STUDIU: 68% dintre romani cred ca masinile electrice vor fi in topul preferintelor in urmatorii zece ani

87 afisari
Aproape jumătate dintre europeni sunt convinși că în următorii zece ani vor fi în circulație mai multe mașini electrice decât autovehicule echipate cu motoare convenționale, relevă un studiu realizat de E.ON în opt țări europene. Studiul mai arată că cei mai încrezători europeni sunt românii, 68% dintre ei anticipând că vehiculele electrice vor fi în topul preferințelor de cumpărare în următorul deceniu.

”Cei care își imaginează că din acest punct de vedere cetățenii germani sunt cei mai optimiști se înșală. De fapt, europenii care se dovedesc a fi cei mai încrezători sunt românii, 68% dintre cei chestionați anticipând că vehiculele electrice vor fi în topul preferințelor de cumpărare în următorul deceniu”, arată studiul E.ON.

Spre comparație, proporția germanilor care pariază pe o asemenea ascensiune a mașinilor electrice este de doar 36%, iar a suedezilor, de 33%.
Și în alte privințe opiniile europenilor diferă când vine vorba despre cum vor arăta lucrurile în următorii zece ani.
”De exemplu, 43% dintre germani prevăd că mai mult de jumătate din energia produsă în 2027 va proveni din surse regenerabile”, se precizează în studiu.

O opinie oarecum similară o au turcii (39%), suedezii (35%) și britanicii (31%). De asemenea, 29% dintre români estimează că majoritatea energiei produse în țară va fi regenerabilă. Mai puțin încrezători sunt cehii (18%) și ungurii (17%).

De asemenea, roboții care ajută în gospodărie vor deveni o prezență obișnuită peste zece ani, apreciază 35% dintre cetățenii turci.
”Și românii stau bine la acest capitol al previziunilor, 31% dintre ei văzând ca foarte probabilă prezența roboților în casele lor în acest orizont de timp”, spun autorii studiului.

În schimb, doar 18% dintre respondenți din Marea Britanie, respectiv doar 17% dintre dintre participanții la studiu din Ungaria își pot imagina cum, nu peste mult timp, roboții le vor curăța ferestrele, le vor găti sau le vor spăla rufele.

Aceste rezultate fac parte din sondajul "Living in Europe", în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat aproximativ 8.000 de persoane în Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în decembrie 2016.

Aboneaza-te la newsletter-ul InstalNews

Fii la curent cu toate noutatile, schimbarile, promotiile si evenimentele din lumea instalatiilor.

Ma abonez

DIN ACEEASI CATEGORIE

Situri Partenere: