Rusia incepe exportul in Europa de panouri solare produse local

259 vizualizari
Rusia exporta panouri solare
Distribuie pe

Potrivit agenției de presă TASS, Rusia a început să exporte panouri solare produse local, conform declarațiilor primului ministru adjunct al energiei, Alexey Texler, cu ocazia săptămânii energiei în Rusia (octombrie 2018), acesta confirmând că primele loturi au fost deja livrate Europei. "Livrările de export au fost deja lansate, în special din uzina Novocheboksarsk către Europa", a spus el.

În prezent, Rusia implementează un program de susținere a energiei regenerabile care se întinde până în 2024. Texler a spus anterior că extinderea programului ar ajuta, de asemenea, companiile energetice, în special la lansarea exporturilor de echipamente către piețele internaționale.

Oficialul consideră că este necesar să se asigure că panourile solare și centralele electrice eoliene produse în Rusia devin produse pentru piața externă cerute la scară largă în lume.

Rusia a dezvoltat rapid energia solară de la deschiderea primei centrale termice a țării care foloseşte energia solară, în 2014. Acum există numeroase centrale, fiecare având o capacitate de 1-40 MW.

În ansamblu, capacitatea totală a acestor centrale solare este de aproximativ 150 MW, parte din cele 300 GW produse pe plan mondial. Până în 2022, producătorul rus de panouri solare Hevel intenționează să construiască centrale solare cu o capacitate de până la 1 GW.

Săptămâna energiei din Rusia are ca scop principal să demonstreze perspectivele industriei rusești de combustibil și energie și să deblocheze potențialul cooperării internaționale în sectorul energetic. Forumul servește ca o platformă pentru discutarea principalelor provocări cu care se confruntă sectorul energetic și problemele de actualitate care privesc dezvoltarea industriei gazelor, petrolului, cărbunelui, petrochimiei, energiei electrice, și economia de energie și eficiența energetică, precum și cele mai bune soluții disponibile.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video