Eficienta infrastructurii energetice romanesti

38 vizualizari
Eficienta infrastructurii energetice romanesti
Distribuie pe


09 Decembrie 2015 08:00 - 16:00

Conferinta organizata de catre initiativa de export a Ministerului Federal al Economiei si Energiei Energy Efficiency made in Germany in data de 9 decembrie va oferi o privire de ansamblu ampla si specializata. Pe langa cadrul politic, evenimentul va trata si posibilitatile de promovare si finantare. Programul va fi completat de sfaturi practice pentru intrarea pe piata. 

Productia de energie electrica din Romania se bazeaza pe aproximativ 30% carbune (in principal carbune brun, ale carui rezerve sunt estimate la 50 de ani). In tara exista 35 de unitati de mare putere pe baza de carbune, cu o capacitate instalata de cel putin 25 MW pana la 330 MW. Multe dintre acestea produc curent si energie termica in cogenerare. Alte surse importante de energie sunt gazele naturale si petrolul. Conservarea productiei de energie pe baza de carbune corespunde cerintelor politice si este adaptata la cerintele de protectie a climei prin utilizarea unor tehnologii de captare si stocare a CO2 in constructia de noi centrale electrice.

In acelasi timp, furnizarea de energie termica in Romania este in multe locuri reprezentata de centrale electrice invechite si este supusa partial obligatiior fata de procesul de modernizare UE. Majoritatea capacitatilor de productie nu sunt dotate cu echipamente performante si nepoluante, de aceea emisiile de funingine si de CO2 sunt in continuare mai mari decat valorile maxime permise de UE. Romania s-a angajat ca pana in 2015 sa inchida toate centralele electrice pe baza de carbune care nu respecta standardele. In ultimii 10 ani s-au modernizat si/sau reabilitat tehnic aproximativ 10% din centralele termice, care sunt in cea mai mare parte centrale electrice mici. Capacitatea lor pierduta (22%) trebuie sa fie inlocuita pana in 2015.

Cu ocazia unei delegatii de informare pentru factori de decizie in mai 2015 s-au pus bazele unei cooperari intre furnizorii de tehnologie germana si reprezentantii din Romania. Acest eveniment de informare are de asemenea menirea de a pregati o delegatie de afaceri AHK in primavara anului 2016. Companiile interesate pot contacta aici AHK Romania pentru a discuta despre o posibila participare.

Acest eveniment este realizat de firma de consultanta Eclareon in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Romano-Germana.

Pentru detalii referitoare la inregistrare apasati aici.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video