novapex

 

Supercondensatoarele Eaton asigura o putere de rezerva fiabila si o amprenta redusa la sol pentru compania de stat a Islandei in domeniul energiei electrice

Supercondensatoarele Eaton asigura o putere de rezerva fiabila
vizualizari

Compania Eaton, specializată în managementul energiei, a oferit o soluție de alimentare de rezervă firmei Landsvirkjun, cel mai mare producător de energie electrică din Islanda și unul dintre cei mai mari producători de energie din surse regenerabile din Europa. Noua soluție este construită în jurul tehnologiei UPS cu supercondensator de la Eaton și este concepută pentru a asigura faptul că centrul de date, rețeaua de date, sistemele de comunicații și facilitățile de intervenție în caz de urgență ale companiei Landsvirkjun, toate elementele esențiale pentru misiunea acesteia, rămân operaționale în cazul unor pene în alimentarea cu energie electrică, întreruperi prelungite sau chiar dezastre naturale la scară națională
Eaton LandsvirkjunNoua soluție de alimentare de rezervă a firmei Landsvirkjun utilizează un generator diesel combinat cu UPS cu supercondensator Eaton 93PM 200 kVA și software-ul Intelligent Power Management (IPM), obținându-se o eficiență sporită datorită sistemului Energy Saver al Eaton. Soluția înlocuiește un sistem mai vechi de alimentare de rezervă  bazat pe acumulatori cu plumb, care nu ajuta Landsvirkjun să-și onoreze angajamentul ecologic și nu reușea să genereze suficientă energie pentru a susține funcții importante sau pentru a alimenta alte sisteme electrice, cum ar fi iluminatul, ascensoarele sau ventilația. În plus, orice întreruperi în alimentarea cu energie electrică în perioada utilizării vechii soluții duceau la deteriorarea repetată și costisitoare a dispozitivelor electrice.

„Landsvirkjun caută mereu modalități de creștere a eficienței și orice modernizare ne oferă șansa de a spori eficiența echipamentelor existente”, a declarat Óskar Valtýsson,  șeful departamentului de telecomunicații și tehnologie al Landsvirkjun.
„Suntem cunoscuți ca fiind printre primii utilizatori ai tehnologiilor noi și ne aflăm în avangarda energiei nepoluante și a surselor regenerabile; supercondensatoarele reprezintă o inovație recentă în tehnologia UPS, oferind o opțiune fiabilă și ecologică.”

Supercondensatoarele Eaton Landsvirkjun a fost atrasă de ideea supercondensatoarelor datorită duratei lor de viață de peste 20 de ani și datorită faptului că pot fi încărcate și descărcate aproape nelimitat, lucru care le face mult mai ecologice decât tehnologiile tradiționale cu acumulatori. Supercondensatoarele sunt potrivite în aplicații în care furnizează energie continuă până la cuplarea generatoarelor de rezervă.

„Sursele de alimentare neîntreruptibilă au funcționat în mod tradițional cu baterii pe bază de plumb și acid, dar, în prezent, odată cu reducerea costurilor pentru supercondensatoare, există posibilitatea eliminării tiparelor actuale, cu impact redus asupra mediului și scăderea costurilor pe termen lung”, a declarat Tom Bøjland, director de vânzări în departamentul de calitate energetică al Eaton. „Angajamentul Landsvirkjun față de protejarea mediului și atitudinea progresistă față de tehnologie au făcut ca această companie să devină un partener perfect pentru implementarea unei soluții cu supercondensatoare”.

CSS EatonEaton este unul dintre primii producători de UPS care adoptă la scară largă supercondensatoarele. Această tehnologie reprezintă un important pas înainte în reducerea impactului ecologic al acumulatorilor. Datorită caracteristicilor lor unice, supercondensatoarele Eaton reprezintă cea mai economică opțiune pentru soluțiile de alimentare de rezervă. Acestea permit companiei Landsvirkjun să beneficieze de o reducere a cheltuielilor de capital (CAPEX) datorită duratei de viață mai lungi de 20 de ani, comparativ cu ciclul de viață de 10 ani al sistemului său UPS anterior și cu ciclul de viață de patru ani al bateriilor pe bază de plumb-acid aferente. Acest lucru a condus la reducerea costurilor de infrastructură și la o scalabilitate mai mare în cadrul afacerii; supercondensatoarele permit, de asemenea, reducerea cheltuielilor de funcționare, deoarece aproape că nu au nevoie de întreținere. 

Ca parte a proiectului, Eaton a asigurat un panou de distribuție electrică personalizat, scutind Landsvirkjun de timpul și costurile necesare procurării acestui echipament prin acțiuni proprii. Printre rezultatele inițiale oferite de noua soluție se numără o economie anuală estimată de 10.000 €, datorată eficienței energetice a UPS și eliminării costurilor implicate de deteriorarea echipamentelor din cauza întreruperilor. Landsvirkjun economisește, de asemenea, resurse financiare deoarece nu mai trebuie să investească într-un banc de testare atunci când simulează întreruperi de alimentare.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

 

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

Real Estate & Construction Forum 2019