novapex

 

ANRE preia presedintia Asociatiei agentiilor nationale de eficienta energetica din Europa

Eficienta energetica ANRE
vizualizari

ANRE este membra a Asociatiei EnR - Asociatia agentiilor nationale de eficienta energetica din Europa, formata din 24 de agentii europene din domeniul energiei, responsabile pentru elaborarea, implementarea sau revizuirea programelor nationale de cercetare, dezvoltare sau de diseminare din domeniul eficientei energetice, al energiei regenerabile si schimbarilor climatice, cu scopul de a intari cooperarea intre agentiile membre si alti actori europeni cu privire la toate aspectele relevante pentru energia durabila. 

Presedintia Asociatiei EnR se stabileste anual, iar ANRE, prin intermediul Departamentului pentru Eficienta Energetica, va prelua Presedintia anuala si Secretariatul Asociatiei EnR incepand cu data de 23 februarie 2017 pana in data de 22 februarie 2018, in vederea coordonarii activitatilor EnR la nivel european, in conformitate cu obiectivele propuse. 

Reprezentantii ANRE vor prezenta activitatile viitoare, inclusiv dezvoltarea temei propuse privind saracia energetica la nivel european si national.

Documentele Comisiei Europene prezinta vulnerabilitatea consumatorilor europeni de energie ca fiind o ingrijorare in crestere, iar statele membre au responsabilitatea asigurarii protectiei efective a consumatorilor aflati in situatii vulnerabile, incluzand si conceptul de saracie energetica in cadrul noii legislatii europene publicate in data de 30.11.2016, in contextul tintelor Europa 2030 si Energy Union - Energie curata pentru toti europenii. 

In contextul tintelor nationale Europa 2020 asumate de Romania in cadrul Programului National de Reforma (PNR) 2016, cresterea eficientei energetice este una din cele trei prioritati nationale in domeniul energiei, iar ANRE promoveaza dialogul constructiv cu toti factorii interesati in activitatea de reglementare si diseminarea sustinuta a noutatilor legislative nationale si europene in domeniul eficientei energetice.

Despre Asociatia EnR - Asociatia agentiilor nationale de eficienta energetica din Europa:
Anual sunt organizate doua intruniri, EnR Full and Regular Meeting si EnR Regular Meeting, la care participa toti membrii si in cadrul carora sunt discutate problemele interne ale asociatiei EnR, fiind prezentate rapoartele de activitate ale grupurilor de lucru;

Un eveniment important EnR organizat anual este Thinking Group Meeting unde participa conducerile agentiilor nationale de eficienta energetica din Europa.

Schimbul de informatii are loc, in principal, prin intermediul celor opt Grupuri de Lucru, acestea fiind deschise si altor organizatii terte relevante, care doresc sa devina membre ale EnR. De asemenea, in afara rolului pe care îl au in diseminarea informatiilor, Grupurile de Lucru servesc drept forumuri pentru elaborarea si implementarea proiectelor comune in cadrul programelor finantate de Uniunea Europeana, cum ar fi programul Orizont 2020 al Comisiei Europene.

Cele opt grupuri de lucru ale Asociatiei EnR sunt urmatoarele:
Grupul de Lucru Schimbarea comportamentului energetic
Grupul de Lucru Cladiri
Grupul de Lucru Eficienta Energetica 
Grupul de Lucru Industrie
Grupul de Lucru Etichetare si Eco design
Grupul de Lucru Instrumente de Monitorizare
Grupul de Lucru Surse de Energie Regenerabila
Grupul de Lucru Transport

Mai multe detalii sunt publicate pe web-site-urile Asociatiei EnR si ANRE, si anume:
http://enr-network.org/about-enr/ si www.anre.ro.
 

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019