Viitorul sistemelor de alarma detectie incendiu si fum: VdS 3438-3

189 vizualizari
VdS 3438-3
Distribuie pe

Multe dintre posibilitățile inovatoare ale sistemelor de alarma detectie incendiu si fum nu sunt compatibile cu standardul EN 14604 (publicat în 2005). VdS armonizează acum specificațiile standard cu posibilitățile oferite de tehnologia de ultimă oră: noile principii, VdS 3438-3 oferă producătorilor un suport precis și compatibil cu standardele pentru modelarea acestei piețe viitoare - și pentru utilizarea oportunităților IoT.

Norma europeană pentru produse 14604 specifică cerințele producătorilor care doresc să vândă dispozitive de alarma detectie incendiu si fum în statele membre ale UE. Versiunea actuală datează din 2005 – departe de tehnologia actuală rapidă de mai bine de un deceniu încoace. Nu sunt luate în considerare posibilitățile extinse de digitalizare modernă și punere în rețea pe această piață importantă. De exemplu, standardul a fost publicat cu doi ani înainte ca primul smartphone să apară pe piață, schimbând semnificativ întregul comportament al utilizatorului.

"Există un decalaj uriaș între standardul relevant și posibilitățile actuale ale dispozitivelor de alarmă dtectie incendiu si fum", subliniază Ulrich Rabe, șeful adjunct al laboratoarelor de protecție împotriva incendiilor VdS. "Diferențierea, de exemplu prin integrarea în sistemele inteligente din locuințe, este esențială pentru a câștiga cotă de piață, deoarece principiul tipic de semnalizare optică a existat din 1976 și, prin urmare, este foarte bine stabilit. Conform obiectivelor VdS cu focus pe inovare, sprijinim acum producătorii cu "Instrucțiuni pentru sistemele de managementul protecției locuinței - Funcția de detectare a incendiului și alarmă de incendiu", combinând astfel oportunitățile dezvoltării tehnice cu cererea pentru siguranță maximă - în orice moment, în conformitate cu EN 14604 ".

VdS 3438-3 sunt, de asemenea, primele linii directoare care permit dispozitivelor de alarmă de fum să emită o alarmă sonoră în caz de întrerupere - evident, cu un semnal distinct. Indiferent de toate acestea, prioritatea de top este, desigur, salvarea de vieți în caz de incendiu. Prin urmare, cerința principală este ca sistemul să funcționeze întotdeauna în mod autonom.

Noile linii directoare pentru integrarea dispozitivelor de alarma detectie incendiu si fum conform EN în sistemele de clădiri inteligente în plină expansiune sunt acum disponibile gratuit de la Institutul Numărul 1 din Europa pentru protecția și securitatea împotriva incendiilor. VdS 3438-3en poate fi găsit la vds-shop.de/en

Cu ajutorul ghidurilor VdS 3438-3en pentru dispozitivele de alarma detectie incendiu si fum integrate în sistemele de clădiri inteligente, cel mai mare institut de protecție împotriva incendiilor din Europa oferă un suport precis și compatibil cu EN pentru modelarea acestei piețe viitoare.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video