Ceremonia de premiere a competitiei de design Jumpthegap by Roca va fi prezidata de Patrik Schumacher, Directorul Zaha Hadid Architects

60 vizualizari
Roca_Jumpthegap
Distribuie pe

Patrik Schumacher, directorul Zaha Hadid Architects, va prezida ceremonia de decernare a premiilor celei de-a șaptea ediții a competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca

Festivitatea de premiere a celei de-a șaptea ediții a competiției internaționale de design jumpthegap va avea loc pe 17 octombrie la Disseny Hub Barcelona (DHB). În cadrul evenimentului vor fi anunțați cei trei câștigători selectați de juriu, dintre cele 12 proiecte finaliste. Intrarea la gală este liberă, cu înregistrare anterioară.
Organizată de Roca și de BCD Barcelona Centro de Diseño (Centrul de Design Barcelona), competiția sărbătorește anul acesta o ediție specială, care coincide cu aniversarea centenarului Roca. În cadrul acestei ediții, jumpthegap și-a consolidat statutul internațional datorită celor 600 de proiecte prezentate, provenite din 134 țări. Argentina, Brazilia, China, Australia, Rusia, Pakistan, Egipt, India și Spania s-au remarcat în mod special ca țări cu participanți numeroși.

Tinerii arhitecți și studenți din România s-au putut înscrie și ei la această competiție; anunțul competiției din acest an s-a făcut și la București în februarie, printr-o sesiune de discuție jumpthegap, între Valentin Vodev, membru al juriului internațional și Justin Baroncea, arhitect român corespondent al revistei spaniole Arhitectura și profesor la școala BAC-FPC Barcelona. Conferința a avut loc în fața studenților și a tinerilor profesioniști, la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu.

Juriul internațional care a deliberat categoriile pentru tineri prefesioniști și studenți este format din Patrik Schumacher, Director Zaha Hadid Architects și Președinte al Juriului, Josep Congost (Spania), Director de Design și Inovație Roca, Vladimir Pirojkov (Rusia), Designer și CEO al High Complexity Prototyping Center KINETICA, Benedetta Tagliabue (Italia), Designer, Director EMBT și al fundației Enric Miralles; Anjali Srinivasan (India), Designer și Director al Studiourilor ChoChoMa, Isabel Roig (Spania), Director General BCD Barcelona Centro de Diseño; Valentin Vodev (Bulgaria), Designer și Fondator al Studioului Vodev și Ma Yansong (China), fondator principal al MAD Architects. Voturile acestor opt experți au decis următoarele proiecte finaliste:

Categoria pentru tineri profesioniști:
Panacea, de Mohamadreza Shahmohammadi
Sanctuary, de Bodin Hon și Dilara Kan
Tank – economisește apa, de Maya Prokhorova
WCircle, de Charbel El Tawil

Categoria pentru studenți:
Flow shower system / the experience of water, de Zuzanna Wilkirska;
Lambda, de Denis Lara Molina;
Olaia, de Diogo Cunha și Tiago Festa;
Shower-Tub, de Abdurrahman Suheylhan Onal

Finaliștii premiului de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water sunt:
Babylon, de Caterina Elena Vianna Iniguez și Ferran Gesa Zaragoza;
BIOUNIT, de Aleks Cicha și Charles Chambers;
Delta, de Michal Hondo și Kinga Grzybowska;
Lux cu Sustenabilitate, de Natasha Jadhav.

Cei de mai sus au fost aleși de un juriu special, format din Xavier Torras (Spania), Director al Fundației și Președintele Juriului, Sophie Thomas (Marea Britanie), Director și Fondator a Thomas Matthews Agency și Henk WJ Ovink, Reprezentant Special al International Water Affairs, Olanda.

Competiția din acest an cumulează premii de 26.000 de euro, astfel: Categoria pentru studenți – 10.000 de euro; Categoria pentru tineri profesioniști – 10.000 de euro; Premiul de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water – 6.000 de euro.
La ceremonia de decernare a premiilor va fi prezent Patrik Schumacher, renumit arhitect cu o carieră de peste 30 de ani în cadrul firmei de design și arhitectură Zaha Hadid, unde a ajuns să devină succesorul natural al fondatorului, în poziția de director al companiei. Acesta va susține o scurtă „prelegere jumpthegap” despre viziunea sa asupra cadrului actual al acestor discipline și a oportunităților pe care viitorul le-ar putea oferi.

Întâlnirile de tip „jumpthegap talk” adună specialiști și experți recunoscuți din design și arhitectură, cu scopul de a disemina conținutul și cunoștințele actuale și relevante cu privire la cele două discipline, si ca experții să își poată expune viziunea asupra aspectelor cheie din domeniu. Gestionate de aceeași organizație ca și competiția, aceste evenimente sunt organizate în diferite orașe precum Sofia, București, Barcelona, ​​Madrid sau Moscova, pe tot parcursul anului.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video