Generatia urmatoare de relee de comanda inteligente: flexibilitate si suport IIoT

181 vizualizari
Eaton
Distribuie pe

Generaţia următoare de relee de comandă inteligente şi de mici dimensiuni va conferi flexibilitate şi suport IIoT (Industrial Internet of Things – IIoT)

De-a lungul anilor, releele de comandă – o gamă de dispozitive care au fost numite adesea sisteme de automatizare inteligente de mici dimensiuni, micro controlere, unități de comandă de mici dimensiuni sau module de funcții – au fost utilizate în multiple sectoare ale industriei și au reprezentat o componentă esențială pentru securizarea instalațiilor electrice din lume. În prezent, multe dintre acele aplicații au trecut prin transformări și au fost înlocuite cu unități logice de control programabile și cu „relee inteligente” moderne. Indiferent de adaptările recente, acestea au încă un rol foarte important atât în procesele industriale, cât și în cele comerciale. Ultima versiune, cunoscută și sub numele „easyE4”, reprezintă generația următoare de relee de comandă.

Schimbări aduse comenzilor

Înaintea progreselor recente, numărul limitat de intrări/ieșiri disponibile și al limbilor de programare a reprezentat o barieră semnificativă în calea utilizării unităților de comandă de mici dimensiuni. În prezent, această problemă nu mai există, întrucât modelele noi sunt prevăzute cu peste 188 de contacte de intrare/ieșire disponibile pentru a servi o gamă largă de aplicații. Diverse module pot fi acum conectate local la intrări/ieșiri atât digitale, cât și analogice, oferindu-le programatorilor o mai mare independență de schemele electrice și permițând, în ultimă instanță, concepte mai flexibile.

La easyE4 pot fi conectate până la 188 de intrări/ieșiri

Un pas mai departe față de programarea tradițională

Producătorii și programatorii care au experiență în utilizarea de tehnologii similare vor opera și programa noile dispozitive fără nicio dificultate. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că utilizatorii au opțiunea de a folosi text structurat (ST) și limbaj EDP direct pe dispozitiv. Toate programele pot fi importate cu ușurință, permițând, de asemenea, crearea de funcții de întrerupere și de blocuri funcționale utile (UF).

Utilizatorii noii tehnologii au și opțiunea de a pune în aplicare o programare modernă utilizând noua diagramă de tip scară. În acest fel, utilizatorii pot integra în mod direct blocuri funcționale în schema de circuite, fără a limita numărul de contacte legate în serie sau în paralel. Această metodă de programare crește posibilitățile de structurare, facilitând astfel urmărirea logicii de programare.

Dezvoltarea comunicării în rețea și IIoT

Opțiunile de comunicare reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici ale sistemelor de automatizare inteligente și de mici dimensiuni. Pentru programarea și comunicarea în rețea specifice acestui produs, se poate utiliza atât protocolul Ethernet, cât și protocolul Modbus TCP. În cazul comunicării dintre dispozitive individuale, easyE4 este similar controlerului de mici dimensiuni easy800, dar înlocuiește protocolul Easy-Net cu protocolul Ethernet.

Prin interfața Ethernet nouă și integrată, produsul poate fi conectat la orice router LAN/WLAN, la orice repetitor sau la orice sistem dLan standard, permițând, de asemenea, integrarea cu succes a acestuia în rețele IIoT. În ciuda schimbării, majoritatea utilizatorilor care sunt familiarizați cu produse similare nu vor sesiza absența protocolului Easy-Net bazat pe CAN.

Extinderea sferei de aplicabilitate și de automatizare

easyE4 deschide calea către numeroase aplicații posibile pentru construcția de instalații, în special cea de utilaje. Codificatoarele sale incrementale pot fi conectate fără niciun echipament suplimentar, iar reacțiile de întrerupere la intrări permit metode de referențiere și comenzi de poziționare diferite.

Utilizarea de text structurat în unitățile de comandă de mici dimensiuni permite o abordare eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru instruire și însușirea aspectelor de bază ale programării bazate pe text a sistemelor de automatizare. Având în vedere numărul de opțiuni de simulare, majoritatea acțiunilor nu necesită alte echipamente, iar testele au arătat că cerințele de programare a computerului nu sunt foarte mari. Pe scurt, easyE4 facilitează o structură foarte ușor de utilizat, care se poate adapta la toți utilizatorii.

Îmbunătățiri aduse vizualizării

Este bine cunoscut faptul că, prin progresele tehnologice recente, unitățile de comandă de mici dimensiuni îndeplinesc acum și funcția de dispozitive de vizualizare de mici dimensiuni. easyE4 merge un pas mai departe și include diverse alte îmbunătățiri, printre care capacități de utilizare a mai multor limbi, schimbări corespondente, precum și opțiunea de a folosi culori la proiectarea elementelor unei structuri de tip mască. Afișajul le permite utilizatorilor să vizualizeze conținutul folosind trei culori pentru fundalul monocromatic și pot fi prezentate chiar și afișaje cu mai multe culori, prin intermediul unui telefon inteligent sau al unei tablete.

Dispozitivele din prezent, datorită capacității lor de a aborda funcții multiple și a conecta dispozitive, sunt un exemplu excelent al inovațiilor care apar acum în industria energiei electrice. Acestea fac ca punerea în aplicare a comenzilor să fie mai ușoară, mai convenabilă și mai rapidă, economisind, în ultimă instanță, timpul valoros al profesioniștilor din industrie și transformându-le în alegerea optimă pentru o gamă largă de aplicații.

Pentru a afla mai multe despre easyE4, vizitaţi www.eaton.eu/easy. Pentru cele mai recente ştiri, urmăriţi-ne pe Twitter (@ETN_EMEA) sau pe LinkedIn (Eaton).

Imaginea 1: Datorită capacităților sale extraordinare, noul releu de comandă easyE4 poate controla proiecte automatizate mai complexe decât releele de comandă din trecut.
Imaginea 2: La easyE4 pot fi conectate până la 188 de intrări/ieșiri

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video