Conferinta «Orase durabile - expertiza franceza»: Un oras durabil trebuie sa realizeze un echilibru satisfacator intre trei dimensiuni de performanta

60 vizualizari
Conferinta Orase durabile - expertiza franceza
Distribuie pe

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania (CCIFER) a organizat marti, 23 mai 2017, conferinta “Orase durabile- expertiza franceza” pentru a facilita un schimb de idei si experiente franco-romane in domeniul de dezvoltare urbana sustenabila, precum si expunerea si gasirea de solutii la problematici de gestiune urbana ale oraselor din Romania. 

Pentru o dezvoltare urbana sustenabila, o strategie integrata este necesara. «Un oras durabil trebuie sa realizeze un echilibru satisfacator intre trei dimensiuni de performanta, esentiale comunitatii locale: sociala, de mediu si mai ales economica. Un oras competitiv este un oras care poate raspunde nevoilor cetatenilor si care tine cont de aceste trei dimensiuni», a declarat François Coste, Presedinte CCIFER in deschiderea conferintei. 

Viceprimarul capitalei, Michaela Tomnita Florescu, prezenta la eveniment, a declarat in discursul de deschidere urmatoarele: «Municipiul Bucuresti urmeaza un model de dezvoltare economic-social, care trebuie sa respecte noile cerinte formulate de modelul dezvoltarii urbane. Strategia municipiului Bucuresti contine obiective specifice, programe, proiecte si actiuni necesare indeplinirii cerintelor cetateanului si comunitatii locale in concordanta cu principiile dezvoltarii durabile.»

Organizata in continuarea demersului initiat de Cartea Alba a Constructiilor (2016), conferinta a reunit autoritati locale si centrale, asociatii specializate, si companii, care au nevoie sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea oraselor in care se afla. 

Intervenientii internationali si nationali prezenti la eveniment au oferit solutii concrete decidentilor locali, plecand de la domenii in care expertiza franceza exceleaza: solutii digitale, smart cities si eco-cartiere, mijloace de transport in comun si vehicule electrice, cladirile si materialele inteligente, tranzitia energetica. 

Orasele viitorului trebuie concepute ca hub-uri de crestere si inovatie. Prin aceasta abordare holistica de proiectare a oraselor se pot face progrese semnificative in imbunatatirea cresterii economice pe termen lung, crearea de noi locuri de munca, calitatea vietii si a mediului.
CCIFER exprima o pozitie comuna a societatilor membre si a investitorilor francezi in Romania in dialogul cu autoritatile publice. O comunitate de afaceri fondata pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat in dezvoltarea durabila a persoanelor, a companiilor si a Romaniei. CCIFER reuneste 500 de companii franceze si romane care reprezinta 18 Mld de euro si peste 125000 de locuri de munca. Companiile membre sunt lideri in mai multe sectoare de activitate care formeaza economia locala. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video