15 proiecte deja înscrise la Premiile “Smart Cities of Romania Champions”

120 vizualizari
smart cities
Distribuie pe

Interesul ridicat al administrației locale pentru conceptul smart city se vede şi în numărul mare de proiecte înscrise la ediția 2018 a Premiilor Smart Cities of România. 15 localități şi-au înscris deja proiectele pentru evaluare, cele mai relevante urmând a fi prezentate în cadrul Galei din 30 octombrie.

Termenul de depunere a proiectelor este 19 octombrie. http://romaniasmartcities.ro/premiile-smart-cities-of-romania-2018-inscriere-proiecte/

Printre participanți se afla Primăriile Piatra Neamț şi Reghin cu platforme de tip City App, sau Primăriile Iaşi şi Beclean cu proiecte de mobilitate urbană, care implică atât trecerea la autobuze electrice cât şi aplicații complexe pentru managementul traficului. 

Studii independente arată o creștere a numărului de proiecte smartcity în România în 2018. În majoritatea cazurilor este vorba însă de componente individuale şi mai puțin de abordări integrate. Situația este determinată de bugetele limitate aflate la dispoziția comunităților, ceea ce forțează decidenții la o abordare etapizată a demersurilor de modernizare.  Specialiștii se așteaptă ca domeniul să aibă un impuls major după activarea grupurilor de lucru smart city şi 5G, anunțate de Ministerul Comunicațiilor şi Societății Informaționale. Grupurile sunt interministeriale, dar totodată deschise către industrie şi mediul academic. Din luna noiembrie va începe o dezbatere publică amplă asupra strategiei naționale smart city, care va identifica direcțiile de dezvoltare şi infrastructură publică necesară. Resursele financiare disponibile sunt mari, MCSI anunţând disponibilitatea unui buget de 45 milioane euro doar pentru realizarea unui cloud guvernamental.

Premiile SMART CITIES OF ROMÂNIA CHAMPIONS 2018 sunt acordate pentru patru categorii: Politici şi strategii, Tehnologii pentru orașe inteligente, Mobilitate urbană, Educație. Proiectele sunt depuse online şi sunt însoțite de o descriere detaliată, atât a componentelor cât şi a beneficiilor generate.  Juriul va analiza fiecare proiect după o serie de criterii tehnice şi de impact la nivel de comunitate: relevanță, perspective de replicare, oportunități economice, creșterea calității vieții etc.

Juriul este format din personalități cunoscute în mediul academic şi de business:  Tomnița Michaela Florescu, Prof. Dr. Arhitect/ Viceprimar, Primaria Municipiului Bucuresti, Adrian Curaj, profesor la Universitatea Politehnică București, Mircea Eremia, profesor la Facultatea Energetică din Universitatea Politehnică din București, Nicolae Oacă, doctor în telecomunicații, Ștefan Gheorghe, Director General Executiv al Asociației CNR-CME, Liviu Mateescu Președinte Asociația Română pentru Tehnica de Securitate, Dorin Dumitrescu Membru în European iMobility Forum. Proiectele mai pot fi depuse până la 19 octombrie. Gala de premiere se va desfășura pe 30 Octombrie la Crowne Plaza în cadrul ediției 2018 a conferinței Smart Cities of România.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video