Pana acum, probabil ati auzit de bateriile solare. Acum, este timpul sa auziti totul

3231 vizualizari
baterii solare
Distribuie pe

Bateriile solare sunt jucători importanți atât pe piețele rezidențiale, cât și pe cele solare, revoluționând modul în care oamenii folosesc energia. Iată tot ce trebuie să știți despre bateriile solare.

De ce toată lumea cumpără baterii solare

Toată lumea caută să scape de combustibilii fosili și să treacă la energia solară curată, fiabilă și gratuită, pe care soarele ne-o oferă în fiecare zi. Panourile solare au apărut pe acoperișuri la un nivel fără precedent, iar popularitatea tot mai mare a energiei solare a condus la scăderea prețurilor și a transformat industria solară într-unul din sectoarele cu cea mai mare creștere și cele mai multe locuri de muncă din lume. Dar consumatorii de energie solară doresc să ducă lucrurile la nivelul următor. Gospodăriile generatoare de energie solară își doresc să-și alimenteze cu energie locuințele chiar și după ce soarele apune și să păstreze energia pe care o generează în interiorul lor. Bateriile pentru casă sunt cea mai simplă și cea mai bună modalitate de a duce mai departe energia solară, menținând-o în interior și utilizând-o în serile când aveți cel mai mult nevoie.

O scurtă istorie a bateriilor solare

Deși tehnologia acumulatorului litiu-ion a fost introdusă în anii 1970, a durat douăzeci de ani pentru a-și câștiga cu adevărat popularitatea. Litiul, cel mai usor dintre toate metalele, are cel mai mare potențial electrochimic. Acest lucru înseamnă că litiul furnizează cea mai mare densitate de energie per greutate, mult mai ușor și mai eficient decât bateriile plumb-acid, cunoscută anterior. Bateriile plumb-acid cântăresc o "tonă" (nu chiar, dar ați prins ideea), ceea ce le face mult mai greu de transportat. Greutatea bateriilor plumb-acid face ca ele să fie mult mai puțin utilizate de către clienții rezidențiali.

Dezvoltarea tehnologiei litiu-ion a adus cu ea multe avantaje. În comparație cu bateriile care au fost folosite în trecut, bateriile litiu-ion sunt mai curate, au o durată de viață mai lungă, se reciclează mai bine și necesită mult mai puțină întreținere. Dar avantajele nu se opresc aici. Piața bateriilor solare a crescut foarte mult din cauza abilității sale de a rezolva problema energiei solare - faptul că energia solară nu este constantă (deoarece soarele nu strălucește noaptea).

Bateriile solare sunt acolo, indiferent de vreme

Când avem nevoie de energie mai mult? De obicei, când e insuportabil de cald. Sau când înghețăm de frig.

Bateriile plumb-acid au dus o luptă serioasă cu temperaturile calde și reci. Bateriile solare Li-ion sunt salvarea! Temperaturile extrem de scăzute, cum ar fi -18 gr.C, vor scădea performanța bateriei solare doar cu zece procente. Acest lucru înseamnă că, chiar și atunci când bateria dvs. de acasă se răcește, ea poate în continuare să stocheze și să furnizeze gospodăriei dumneavoastră aproape aceeași energie ca într-o zi normală. Când lucrurile se încălzesc, bateriile solare trebuie să continue să funcționeze, însă ele pot rezista la căldură. La o temperatură de 30gr.C, bateriile solare continuă să funcționeze, dar performanța scade cu 20%. Dacă locuința dvs. depinde de bateria de acasă pentru energie, fiabilitatea este esențială. În ciuda unei scăderi a performanței, bateria dvs. solară nu pleacă nicăieri. Capacitatea bateriei solare de acasă se află acolo pentru tine, indiferent de vreme.

O energie curată, mai curată

Cât de curată este energia curată, cu adevărat? În comparație cu tehnologia mai veche, cum ar fi bateriile plumb-acid, bateriile solare litiu-ion au făcut pași majori spre un viitor mai ecologic. Deși litiul din bateria litiu-ion necesită minerit, fiecare baterie necesită mai puțin material decât alte tipuri de baterii, minimizând impactul asupra pământului. Fabricile de producție a bateriilor solare încearcă, de asemenea, să utilizeze surse de energie regenerabile pentru generare curent (un exemplu foarte bun fiind fabrica Tesla), ceea ce poate avea ca rezultat o amprentă de carbon impresionant de mică. Imaginați-vă că fabricați o baterie de stocare a energiei regenerabile într-o fabrică care funcționează ea însăși pe bază de energie regenerabilă și stocare energie. Are sens, nu-i așa?

Trăiască bateriile solare

Bateriile solare au un ciclu de viață superior. Aceasta înseamnă că bateriile solare pot suporta un număr mai mare de cicluri complete de încărcare / descărcare înainte ca capacitatea lor să scadă sub 80%. Aceasta înseamnă că bateriile solare nu necesită întreținere sau înlocuiri frecvente. După încărcarea și descărcarea bateriilor solare de mii de ori, ele rămân în continuare foarte funcționale. De fapt, bateriile solare nu necesită practic întreținere, permițându-le proprietarilor să se bucure ele fără a se îngrijora de pagubele datorate descărcării complete. Există multe alte lucruri în viață care ne cer și ne rețin atenția. Bateria solară nu trebuie să fie una dintre ele.

Mai inteligente decât bateria medie

Noile modele de baterii solare au revoluționat stocarea energiei rezidențiale prin conectarea și control de la cloud. Tehnologia "inteligentă" se infiltrează în toate dispozitivele (telefoanele și televizoarele), iar bateriile solare nu fac excepție.

Bateriile solare inteligente vor oferi utilizatorilor de energie regenerabilă, precum celor cu panouri solare, avantaje uriașe. Bateriile solare inteligente au capacitatea de a învăța tendințele vremii și ale energiei, astfel încât se pot concentra pe stocarea energiei pentru a se asigura că este disponibilă atunci când razele solare nu sunt la fel de puternice. Această practică poate ajuta la maximizarea utilizării energiei și, de asemenea, la minimizarea pierderii de energie atunci când este din belșug. Bateriile solare inteligente facilitează, de asemenea, comunicarea cu proprietarii și pot accepta comenzi fără fir (wireless), oferind proprietarilor un control și mai mare asupra energiei.

Libertatea bateriilor solare

Celor care s-au bucurat de independența parțială de a-și produce propria energie în timpul orelor de lumină le lipsește totuși ceva: o baterie solară și, cu ea, capacitatea de a stoca energia în timpul zilei, pentru utilizare nocturnă. Cu sistemele de stocare a energiei cum ar fi bateriile solare, clienții la energie solară nu mai trebuie să se bazeze pe rețea în timpul nopții, când au nevoie cel mai mult de energie. Aici se întâmplă cu adevărat partea bună.

Folosirea panourilor solare a fost o modalitate excelentă de a utiliza o sursă de energie regenerabilă curată. Dar bateriile solare revoluționează întreaga industrie a energiei solare. Stocarea energiei permite proprietarilor de case să profite de protecția împotriva penelor de curent și de libertatea de a trăi în afara rețelei, fără a trebui să-și sacrifice stilul de viață. Bateriile solare stochează energie în timpul zilei, când majoritatea clienților nici măcar nu utilizează energia generată de panourile solare. Proprietarii de energie stocată vin acasă la o baterie solară încărcată, plină de energie, pregătită pentru orice seară.

Nume mari în industria bateriilor solare

Dacă te gândești să faci niște cercetări în domeniul baterii solare, iată câteva nume mari pe care trebuie să le știi:

Tesla Powerwall – Powerwall de la Tesla a primit o atenție deosebită pentru designul elegant, dar atracția cea mai mare este prețul său. Bateria cu ciclu zilnic de 7 kWh este disponibilă instalatorilor pentru o sumă de doar 3 000 $. Bateria vine cu o garanție de 10 ani, cu livrări și instalări deja în curs în întreaga lume. Tesla a anunțat, de asemenea, că va produce o versiune îmbunătățită în viitorul apropiat. În stilul tipic Tesla, compania întotdeauna optimizează și îmbunătățește produsul pentru a-l face cea mai bună baterie solară de pe piață ... dar nu sunt singurii.

Tesla Powerwall

LG-Eguana’s AC Battery- LG Chem a colaborat cu Eguana pentru a crea o baterie complet funcțională și durabilă, perfectă pentru uz rezidențial. Bateria se caracterizează prin reglarea frecvenței, răspunsul la cerere și asistență pentru liniile de tensiune.Eguana

Comunicarea externă este de asemenea prezentă prin ecranul HMI, iar tehnologia inteligentă a bateriei realizează monitorizarea rețelei pentru dvs. Bateria AC Eguana vă permite să utilizați propriile panouri fotovoltaice, să reglați frecvența de alimentare și este estimată ca având fiabilitate și performanță pe termen lung. Bateria AC are un factor de putere fix sau reglabil și oferă 5000 Volți-Amperi de putere continuă până la 45,5 gr.C.

Monitorizarea rețelei este activă în toate stările, iar consumul de energie electrică este de 3 wați în modul sleep și 30 în timpul funcționării. Temperatura de funcționare a bateriei AC Eguana variază între -10 gr.C și 45,5 gr.C și poate fi montată pe perete pentru utilizare în interior sau în exterior. Dimensiunile bateriei în sine sunt de aprox 112x78x 37 cm și cântărește 90,2 kg.

Sonnenbatterie - Sistemul de stocare a energiei de la Sonnenbatterie din Germania este "mai mult decât o baterie". Este un sistem inteligent de stocare care controlează automat consumul de energie al locuinței. O caracteristică deosebit de interesantă utilizează un algoritm de învățare împreună cu prognozele meteo pentru a prezice cât soare va fi și cât va fi necesar să fie stocat în gospodărie în fiecare zi. În zilele însorite, poate întârzia încărcarea până după-amiază, când panourile fotovoltaice vor avea putere maximă. Această baterie pentru casă vă permite, de asemenea, să vizualizați generarea de energie și utilizarea în timp real.

Sonnenbatterie

Fiecare locuință are nevoie de o baterie solară

Acestea sunt cuvintele lui Elon Musk, CEO Tesla, nu ale noastre, dar suntem de acord cu ele în totalitate. Potrivit lui Musk, "Fără o baterie pentru casă, excesul de energie solară este adesea vândut companiei de energie electrică și cumpărat înapoi seara [la un preț mai mare]", susține Musk.

Indiferent dacă încercați să deveniți mai “verde’’, să depozitați energia dvs. solară sau să configurați o soluție de rezervă pentru energie, bateriile solare sunt soluția dumneavoastră. Soarele și bateriile sunt mai bune atunci când sunt împreună!

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video