novapex

 

Care sunt sansele de dezvoltare a instalatiilor inteligente – oraselor inteligente? Un aspect cheie la MCE 2014

a
vizualizari

MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT – expozitia internationala bienala din domeniul instalatiilor dedicate domeniului rezidential si industrial, aerului conditionat si energiei regenerabile, programata pe 18-21 martie 2014 la Fiera Milano, propune un program conferentiar axat pe tema “INSTALATII INTELIGENTE – ORASE INTELIGENTE”, una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta viitorul oraselor noastre, in care cladirile „inteligente” sunt pietrele de temelie ale unui nou mod de trai sub stindardul eficientei energetice si conservarii, pentru cresterea impactului pozitiv asupra teritoriului si vietilor oamenilor.

Un aspect cheie care se imbina perfect cu o imagine completa a celor mai bune produse din clasa lor prezente la MCE - oferite, pana in prezent, de peste 1.500 companii expozante, 37% dintre acestea provenite din 52 tari, din cele patru domenii principale: incalzire, racire, apa si energie. Astfel, MCE va expune solutii de ultima generatie si produse inovatoare, axate pe furnizarea de eficienta maxima in domeniile incalzirii, aerului conditionat, energiei regenerabile, domeniului hidro-termic si sanitar, si in special in domeniul pompelor de caldura, a sistemelor de incalzire, echipamentelor si componentelor; sistemelor si echipamentelor de tratare a apelor uzate menajere si industriale; instalatiilor de cogenerare. Toate instrumentele necesare pentru a asigura productia de energie pentru cresterea confortului de viata individual si pentru a prelua controlul asupra consumului de energie si al costurilor.

Inca o data, actualizarea domeniului educational si profesional va fi unul dintre punctele forte ale MCE – Mostra Convegno Expocomfort, datorita sprijinului oferit de Comitetul Stiintific – alcatuit din experti ale asociatiilor si federatiilor celor mai reprezentative din domeniu, prezidat de un reprezentant al Politehnicii din Milano, Departamentul de Arhitectura, Mediu construit si Ingineria constructiilor – va acoperi cele mai actuale probleme, vizand peste 155.301 profesionisti care vor umple culoarele MCE si care trebuie sa isi actualizeze in permanenta aptitudinile.

O abordare in trei etape va dezbate problema “INSTALATII INTELIGENTE – ORASE INTELIGENTE”, de la analiza scenariilor din Italia la prezentarea celor mai importante studii de caz internationale si nu in ultimul rand va cuprinde o descriere generala a potentialului pietei.

Prima sesiune, “Comfort Technology Designing and Installing integrated systems for energy efficiency”, referitoare la proiectarea si instalarea sistemelor integrate pentru o eficienta energetica ridicata, va avea loc miercuri, 19 martie 2014, dupa ceremonia de deschidere a centenarului ANIMA - Federation of Italian Associations of Mechanical, and Engineering Industry. Turneul de promovare organizat in toata Italia, de la Stra la Milano si de la Roma la Bari, va avea drept scop final expunerea scenariilor din Italia, cu accent pe aspectele tehnice si de reglementare ale urmatoarei generatii de cladiri, in care tehnologia de instalare ofera o varietate larga functiilor incorporate in sistemele de control inovatoare.

A doua sesiune care va avea loc joi, 20 martie 2014, in colaborare cu Asociatii, Universitati, Organisme si Institutii, se va bucura de un raspuns pozitiv la nivel international, oferind un prilej foarte bun de examinare a celor mai relevante studii de caz la nivel international si o imagine de ansamblu a proiectelor de ultima ora, pentru imbunatatirea performantei energetice, reducerea consumului de energie, imbinarea functionalitatii si sistemelor avansate de control si management al cladirii.

A treia sesiune, programata vineri, 21 martie 2014, se va axa pe potentialul pietei, pentru a evidentia cele mai promitatoare tehnologii avansate, si anume pompe de caldura, boilere de inalta eficienta, stocarea energiei, precum si noul cadru de reglementare, interpretarea celor mai bune oportunitati de afaceri in favoarea tuturor profesionistilor din domeniul industriei.

Calendarul Conferentiar va include si o lista de intruniri si ateliere de lucru, promovand tehnologii de ultima ora, organizate de asociatiile comerciale principale, precum si alte seminarii sustinute de firmele expozante. Un rol important la MCE il va avea sinergia dintre “Percorso Efficienza & Innovazione”, o initiativa menita a scoate in evidența cele mai eficiente si mai inovatoare produse si solutii expuse, precum si “Oltre la Classe A”, o expunere a produselor cu cel mai inalt grad de excelenta in domeniul eficientei energetice.

Gasiti stiri de la companii expozante pe site-ul MCE: www.mcexpocomfort.it


What Chances to developing Smart plants – Smart cities?
A key issue for MCE – Mostra Convegno Expocomfort 2014

Three institutional conferences to thoroughly investigate the future of sustainable planning, ranging from installation technologies through relevant case studies to the future of the market.
MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT – the biennial International exhibition dedicated to residential and industrial installations, air-conditioning and renewable energy to be held from 18th to 21st March 2014 at Fiera Milano, will propose a conference programme with a focus on “SMART PLANTS - SMART CITIES”, one of the most important issues facing the future of our cities, where “Smart” buildings are the cornerstones of a new way of living under the banner of energy efficiency and conservation to increase positive impacts on the territory and people`s lives.
The first conference session “Comfort Technology Designing and Installing integrated systems for energy efficiency”, will take place on Wednesday, 19 March 2014, and will deeply illustrate Italy scenarios with a special focus on technical and regulatory aspects of the next generation of buildings, where the installation technology provides a wide variety of functions incorporated into innovative control systems.
The second session held on Thursday, 20 March 2014, will also meet a positive response on an international level, providing an invaluable occasion to examine some of the most relevant International case studies offering an overview of cutting-edge designs to improve the energy performance, reduce energy consumption, combine functionality and advanced building management control systems.
The third and last day of the conference, scheduled for Friday 21 March 2014, will focus on the market potential to highlight the most promising advanced technology, namely heat pumps, high efficiency boilers, energy storage, as well as the new regulatory framework, and to interpret business opportunities in favour of all professional in the industry.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii