Cu PAM, EPLAN a combinat zeci de ani de experiență în producția tablourilor într-un plan ROI viabil și personalizat pentru atelierul nostru», spune Wright Sullivan, președintele A&E Engineering. Jacob Wilson, Director al departamentului de Inginerie, vânzări și dezvoltare de la Design Ready Controls, spune: «PAM a reușit să reproducă cu precizie operațiunile noastre curente și timpii de fabricație după o evaluare de numai 20 de minute.» Bineînțeles că aceste lucruri au determinat EPLAN și Rittal să adauge pentru viitor pași de procesare suplimentari la analiză. Planurile includ integrarea instrumentelor software suplimentare de la Rittal, precum și o revizuire a ROI pentru achiziționarea noului Rittal Wire Terminal pentru automatizarea cablării, de exemplu, sau pentru un centru de procesare Perforex complet automatizat. Analiza PAM este efectuată de către departamentul de vânzări și este evident gratuită, nefiind condiționată de achiziționarea produselor EPLAN sau Rittal.

Studiul demonstrează următoarele: Cablare digitalizată, nu manuală

Timpul mediu necesar unui electrician pentru instalarea unei conexiuni electrice conform schemei în dulapul de comandă este de 4,5 minute. Aproximativ 31% din timpul necesar este consacrat unor activități pur preparatorii, inclusiv citirea schemei și identificarea surselor și țintelor. Aproximativ 13% din timpul de lucru este necesar pentru pregătirea cablurilor, pentru estimarea lungimilor cablurilor, de exemplu. Restul de 56% din timp îl reprezintă cablarea efectivă: tăierea cablurilor la lungimea necesară, instalarea urechii de racordare a cablului, sertisarea și rutarea. (1) Faptul că un electrician trebuie să consulte schema de mai multe ori în cadrul procesului de cablare pentru a obține informațiile necesare și pentru suplimentarea informațiilor necesare atunci când este cazul reprezintă mai degrabă regula decât excepția. În concluzie, aproximativ o treime din timpul de lucru se pierde pentru citirea și interpretarea specializată a documentelor. Să fim sinceri, acest lucru poate fi făcut mai bine: mai precis, poate fi făcut în mod digital! Sistemul preferat în astfel de cazuri este EPLAN Smart Wiring, în care datele se bazează pe un prototip digital care a fost deja verificat și, prin urmare, permite doar rezultate corecte.

Integrated Value Chain
Foto: În prezent, procesele din ingineriei dulapurilor de comandă și producției tablourilor electrice trebuie să fie mai rapide, mai eficiente economic și mai precise. Eplan și Rittal furnizează răspunsurile.

Scopul declarat: Procese integrate

Asociind domeniile ingineriei și producției, EPLAN și Rittal creează combinații perfect coordonate de soluții software, tehnologii pentru sisteme, mașini și servicii. Valoarea adăugată este evidentă: Soluțiile integrate permit și creșteri integrate ale productivității și eficienței în procesele de fabricație a produselor și dincolo de acestea. Pentru aceasta, ingineria și designul, pe de o parte, și pregătirea lucrărilor și producția, pe de altă parte, sunt integrate și formează un proces continuu. Datele dispozitivelor digitale, instrumente bazate pe software și interfețe standardizate din producție reprezintă cerințe preliminare pentru aceasta.

schltschrank
Foto: Complexitatea tot mai mare a tehnologiei de control și a componentelor sale, clienții care doresc personalizări, standardele naționale și internaționale, modificările de ultim moment și termenele de livrare tot mai strânse pun presiuni de cost enorme asupra companiilor din domeniul producției tablourilor.

Context:

Complexitatea tot mai mare a tehnologiei de control și a componentelor sale, clienții care doresc personalizări, standardele naționale și internaționale, modificările de ultim moment și termenele de livrare tot mai strânse pun presiuni de cost enorme asupra companiilor din domeniul producției tablourilor. Viitorul în domeniu nu se bazează pe foldere de fișiere cu liste ale echipamentelor de producție, planuri de asamblare și scheme ca documente de producție centralizate. În schimb, procesele de creare a valorii în domeniile ingineriei dulapurilor de comandă și producției tablourilor electrice trebuie să fie mai rapide, mai eficiente economic și mai precise. Aceasta necesită o modificare a sistemului de gândire din acest sector, unul rămas oarecum prea legat de tradiție. Însă companiile au recunoscut faptul că șansa lor cel mai bună pentru a se detașa de competiție și a crea vectori de justificare a vânzărilor se regăsește în designul individualizat al lanțului lor de valori.

Eplan Software & Service

EPLAN Software & Service este unul din cei mai importanți furnizori de servicii la nivel mondial în domeniul dezvoltării soluțiilor CAx, de configurație și mecatronice și oferă companiilor consultanță privind modurile în care își pot optimiza procesele de inginerie. Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor în cadrul dezvoltării produselor, procesării comenzilor și fabricației. Printre factorii care asigură reușita în inginerie se numără concentrarea consecventă pe clienți, asistența la nivel global, dezvoltarea inovatoare și expertiza în interfețe. În calitate de furnizor global, EPLAN deservește peste 45.000 de clienți din toată lumea, cu peste 120.000 de instalări, prin calitatea excepțională a produselor și maximizarea eficienței.

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 18 unități de producție și 78 de filiale internaționale. În total, grupul are peste 11.500 de angajați și a avut venituri de circa 2,2 miliarde € în 2015. Pentru a opta oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2016. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money.

Aflați mai multe la www.eplan.de și www.friedhelm-loh-group.com.

Eplan Software & Service GmbH Sediu permanent România
Str. Ana Aslan Nr. 40, Etaj I
400528 Cluj-Napoca
Romania
Ceclan Raluca
Phone: +40 264 438 723
Fax: +40 264 438 724
ceclan.r@eplan.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video