Bomboanele de ciocolata oferite de Ziua Indragostitilor nu sunt chiar «dulci» pentru mediul inconjurator

1 vizualizari
bomboane
Distribuie pe

Vreți să oferiți persoanei dragi o cutie de bomboane de ciocolată de Ziua Îndrăgostiților? Acest deliciu pentru îndrăgostiți are un impact puternic asupra mediului.

Bomboanele de ciocolată pregătesc starea de spirit pentru romantism, dar din păcate, procesul de preparare a bomboanelor nu este la fel de romantic.

Potrivit lui Andres M. Tuates, Jr., cercetător la Centrul din Filipine pentru dezvoltare post-recoltare și mecanizare (PhilMech), producția de boabe de cacao - cultura folosită pentru ciocolată - are potențialul de a crea probleme grave de mediu, și anume poluarea solului și a aerului.
cojile boabelor de cacao

"Procesoarele de cacao colectează în mod tradițional doar boabele de cacao, care reprezintă doar o treime din fructul de cacao, și lasă păstăile, sau 70% din fruct, să putrezească pe câmp, iar acestea emană mirosuri neplăcute și devin o sursă de agenți patogeni", adaugă Tuates.

Boabele de cacao fermentate devin rapid unul dintre produsele de export de top din Filipine, în principal spre Statele Unite, ele fiind cotate printre cele mai bune din lume. Veniturile din segmentul de dulciuri din ciocolată din Filipine vor ajunge la 74 milioane USD în acest an, potrivit studiului de piață.
brichete cacaoCererea ridicată pentru boabele de cacao din Filipine i-a determinat pe filipinezi să crească producția cu până la 100.000 de tone din 2022. Iar efectul este că industria de cacao poate genera aproximativ 633 milioane de kilograme de coji de cacao, cu dezastrul ecologic aferent.

Pentru a schimba acest lucru, Tuates a avut inițiativa de a transforma păstăile de cacao aruncate în brichete de combustibil pentru uz casnic.

Cojile boabelor de cacao ard mai bine și produce mai puțină cenușă în comparație cu cărbunele de lemn. În plus, nu emite dioxid de carbon în timpul arderii, spre deosebire de arderea combustibililor fosili, spune Tuates.

Folosind mașininării simple precum tocător, moară cu ciocan, mixer și mașină de brichetarbrichete cacaoe, cojile boabelor de cacao sunt uscate la soare, mărunțite, compactate și modelate în cilindri pentru a deveni brichete de combustibil. O tonă de brichete de cacao oferă o valoare energetică de 3.741,1 kWh iar realizarea brichetelor necesită doar 11% din energia pe care o produc, făcându-le o sursă eficientă de energie, spune Tuates.

"Filipine depinde foarte mult de petrolul importat pentru a-și susține nevoile energetice și există presiunea exploatării opțiunilor de combustibil alternativ", spune Tuates.

Echipa sa de la PhilMech studiază acum modalități de a marca și comercializa acest produs, care promite să sporească capacitatea de câștig a agricultorilor de cacao cu până la 20%.

Transformarea cojilor boabelor de cacao în brichete de combustibil va aduce o valoare în plus produselor din cacao iar în același timp, va aborda problema eliminării deșeurilor și a impactului asupra mediului, spune Tuates.

Sursa: eco-business.com

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video