Conferinta PRIA Environment 2019, 18 aprilie 2019

182 vizualizari
PRIA Environment 2019
Distribuie pe

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2019, eveniment complex, cu teme extrem de importante și  reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului în 18 aprilie 2019, la hotel Sheraton, sala Iridium.  

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

Ordonanța de urgență nr. 75/2018, Legea 31 pe 2019 sunt cateva dintre modificarile legislative despre care vom discuta în cadrul conferinței PRIA Environment 2019. Vom dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, despre managementul deșeurilor si transformarea acestora in resurse, dar și despre cum putem învăța din experiența altor țări. Vom discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea  cotelor de reciclare. Care este situația pungilor de plastic și a ambalajelor la noi? Dar statusul legii risipei alimentare?
De asemenea, vor fi abordate subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, hârtiei, metalului, deșeurilor periculoase, despre prevenirea și controlul poluării mediului și despre deșeurile industriale.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice,  precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Totodată se vor dezbate subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse, despre ape, paduri, aer.
 
Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află  care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu   mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu. Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.
Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Pachetul Comisiei Europene privind economia circulară? Care sunt pasii României spre trecerea la economia circulară? Care sunt țintele României și în ce stadiu suntem cu atingerea cotelor de reducere a depozitării și a cotelor de reciclare? Când  riscăm infringementul?

8 luni de la Ordonanța de urgență nr. 75/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul  protecției mediului și al regimului străinilor. Care sunt rezulatele? Sistemul  pay as you throw. Câte localități din România au implementat acest sistem? Câți bani se pot economisi? Cum va fi implemetata obligatia stabilirii, pana la data de 30 iunie 2019, pentru beneficiarii serviciilor de salubrizare, a tarifelor distincte pentru deseurile generate si amenzi in cazul in care deseurile nu sunt colectate selectiv? Care vor fi amenzile pentru companii, autoritati? Dar pentru cetateni? Legea 31/2019. Noi reguli în domeniul managementului ambalajelor. Cum arată Ghidul pentru colectarea deșeurilor? Legea Risipei Alimentare se poate aplica în sfarșit în România de la 1 februarie 2019. Care este mecanismul pentru companii? Piaţa deşeurilor reciclabile din România.  Cum se implică companiile în protecția mediului?  Exemple de campanii de succes.Educația pentru protecția mediului. Lanțul producător /importator – retailer – asociații – autorițăți locale? Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Rezidurile industriale. Ce masuri aiu companiile? Ce reglementzari s-au inastrit pentru acest segment? Apa potabilă și investițiile statului și cele private. Fonduri UE pentru apă. Programe pentru industria auto vizând poluarea. Ce poate învața România din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și poluare? Ce soluții pot exista la blocajul din sectorul gestionării deșeurilor de ambalaje?  Dar pentru cele de mase plastice și deșeuri periculoase? Ce amenzi primesc companiile dacă nu atingem țintele, dar autoritățile? Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar  societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din România? Dar ONG-urile?

Lectorii invitati sunt: Sorin NEGOITA – Președinte, AMR; Sorin CHIRIȚĂ – City Manager, Primăria București; Viorel TOMA – Presedinte, ANPM; László BORBÉLY– ‎Consilier de stat la Cabinetul prim-ministrului şi coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare  Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG); Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare); Alina VLĂDOIANU – Vicepreședinte, AMRCR; Constantin TOMA – Primarul Municipiului Buzău; Mihai MEREUTA – Presedinte, Liga HABITAT; Reprezentant Ministerul mediului/Reprezentant companie bauturi racoritoare/Reprezentant OTR / Reprezentant companie reciclare.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Environment şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe website-ul conferinței https://priaevents.ro/pria-environment-conference-2019/.
Sau să contactaţi:
raluca.voivozeau@priaevents.ro  0744 584 661.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video