Aerteknika

Kuma produce in Romania lavoare cu perle si pietre semipretioase ce ajung in casele europenilor

kuma
vizualizari
Kuma Romania, unul dintre principalii producatori autohtoni de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii sub brandurile Kuma si Nordline, produce in fabrica locala din Banesti, Prahova, 80 de lavoare pe zi, folosind materiale exclusiviste precum marmura, granit si chiar pietre semipretioase si perle.

„Capacitatea de productie a fabricii se ridica la 20.000 de lavoare pe an, 80% dintre acestea fiind trimise la export. Cele mai mari vanzari sunt realizate pe pietele din Danemarca, Suedia si Norvegia, si, din acest an, am inceput si livrarile in Olanda, Franta, Ungaria si Bulgaria”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv Kuma Romania. Aceasta a subliniat ca doar 20% din productie este orientata catre piata autohtona.

Potrivit afirmatiilor sale, in fabrica din Romania se produc lavoare ce au la baza modele dezvoltate in centrele de cercetare ale companiei din Danemarca. Astfel, o parte dintre acestea au in structura perle in baza de compozit, disponibil in trei variante de culori - negru, alb si beige. Aventurinul, jasperul, agatele si quarzul sunt alte pietre semipretioase care se mixeaza in marmura si ajung in compozitia unor produse inedite.
De asemenea, tinand cont de tendinta actuala privind folosirea de materiale ecologice, Kuma a lansat linia Kuma Glass, ce are la baza granule de sticla reciclata in baza de materiale minerale.
Dincolo de inovatia in ceea ce priveste materialele folosite, Kuma lanseaza permanent noi concepte deosebite ce sunt produse in fabrica din Romania. Astfel, compania a creat un model de lavoar ce dispune de un sistem revolutionar pentru scurgere, in care simpla gaura de scurgere este inlocuita cu puncte cu un design in elipsa, avand in acelasi timp forme minimaliste, extrem de putin adanci, ajungand chiar si la 1,5 cm.

 
Investitii in trainingul personalului
Pentru realizarea produselor, compania investeste permanent in cercetare, dar si in trainigul angajatilor, acestia luand parte la sesiuni in cadrul carora sunt instruiti cu privire la intregul proces de productie.
„In ultimii 10 ani, Kuma Romania a investit cca. 350.000 de euro pentru pregatirea angajatilor in Danemarca. Cele 2 – 3 luni de training ii ajuta pe acestia sa invete nu doar cum se desfasoara productia, ci si modul de lucru danez, care este de altfel cultivat si in fabrica din Romania”, a mai spus Camelia Olesen.

In ceea ce priveste materia prima folosita in fabrica din Romania, Directorul Executiv al Kuma, a afirmat ca marmura naturala este procurata exclusiv din Romania, in timp ce granitul, perlele, pietrele semipretioase si sticla sunt importate.


Despre Kuma Romania
Kuma Romania este o companie romano-daneza lansata pe piata locala in 1998, fiind specializata pe producerea de lavoare de bai pentru proiecte rezidentiale, comerciale, de birouri si de utilitate publica, blaturi de bucatarii in suprafata continua cu chiuveta, glafuri de ferestre si balcoane, mese de bar/restaurant, receptii pentru hoteluri, concepte SPA si mobilier modular marca Nordline pentru bai si bucatarii.
Kuma a inaugurat prima linie de productie la Campina in 1998, pentru ca in 2006 compania sa se mute in Banesti odata cu finalizarea primei investitii de tip greenfield in valoare de 2 milioane de euro.
La intrarea pe piata locala, cifra de afaceri a Kuma Romania era de 50.000 de dolari, ajungand in 2011 la 2,8 milioane de euro.
Printre principalele proiecte in cadrul carora Kuma s-a implicat se numara lanturi hoteliere de 4 si 5 stele (Continental, Ibis, Ramada, Golden Tulip), mall-uri (Baneasa Shopping Center, Sun Plaza), complexe rezidentiale si de birouri (Willbrook, Glass House, Uppground Town), stadioane (CFR Cluj, Arena Nationala), terminalul nou din cadrul Aeroportului Otopeni etc.
Produsele Kuma pot fi gasite in showroom-uri specializate pe bai precum Delta Design, Romstal, Piastrelle, Pazo Group, Ambient, dar si in magazine mici, exclusiviste din tara, specializate in bai si bucatarii. Mai multe detalii puteti gasi pe www.kumaromania.ro.

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

 

Metalshow&TIB 2019

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare