Au fost promulgate completările și modificările la Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii

762 vizualizari
promulgare Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii
Distribuie pe

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pe 7 mai 2019 legea care modifică şi completează Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Principala modificare a legii impune dezvoltatorilor să nu mai permită locuirea în proiectele rezidențiale înainte de recepţia de la terminarea lucrărilor.

Astfel, legea adaugă la articolul 22 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii o nouă prevedere: "i) permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”.

„Permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”, se arată în legea promulgată de preşedinte.

Totodată, la articolul 27 al legii vizate se introduce următoarea prevedere: "h) permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii pentru intervenţiile asupra construcţiilor existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”.

Noile prevederi vizează obligațiile și răspunderile investitorilor, ale proprietarilor de construcții, dar și contravențiile ce trebuie aplicate în cazul în care legea nu se respectă.

Totodată, vor fi aplicate amenzi între 20.000 lei și 40.000 lei pentru nerespectarea obligației de a permite utilizarea construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, fapt valabil atât pentru investitori, cât și pentru proprietarii construcțiilor.

Inițiatorii proiectului legislativ au arătat că în ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinația de locuințe, care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcții și care nu aveau branșamente autorizate, adecvate și definitive, în acord cu destinația de locuire.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video