O companie germana a construit cel mai mare parc solar din Asia Centrala

190 vizualizari
parc solar Goldbeck Solar Karaganda, Kazakhstan
Distribuie pe

În Kazahstan, a intrat în funcțiune o unitate electrică de 100 Mwp (megawatt de vârf), instalată de Goldbeck Solar, o companie din Baden-Württemberg.

Compania germană a demarat la începutul lunii iunie 2017 instalarea celei mai mari centrale electrice solare care acoperă o suprafață de 160 de hectare în regiunea Karaganda, Kazakhstan.
Parcul solar  o putere instalată de 100 MWp și se preconizează că va produce aproximativ 140.000 MWh/an pentru o perioadă de funcționare de peste 25 de ani.

Investiția pentru acest proiect strategic a fost calculată la 105 milioane de dolari furnizate de Solarnet Investment GmbH.
În ceea ce privește resursele umane, au existat perioade de construcție în care până la 500 de persoane au lucrat simultan pe șantier. 

Au fost instalate 306.660 de module solare și 40 de invertoare, iar perioada scurtă de timp în care a fost realizat s-a datorat angajamentului dedicat al tuturor participanților. În special, în luna noiembrie 2018, echipa a putut instala până la 10.000 de module pe zi (3.3 MW).

Efectele pozitive pe care acest proiect le-a adus regiunii s-au reflectat în numeroase servicii legate de construcții, cum ar fi logistica. De asemenea, va genera 15 locuri de muncă permanente în cei 30 de ani de funcționare.

Parcul solar a fost inaugurat pe 20 decembrie 2018.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video