novapex

 

Schneider Electric sustine educatia, printr-un parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti

Colegiului Tehnic Energetic Bucuresti
vizualizari

Schneider Electric, specialist mondial in managementul energiei, a contribuit la renovarea Colegiului Tehnic Energetic Bucuresti prin dotarea cu echipamente electrice moderne a unui laborator tehnic. Initiativa face parte dintr-un parteneriat de lunga durata cu aceasta institutie de invatamant, care a constat nu doar in echiparea cu instalatii, ci si in oferirea de cursuri de formare a cadrelor didactice de specialitate.

Parteneriatul dintre Schneider Electric si Colegiul Energetic din Capitala se deruleaza in cadrul proiectului POSDRU „Imbunatatirea calitatii educatiei si formarii profesionale prin retele parteneriale”, in care sunt implicate sase unitati scolare de profil din tara, al carui scop este pregatirea tinerilor pentru insertia eficienta pe piata muncii. 

„Dorim sa sustinem sistemul de invatamant din Romania in demersul de a pregati tineri care sa corespunda cerintelor actuale de pe piata muncii, iar aceasta pregatire nu poate avea loc decat in spatii modern echipate, care sa raspunda nevoilor lor de educatie si realitatilor de pe piata muncii. De aceea, Schneider Electric se implica activ in facilitarea accesului tinerilor romani la tehnologie de ultima generatie”, a declarat Petre Butu, Vicepresedinte Schneider Electric Romania.

In cadrul parteneriatului cu Schneider Electric, cea mai recenta etapa a constat in dotarea laboratorului tehnic al Colegiului Energetic cu aparatura de distributie electrica si automatizari industriale – protectii Acti9, lampi de semnalizare, chei de comanda, surse de tensiune – in vederea realizarii tablourilor electrice aferente laboratorului de electrotehnica. Acti9 este o solutie de distributie si management al energiei electrice, dedicata atat aplicatiilor industriale, cat si sectorului rezidential, solutie ce asigura protectia si managementul eficient al instalatiilor electrice in care a fost integrata. Echipamentele sunt, in prezent, montate pe machete functionale utilizate pentru dobandirea competentelor de specialitate in domeniile electric si electromecanic. 
Colaborarea dintre Schneider Electric si Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti a inceput in anul 2008, cand compania a contribuit la dotarea laboratorului de masurari electrice si electronice cu machete functionale care ii ajuta pe elevii din anii terminali sa inteleaga mai bine partea aplicativa a distributiei electrice sau a automatizarilor. Cu ajutorul acestor aplicatii, tinerii invata cum functioneaza o instalatie de automatizare, imbunatatind astfel aplicabilitatea practica a cunosintelor teoretice dobandite de-a lungul anilor de studiu. In plus, pentru a putea utiliza automatele programabile si echipamentele furnizate la nivel optim, cadre didactice ale Colegiului Energetic au beneficiat de un training organizat de Schneider Electric la sediul companiei. 

www.schneider-electric.com/ro

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019