Evenimentul anului pentru industria de biomasa si biogaz: inaugurarea oficiala ARBIO

105 vizualizari
inaugurarea ARBIO
Distribuie pe

Evenimentul de top din acest an pentru domeniul bioenergiei din Romania este inaugurarea oficiala a ARBIO, ce va avea loc in perioada 19-21 Noiembrie 2013 in Bucuresti. Cele 3 conferinte programate in acest interval vor aborda subiecte de actualitate si interes pentru reprezentantii industriei.
Oficiali europeni, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si autoritatilor romane, experti de top, investitori, bancheri, finantatori, detinatori de terenuri si fabrici si alte persoane cheie din industria de biomasa si biogaz vor participa in calitate de vorbitori.
Evenimentul se adreseaza deopotriva membrilor ARBIO si tuturor partilor implicate in acest sector de activitate.

Scopul Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz este sa transforme potentialul investitiilor in bioenergie din Romania in rezultate concrete pentru economia tarii si pentru toti cei implicati: investitori, autoritati, cetateni, companii si experti.
In afara de obtinerea unor conditii de afaceri favorabile pentru membrii nostri, printre obiectivele ARBIO se numara cel de a asigura veniturile proiectelor de bioenergie, transformandu-le in proiecte bancabile, alaturi de structurarea pietei si facilitarea dezvoltarii de multiple noi proiecte. Un alt scop al ARBIO este cel de a informa comunitatile locale cu privire la avantajele dezvoltarii proiectelor de biomasa si biogaz.
In anii urmatori, proiectele de biogaz si biomasa au cu adevarat un potential excelent in Romania. Acum este momentul perfect pentru a beneficia de avantajele calitatii de membru ARBIO!

Ordonanta de Urgenta nr. 57/2013 aduce modifica legea energiei regenerabile in Romania

A. Cadrul legal privind energia din surse regenerabile in Romania a fost modificata in urma publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Ordonantei de Urgenta nr. 57/2013 pentru modificarea Legii nr. 220/2008. Ca raspuns la invitatia de a participa la dezbaterea publica, Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz a formulat o opinie argumentata promovand obiectivele si afirmatiile justificabile ale membrilor sai, precum si ale tuturor partilor interesate ce sunt active momentan pe piata investitiilor in bioenergie. Aceste eforturi s-au concretizat intr-un document de pozitie adresat Primului Ministru al Romaniei, Dl. Victor Ponta, Ministrului Economiei, Dl. Varujan Vosganian si altor autoritati. 
Activitatea desfasurata de catre ARBIO alaturi de aportul celor mai importanti actori din sectorul bioenergiei au fost luate in considerare si drept urmare noile reglementari nu au afectat acest sector.

B. Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz considera ca obiectivele mentionate in Planul National de Actiune in Domeniul Energiei din Surse Regenerabile (PNAER) au o valoare si o importanta de necontestat pentru Romania. Din acest motiv, sustinem promovarea eficientei energetice si diversificarea surselor de aprovizionare cu energie. Consideram ca proiectele de bioenergie au o contributie decisiva in atingerea acestor obiective.

Biogaz si Biomasa – un sector cu potential real in Romania
Investitiile in bioenergie sunt pregatite pentru a deveni noua industrie promitatoare din Romania datorita faptului ca: 
• Schema de subventii sustine investitiile in proiecte de biomasa si biogaz
• Tariful fix pentru proiectele de bioenergie de pana la 2 MW va fi pregatit in viitorul apropiat 
• ARBIO a identificat solutii sigure de finantare pentru proiectele membrilor sai
• Desi provocarile ce trebuie depasite in acest sector inca ridica probleme, este clar faptul ca investitiile in bioenergie au un mare potential in anii urmatori.


Scurta prezentare a partii „up-stream” a biomasei in Romania
Mr. Aureliu Leca, a distinguished professor at the Polytechnic University of Bucharest, was invited by ANRE (National Regulator of Energy) to prepare a report regarding the potential of biomass / biogas in Romania, highlighting the reasons why the country should focus on developing the bioenergy sector in the future. At Mr Aureliu Leca`s suggestion ARBIO collaborated with members and bioenergy experts in order to deliver a short presentation on the “up-stream” economic elements of biomass before it reaches the cogeneration plant. As part of the final report, the presentation includes information about: the price of biomass delivered to the plant, the necessary agricultural areas, the biomass quantities that can be produced annually during the next years, the cogeneration capacities in units of 1-2 MW, and furthermore, the advantages of biomass crops for the Romanian agriculture.
ARBIO doreste sa multumeasca urmatorilor colaboratori ce au contribuit la aceasta prezentare:
• Dl. Erich del Pozo, Schlerka Martin si Marius Suciu (Biogest)
• Dl. Cristinel Popescu (Genesis Biopartner)
• Dl. Ionel Julean (Colterm SA)
• Dl. Bogdan Constantinescu (Pro Recycling & Consulting SRL)


ARBIO participa la INDAGRA 2013
Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz va fi prezenta la cea de-a 18-a editie a INDAGRA, targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, ce va avea loc in Bucuresti in perioada 30 Octombrie - 03 Noiembrie 2013.


Informatii actualizate despre Fondurile Norvegiene
Termenul limita pentru depunerea cererilor a fost prelungit pana la 07 august 2013. Solicitarea propunerilor de proiecte a fost lansata pe 12 martie 2013 si este in curs de desfasurare.
Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz are parteneri din Norvegia si este pregatita sa isi sustina membrii ce doresc sa participe in acest program.


Inaugurarea primei statii romanesti de producere a energiei regenerabile in cogenerare, pe baza de biogaz, la Filipestii de Padure
Evenimentul de inaugurare a primei statii romanesti de producere a energiei regenerabile pe baza de biogaz a avut loc la Filipestii de Padure, pe 09 iulie 2013. Unitatea are o capacitate de 1 MW electric si 1,2 MW termic. Constructia unitatii a inceput in luna iunie a anului trecut, cu scopul de a produce energie regenerabila (electrica si termica), in cogenerare, prin utilizarea de substrat organic (vegetal si, ulterior, deseuri organice) in zona amplasamentului.
ARBIO a fost reprezentata la eveniment de catre dl. Ilias Papageorgiadis, Presedintele Asociatiei.
Pe aceasta cale, dorim sa felicitam dezvoltatorul acestui proiect, Genesis Biopartner, pentru contributia sa majora la dezvoltarea sectorului bioenergetic din Romania si ne bucuram sa observam ca investitorii sunt in continuare interesati sa implementeze proiecte de acest fel

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO)
Str. Putul lui Zamfir, nr. 37, etaj 4, sector 1, 011684, Bucuresti, România 
Pentru mai multe informatii: +4 0213 086 271 sau office@arbio.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video