Liberalizarea energetica a inceput de la 1 ianuarie 2018. Lista ofertelor este publica

99 vizualizari
ANRE_liberalizarea_pietei
Distribuie pe

De la 1 ianuarie 2018, românii au posibilitatea să își aleagă furnizorul de energie electrică. Zeci de oferte sunt la dispoziția celor care vor să le analizeze, pe siteul ANRE. Unele sunt mai scumpe, altele sunt mai ieftine decât tarifele actuale. Ca regulă însă, București și Ilfov rămân cele mai ieftine zone din România.

De la 1 ianuarie, piața energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizează complet. Tarifele vor fi, în medie, mai mici decât până acum, dar ca pe orice piață liberă, va exista o gamă largă de prețuri. Pentru prima jumătatea a anului, ANRE a aprobat tarife în medie cu 0,34% mai mici față de cele plătite în momentul actual. Cele mai mici tarife se găsesc în București, Ilfov și Giurgiu – 61 de bani pentru un kilowatt oră. Dar cea mai mare scădere tarifului se va regăsi în Moldova, unde prețul va fi cu 3,22% față de prezent. Cu tot cu această scădere, locuitorii acestei zone vor acgita în continuare unul dintre cele mai mari prețuri din țară – 67 de bani pentru un kilowatt oră. Aceeași situație se întâlbește și în Oltenia. În Transilvania, tariful se va majora de la începutul lui 2018. Este vorba despre o creștere importantă: 4%. O creștere aproape la fel de mare va fi în Banat, de aproape 3,5%.

Pentru cei interesați să își aleagă un furnizor diferit de energie electrică, pe siteul ANRE există o listă de oferte de la zeci de furnizori și un comparator de prețuri. Pentru consumatorii din București, care ar plăti 61 de bani pe kilowatt oră la furnizorul actual, există 38 de oferte mai ieftine. Cea mai ieftină dintre ele este de la RCS&RDS, cu aproape 24%, iar cea mai scumpă este de la Energy Network, cu un preț cu 69% mai mare.

Comparator de preț pentru ofertele de furnizare a energiei electrice:

http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video