AFRISO

 

Virtu, cel mai eficient panou solar hibrid din lume, pe rampa de lansare la scara globala

panou solar Virtu
vizualizari

Compania Naked Energy a investit 1,2 milioane de euro în tehnologia sa patentată de energie termică solară – Virtu - și pentru a-i accelera lansarea.

Virtu, cel mai eficient panou solar fotovoltaic și termic din lume (PVT) pentru acoperișuri, proiectat cu scopul de a oferi sprijini clădirilor cu emisii de carbon zero la scară globală, este acum cu un pas mai aproape de comercializare, contribuind astfel la deblocarea impactuluii economic și climatic.

Tehnologia termică solară, susținută de EIT Climate-KIC, este adăpostită într-un tub cu vidat pentru a reduce pierderile de căldură, captând mai multă căldură pentru utilizare în clădiri, ducând totodată căldura departe de celulele fotovoltaice, creând un mediu care maximizează pcapacitatea de producție electrică.

montare pe acoperis
Sistemul hibrid pune capăt nevoii de instalații separate pentru panouri solare termice solare și panouri fotovoltaice pe acoperișurile plane, oferind o alternativă ultracompactă care generează atât căldură, cât și energie electrică, cu eficiență de top, și cu recuperarea cheltuielilor în timp mai scurt și rentabilitate mai mare a investiției.

Naked Energy a fost primul start-up din Regatul Unit, care va fi susținut de programul de accelerare a start-up-urilor finanțat de EIT Climate-KIC de la Imperial College London, în anul 2012. În același an, a fost și primul câștigător al agenției de inovații pan- European Venture Competition. EIT Climate-KIC a sprijinit start-up-ul în etapele inițiale, punându-l în legătură cu colaboratorii și utilizatorii finali din cadrul rețelei și oferindu-i posibilitatea de a-și proiecta produsul pentru un impact climatic la scară.virtu

Noua investiție a fost asigurată de acționarii existenți și de investitorii privați. Strângerea de fonduri a fost condusă de consilierii de specialitate Capella Partners și EthicalFin și a fost sprijinită prin intermediul platformei de investiții Syndicate Room.

Christophe Williams, Director General a Naked Energy, a declarat:

"Suntem încântați că am făcut finanțarea actuală și așteptăm cu nerăbdare un nou capitol interesant. Producția la scară poate începe acum în cel mai serios mod făcând primul pas important pentru certificarea independentă a tehnologiei. Ne extindem echipa și așteptăm cu nerăbdare să intrăm în parteneriate strategice internaționale pentru distribuția tehnologiei Virtu către clienții finali de pe tot globul."

Adauga Comentarii

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
Permalink

Nume
VIOREL

Eficiența celulei fotovoltaice rămâne aceeași undeva la 15-18%, poate eficiența generală fotovoltaică plus termică să ajungă undeva pe la 80%, pe timp însorit, în rest nimic senzațional în afară de faptul că aceste sisteme vor avea prețuri foarte mari și nejustificate și îi vor pune pe fugă pe majoritatea doritorilor de ”noutăți senzaționale” !

Opinii

HSE

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019

 

Licitatii