Vestas a primit recent o comanda de 72 MW pentru Romania

51 vizualizari
vestas
Distribuie pe

36 turbine model V90 cu o capacitate de 2.0 MW pentru fermele eoliene de la Topolog si Dorobantu

 Vestas a primit recent o comanda ferma de 72 MW (cu o optiune pentru inca 12 MW) pentru Romania. Comanda de 36 de turbine este prima parte a unui proiect care consta in 42 turbine model V90 cu o capacitate de 2.0 MW fiecare care vor fi instalate in judetul Tulcea. Livrarea primelor 36 turbine va avea loc in a doua jumatate a lui 2013.

Aceasta comanda a fost plasata de LUKERG Renew, un joint-venture intre ERG Renew si LUKOIL. ERG Renew este cel mai mare producator de energie eoliana din Italia, cu o capacitate instalata de 1.232 MW la nivel European. LUKOIL este o companie majora de talie internationala din domeniul petrolului si gazului, reprezentand 2.2% din productia mondiala de titei.

Proiectul de la Topolog este unul dintre cele mai mari din Romania si reprezinta un pas inainte in dezvoltarea relatiilor dintre Vestas si unul dintre jucatorii cheie din domeniul energiei eoliene din Romania. 

Contractul include furnizarea, instalarea si punerea in functiune a turbinelor, dar si o sectiune de business VestasOnline® SCADA. 

“Suntem incantati de aceasta comanda pentru Topolog din partea LUKERG Renew. Acest proiect de energie eoliana marcheaza un alt reper important in dezvoltarea pe mai departe a promitatoarei pietei romanesti a energiei eoliene, iar noi ne bucuram sa sustinem afacerile clientilor nostri prin cei 30 ani de experienta detinuti in domeniul energiei eoliene si a solutiilor noastre de ultima generatie”, afirma Thomas Richterich, Presedintele Vestas Central Europe. 

„Comanda pentru Topolog va contribui la indeplinirea obiectivelor ambitioase ale Romaniei prevazute in Planul National de Actiune privind energia din surse regenerabile. Mai mult, cu aceasta comanda, Vestas isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca, drept liderul cu cea mai puternica prezenta locala si cele mai multe unitati operationale. Acesta este primul proiect Vestas in Romania cu LUKERG Renew, care demonstreaza incredere in capacitatile Vestas de a gestiona proiecte de mari dimensiuni intr-o piata emergenta importanta a energiei regenerabile”, afirma Catalina Dragomir, Managing Director al Vestas CEU Romania.

“Acest proiect confirma faptul ca Romania a devenit un lider al pietei energiei eoliene din zona. Vestas asteapta ca autoritatile romane sa clarifice prompt cadrul viitoarei politici. Un astfel de cadru ar trebui sa permita gestionarea pe termen scurt a pretului energiei electrice pastrand in acelasi timp posibilitatea de investitii, cum ar fi acest proiect”, afirma Juan Araluce, Chief Sales Officer al Vestas Wind Systems A/S.

Parcul eolian de la Topolog va produce peste 200 GWh, ceea ce corespunde unei economii anuale de aproximativ 110.000 de tone de emisii de CO2. Mai mult, va produce suficienta electricitate pentru a deservi consumul de energie electrica rezidentiala pentru mai mult de 60.000 de gospodarii din Romania.


Despre Vestas
In fiecare zi, turbinele eoliene Vestas furnizeaza energie curata, care sprijina lupta impotriva schimbarilor climatice. Energia eoliana de la mai mult de 49.000 de turbine eoliene Vestas instalate pana in prezent reduc emisiile de carbon cu aproximativ 55 de milioane de tone de CO2 in fiecare an, asigurand in acelasi timp securitatea energetica si independenta. In prezent, Vestas are instalate turbine in 73 de tari, oferind 18.000 locuri de munca in cadrul proiectarii, unitatilor de cercetare, fabricilor si birourilor din toata lumea. Sediul central al Vestas central Europe este in Hamburg, Germania.
Compania este responsabila de vanzarea si comercializarea de sisteme eoliene, precum si pentru instalarea si administrarea centralelor electrice eoliene din Germania, Benelux, Austria, Rusia, Europa de Est, Africa de Sud si de Est. 

Mai multe despre Vestas la www.vestas.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video