Scena Urbana iese in afara zidurilor cetatii- Extra Muros

94 vizualizari
Extra Muros
Distribuie pe

Scena Urbană vă invită în acest an ”Extra Muros”, adică ”în afara zidurilor” cetății medievale, acolo unde s-au scris pagini importante din istoria Clujului. Mai exact, în zona Pieței Ștefan cel Mare. Acolo, vreme de trei zile, între 19 și 21 octombrie, Scena Urbană alături de partenerii și colaboratorii săi, vor organiza o serie de activități menite să dezvăluie frumusețea, istoria și ineditul locului: spectacole de operă și de muzică populară, cursuri de dans, treasure hunt, tururi ghidate, cursuri de fotografie, dar și clase de postură cu kinetoterapeuți.

”Ce ne dorim prin Extra Muros? Să savurăm și să apreciem în detaliu o suită de spații urbane care sunt văzute cel mai adesea doar din traficul auto. E o zonă și un eveniment care ne va aduce mai aproape de povestea comunității, cu toate picanteriile ce se trăiesc și se construiesc…extra muros”, spune coordonatorul Scenei Urbane, arh. Daniela Maier, președintele Ordinului Arhitecților din România- Filiala Transilvania (OART).

Scena Urbană este o platformă de comunicare ce foloseşte arta, activităţile sportive, ateliere şi intervenţii de landart pentru exemplificarea potenţialului cultural şi educaţional al spaţiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural-active ale Clujului. Scopul evenimentelor desfășurate sub sigla Scenei Urbane este să inspire proprietari şi reprezentanți ai administraţiei locale, deopotrivă, pentru a promova şi susţine strategii ce aduc beneficii importante spaţiului urban. Fiecare din spațiile care au găzduit evenimentele Scenei Urbane are o istorie aparte, pusă în valoare prin aducerea în discuţie a oportunităţilor fiecărei zone. Revenirea în fiecare spaţiu, precum şi intervenţiile noi îşi propun să evidențieze evoluţia acestora, să atragă comunitatea într-un demers ce are ca scop asumarea responsabilităţii.

Proiectul este realizat de Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al OART și al FERRO. Mai multe detalii, fotografii și filme de prezentare, găsiți pe pagina de FB și pe contul Youtube.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video