Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura Frankische Profi-Air

865 afisari

Confortul unei clădiri este determinat într-o proporție covârșitoare de sistemele de instalații. Pe lângă instalațiile sanitare și de încălzire, cele de ventilație joacă un rol foarte important în crearea stării de confort.

Oamenii petrec acasă în jur de 50% din timpul lor, astfel calitatea aerului interior devine esențială atât din punct de vedere al sănătății cât și a stării de confort. Nivelul de CO2, conținutul de particule de praf sau polen, asigurarea concentrației de oxigen recomandat, umiditatea relativă, viteza aerului interior, mirosurile, sunt factori ce se pot controla prin ventilare.

Lipsa ventilării necesare în clădiri poate cauza apariția mucegaiului, a igrasiei, care sunt dăunătoare pentru ocupanții clădirii dar și pentru structura clădirilor. Calitatea necorespunzătoare a aerului poate cauza dureri de cap, probleme de concentrație, somnolență, calitatea slabă a somnului. Pentru cei care suferă de astm sau diferite tipuri de alergii, la praf sau polen, acești factori sunt și mai importanți.

Ventilația este de 3 tipuri: ventilare naturală, ventilare mecanică sau ventilare mixtă.

Ventilarea naturală sau fără recuperare de căldură este o risipă de energie. Mare parte din necesarul termic al clădirilor se datorează încălzirii aerului proaspăt infiltrat/introdus.

Prin alegerea unui sistem Profi-Air putem beneficia de următoarele:
• recuperarea căldurii până la 95% din pierderile cauzate de infiltrații, astfel realizând economie de energie, timp și bani;
• asigurarea nivelului de eficiență energetică A/A+;
• aer interior filtrat de impurități precum praf, polen, mirosuri, nivel de igienă sporită datorită lipsei de praf;
• crește valoarea imobilului;
• creșterea confortului datorită faptului că nu mai suntem nevoiți să deschidem ferestrele scăzând totodată poluarea fonică și prevenind formarea curenților de aer deranjanți;
• se pot dota cu senzor de umiditate și senzor CO2;
• au sistem inteligent antiîngheț încadrat;
• bypass integrat pentru sezonul de vară care dezactivează recuperatorul de căldură în timpul nopții pentru a nu reîncălzi aerul introdus.

Aceste sisteme inteligente Profi-Air au display tactil, se pot controla și cu dispozitivele smart prin wireless și se pot integra în sistemele de automatizare BMS/KNX. Unitățile centrale se pot monta atât pe perete, pe pardoseală, cât și deasupra tavanului fals, în funcție de preferințe.

Toate accesoriile, respectiv tubulatura necesară se găsesc în gama de produse Profi-Air. Sistemele de distribuție Profi-Air classic cu secțiune circulară și Profi-Air tunnel având secțiune aplatizată au suprafață interioară netedă, antibacteriană, antistatică, pentru o igienă sporită. Aceste conducte permit circularea unui debit de aer relativ mare, silențios, fără pierderi ridicate de sarcină. Au posibilitate de îmbinare fără lipituri sau bandă adezivă, permit îndoirea strânsă a tubulaturii ceea ce oferă posibilitatea unei execuții ușoare și rapide. Tubulatura Profi-Air tunnel are un mare avantaj: adâncimea de instalare de doar 52 mm, datorită formei.

Recomand utilizarea acestor sisteme de ventilare, pentru obținerea unui mediu curat, confort sporit și economie de energie și implicit, bani.
Ing. Szatmári Bernadett


Pentru mai multe informații despre sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Profi-Air vă rugăm să accesați site-ul www.novapex.ro sau să ne contactați prin e-mail la info@novapex.ro sau telefonic la 0361-802.612.

Experții noștri vă stau la dispoziție pentru orice solicitare.

Aboneaza-te la newsletter-ul InstalNews

Fii la curent cu toate noutatile, schimbarile, promotiile si evenimentele din lumea instalatiilor.

Ma abonez

DIN ACEEASI CATEGORIE

Situri Partenere: