AFRISO

 

Ploiestiul adopta modelul suedez in privinta dezvoltarii urbane durabile

Emisii carbon Ploiești
vizualizari

Reducerea emisiilor de carbon și crearea unor medii urbane prietenoase cu mediul și mai ales cu locuitorii sunt între obiectivele UE cele mai presante. Prezent, în Suedia, la conferința CIVITAS dedicată anul acesta transportului urban verde, viceprimarul Cristian Ganea a declarat că dorește implementarea în Ploiești a „modelului  suedez în ce privește dezvoltarea urbană durabilă.” Suedia se află între campionii Europei la adoptarea politicilor vizând reducerea emisiilor poluante în aglomerările urbane, iar orașul Umea, unde se desfășoară conferința, este unul din orașele smart ale țării, care experimentează soluții alternative la transportul cu automobilul - a înlocuit autobuzele clasice cu cele electrice, a creat un sistem de închiriere de biciclete electrice tip cargo (cu o capacitate de transport mare) și a construit, firește, piste speciale de biciclete. 

emisii carbon Ploiești

România descoperă și ea că transportul cu automobilul nu este cea mai bună soluție pentru un oraș care crește: nervii consumați în trafic, aerul tot mai poluat influențează negativ calitatea vieții.

„Așa cum le-am promis ploieștenilor încă din campania electorală, a afirmat Cristian Ganea, un obiectiv important pentru mine este reducerea poluării în municipiul Ploiești. Acest lucru se poate realiza prin implementarea unui sistem de transport public nepoluant, dar și prin încurajarea mersului pe bicicletă...  Sper ca în perioada următoare să reușim să aducem în Ploiești autobuze electrice, să dezvoltăm terminale moderne pentru aceste mijloace de transport nepoluante și să le oferim proprietarilor de biciclete facilități precum cele din Suedia. Și aici mă refer la stații moderne și sigure de parcare a bicicletelor, spații amenajate pentru service și curățat mijloacele de transport pe două roți”, a declarat viceprimarul.

Confruntată cu încălzirea globală și cu scăderea calității vieții în arealurile urbane, UE a abandonat modelul de dezvoltare urban de după război, cu autostrăzi în interiorul orașului și parcări uriașe; în loc să decongestioneze traficul, acestea l-au amplificat, consecința fiind că orașele au devenit din ce în ce mai puțin prietenoase cu locuitorii săi. Politicile europene actuale de urbanism favorizează în schimb modalitățile alternative de transport, respectiv transportul public și cel pe bicicletă. 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

HSE

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019

 

Licitatii