Oameni, roboti si un salut amical – After Show Report Targul de la Hanovra 2018

161 vizualizari
Targul de la Hanovra 2018
Distribuie pe

Cancelarul german Angela Merkel și președintele mexican Peña Nieto au dat tonul primei zile a Târgului de la Hanovra, desfășurat concomitent cu CeMAT (23-27 aprilie). Rugați să dea mâna cu un robot în semn de salut, ambii au optat pentru salutul "pumn contra pumn" (în engleză "fist bump") - un simbol al interacțiunii relaxate, naturale a oamenilor cu digitizarea, roboții și învățarea automatizată.

"Tehnologia nu înseamnă a face concurență oamenilor, ci a-i ajuta." Acesta este mesajul central transmis de această ediție a târgului, care a subliniat din nou reputația Hanovrei ca punct de interes global pentru transformarea digitală a industriei", a declarat Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe, la închiderea lui HANNOVER MESSE și CeMAT.

Targul de la Hanovra

"Atenția aici a fost acordată elementului uman: Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul. Interacțiunea oamenilor cu mașinile și domeniul IT adaugă un imens avantaj competitiv în producție, logistică și industria energetică".

Targul de la Hanovra

Sub motto-ul "Industrie integrată - Conectare & Colaborare", un total de 210.000 vizitatori au profitat de oportunitatea de a explora inovațiile expuse. Un număr de 5.800 expozanți au fost prezenți la HANNOVER MESSE & CeMAT. Subiecte cum ar fi machine learning, inteligența artificială, platformele industriale IT, extinderea rețelelor de energie pentru eMobility, utilizarea de roboți și sisteme autonome în producție și intralogistică și rolul lucrătorilor în fabricile integrate au făcut obiectul unei dezbateri intense la standurile expozanâilor. În calitate de țară parteneră oficială, Mexic s-a profilat ca un partener de afaceri inovator și ca locație industrială.

"Companiile au negociat cu succes primii pași pe calea producției digitalizate și conectate și acum se ocupă de a doua etapă a acestui proces", a declarat Thilo Brodtmann, director executiv al Federației Germane de Inginerie (VDMA). "Noi modele de afaceri bazate pe platforme, implementarea de replici digitale și experiențe inițiale în machine learning - toate acestea vor juca un rol tot mai important în sectorul ingineriei mecanice. Hannover Messe este un loc în care oamenii prezintă și discută modelele lucrurilor viitoare și suntem încă o dată foarte mulțumiți de rezultatul evenimentului", a continuat el. VDMA a crezut că automatizarea, software-ul și intralogistica vor continua să definească caracterul Târgului de la Hanovra, a mai spus el.

"HANNOVER MESSE a confirmat din nou că este punctul de pornire hotărâtor pentru tranziția globală către industria 4.0. Rețelele extinse de creare a valorii, noile forme de colaborare om-mașină și integrarea tot mai mare a inteligenței artificiale în operațiunile de producție: acestea rămân caracteristicile cheie pentru digitizare și conectivitate și au fost încă o dată dezvăluite aici pentru prima dată la Hanovra. Toate acestea necesită și mai multă conectivitate, motiv pentru care the German Electrical and Electronic Manufacturers' Association (ZVEI) a cerut o rețea 5G cu capacitate industrială de la bun început", a spus directorul executiv al ZVEI, Dr. Klaus Mittelbach.

Targul de la Hanovra
"Această expoziție comercială a transmis alte două mesaje-cheie: în primul rând, că putem avansa pe drumul către progres tehnologic și prosperitate socială prin colaborare și muncă în echipă - nu prin protecționism sau izolare. Și în al doilea rând, faptul că aducerea tinerilor studenți în contact direct cu tehnologia - așa cum am făcut la acest eveniment - este o modalitate foarte bună de a le stârni interesul. Și trebuie să facem tot mai mult pentru a le atrage atenția, deoarece ei reprezintă forța de muncă necesară de mâine."

Din totalul de 210.000 de vizitatori ai târgului, peste 70.000 dintre ei au venit din străinătate, în proporție de 30%. China a condus statisticile privind vizitatorii străini cu un total de 6.500, urmată de Olanda (5.300), Polonia (2.700) și Statele Unite (1.700). Un total de 1.400 vizitatori au venit din Mexic, care a fost țara parteneră specială din acest an.

Tendințele centrale evidențiate la Hanovra în acest an au inclus convergența continuă dintre IT și inginerie mecanică, platforme IT industriale și alte modele de afaceri noi și impactul iminent al inteligenței artificiale asupra mediului de fabrică. Expozanții din sălile de automatizare au prezentat tehnologia auto și energia fluidelor ca pe un motor al procesului de producție digitală și integrată.

Targul de la Hanovra

Integrarea strânsă a producției și a logisticii a reprezentat un subiect cheie în sălile CeMAT – nu a fost o surpriză, deoarece fabrica digitală nu poate funcționa fără sisteme logistice inteligente. Prezentările de produse au inclus camioane industriale, autobuze cu pilot automat, roboți care selectează produse pe bază de comenzi și sisteme complete.

Targul de la Hanovra

Următoarele prezentări au constat în sisteme de asistență cum ar fi exoskeleton, ochelari AR și, mai presus de toate, roboți. Fabricarea rapidă și intralogistica se bazează pe sisteme de transport autonome, drone și asistenți personali inteligenți (IPA). Tendința de colaborare om / mașină continuă neabătută.

Între timp, prezentările în sălile dedicate energiei s-au concentrat pe eficiența energetică în corelație directă cu protecția climei. Accentul s-a pus pe sistemele energetice inteligente descentralizate și pe soluțiile de infrastructură pentru transportul ecologic al viitorului.

Targul de la Hanovra

O performanță inovatoare impresionantă a fost demonstrată și de subcontractanții și partenerii de dezvoltare, care au dezvăluit abordări de interacțiune a sistemelor cu clienții pentru o optimizare continuă. Designul conceptual bazat pe materiale multiple și ușoare deschide calea către o regândire completă a componentelor structurale, ducând nu numai la reducerea costurilor și eficientizare, ci și la performanță crescută.

Targul de la Hanovra

Peste 160 de firme mexicane au fost la târg pentru a-și prezenta produsele și inovațiile. Cancelarul federal german Angela Merkel și președintele mexican Enrique Peña Nieto au convenit că progresul și prosperitatea pot fi realizate doar prin intermediul piețelor deschise. Participarea Mexicului se potrivește, prin urmare, perfect în contextul acordului internațional de comerț liber încheiat sâmbăta trecută între Mexic și Uniunea Europeană, unde s-a stabilit că 99% dintre mărfurile provenite din ambele părți vor fi tranzacționate în viitor fără taxe.

Targul de la Hanovra

Următoarea ediție HANNOVER MESSE va fi organizată între 1 și 5 aprilie 2019, Suedia fiind țara parteneră oficială. Următoarea CeMAT se va desfășura în paralel cu HANNOVER MESSE în perioada 20-24 aprilie 2020.

 

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video