UPB va deveni primul SMART CAMPUS din Romania

122 vizualizari
smart campus
Distribuie pe

UPB va implementa proiectul de micro-retea inteligenta cu sprijinul guvernului SUA 

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti anunta ca ambasada SUA, ca parte a sprijinului oferit Guvernului Romaniei prin Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) a acordat Miercuri, 20 aprilie 2016 universitatii finantare pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. Aceasta va evalua viabilitatea tehnica, economica si financiara a implementarii unui proiect pilot de micro-retea inteligenta in campus.

Semnarea acordului de finantare a fost realizata de catre domnul Mihnea Costoiu, Rectorul UPB si Excelenta Sa domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania.

UPB intentioneaza sa implementeze proiectul de micro-retea inteligenta in tot campusul, ceea ce va reduce costurile anuale ale energiei si emisiile de gaze cu efect de sera ale universitatii. Rectorul Mihnea Costoiu a declarat: „Acordul semnat, prin care se va implementa un sistem de gestionare a energiei similar celui unui oras inteligent, ne ofera oportunitatea de a ne alatura unui grup restrans de universitati europene care au inceput sa implementeze un astfel de concept ambitios. Este primul pas in colaborarea cu Guvernul SUA pe care dorim sa o dezvoltam si mai mult."

Studiul de fezabilitate va evalua oportunitatile de extindere a capacitatii de generare de energie, de aplicare a trigenerarii si de diversificare a resurselor energetice. In plus, el va analiza adaugarea de sisteme de stocare a energiei termale si electrice, precum si maximizarea utilizarii de tehnologii pentru constructii inteligente. Studiul va include un audit energetic, o analiza a impactului asupra mediului, un plan preliminar al micro-retelei inteligente si o analiza a impactului economic, financiar si de dezvoltare a proiectului.

Proiectul va utiliza tehnologii precum motoarele pe gaz, iluminatul eficient energetic, sisteme de gestionare a distributiei si intreruperilor, masurare avansata, sisteme fotovoltaice pentru acoperisuri si sisteme de stocare a energiei termale si pe baterie.

"Smart Campus apeleaza la tehnologiile noi dedicate imbunatatirii serviciilor, cresterii nivelului de confort al studentilor, eficientizarii consumurilor de resurse si reducerii cheltuielilor pe termen mediu si lung", se arata intr-un comunicat UPB.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video