novapex

 

6 Tendințe de automatizare a clădirilor pentru profesioniștii HVAC

tendinte in automatizarile pentru cladiri
vizualizari

Automatizarea clădirilor în privința instalațiilor HVAC începe să actualizeze conceptele de învățare automată, internetul tuturor lucrurilor, inteligență artificială și chiar Cloud Computing în propriile sisteme, în cele din urmă construind bazele orașelor inteligente și poate chiar ale țărilor inteligente.

Conceptele menționate nu sunt tehnic noi în domeniu. Ele au fost inventate și conceptualizate încă din ultimul deceniu, dar nu sunt complet implementate și utilizate în industria de azi. Tot ceea ce fac acum este să aștepte ca industria potrivită să le transforme în servicii generatoare de valoare. Aici intră în joc automatizarea clădirilor. Este posibil să nu fie evident acum, dar aceste tendințe sunt pași mai apropiați de realizare a unei forme de viață mai durabile în cazul în care instalațiile sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, cu emisii reduse și poate chiar controlate de inteligența artificială. Scopul final este să oferim servicii mai bune și facilități mai bune pentru mediul înconjurător.
Iată câteva tendințe în domeniul automatizărilor pentru clădiri, potrivit publicației GineersNow:

1. Integrarea iluminatului și a instalațiilor HVAC

Poate părea un pic nedumeritor modul în care industria construcțiilor tinde să separe reglarea instalațiilor HVAC de cele ale iluminatului, când, de fapt, nu există o dovadă solidă, nici o satisfacție tehnică sau din partea clienților pentru o astfel de procedură. Deși ambele sunt conectate la sistemul central de management al clădirii, s-a dovedit că oferă economii de energie și eficiență energetică mai reduse.
Odată cu răspândirea tot mai mare a controlerelor polivalente și inteligente, această problemă a rămas, în sfârșit, în trecut. Gestionarea iluminatului și instalațiilor HVAC simultan au dus la costuri mai mici atât pentru echipamente cât și pentru instalare. Acesta este, de asemenea, un factor concurențial pentru hoteluri și spații rezidențiale, unde clienții tind să aleagă calea bazată pe tehnologie în locul tradiționalului sistem separat de instalații HVAC și iluminat.

2. Interconectarea tuturor rețelelor

În timp ce "orașele inteligente" și Internetul tututor lucrurilor pot părea legate de automatizarea clădirilor, ele sunt, de fapt, părți separate ale unui întreg mai mare. Automatizările pentru clădiri erau percepute cândva că funcționează separat de restul sistemelor precum sisteme de stingere a incendiilor, lifturi și sistemele de control de acces. Fiecare din aceste sisteme are propria interfață, funcționând doar pe cont propriu.
Din fericire, integrarea a rezolvat această problemă. Automatizarea este acum conectată într-o singură rețea cu restul sistemelor în care totul funcționează îca un întreg, fiind controlat de către mastermind-ul existent în cloud. Prin integrarea diferitelor sisteme existente în interiorul clădirii, putem trece apoi la integrarea structurilor dintr-o vecinătate, formând apoi orașe inteligente.

3. Funcționalitatea wireless

Epoca wireless (fără fire) a fost mult timp soluția pentru tot ceea ce firele par să complice. Utilizarea acestei capacități în industria automatizării clădirilor va reduce semnificativ costurile de instalare și modificare și va face sistemul mai gestionabil și flexibil chiar și din afara rețelei locale. Operațiunile la distanță vor cunoaște o dezvoltare fără precedent și economiile considerabile vor fi returnate proprietarului în cel mai scurt timp. Pe lângă acestea, lumea deja profită de această tehnologie și pare destul de logică adoptarea acesteia în automatizarea pentru clădiri. Există deja destulă asistență tehnică și inovație în industria wireless în zilele noastre, astfel încât integrarea lor în clădirile noastre ar fi super ușoară.

4. Dezvoltarea de aplicații mobile

În timp ce tehnologiile încep să pătrundă în industria automatizării clădirilor, apare problema gestionării unor cantități mari de date care provin din sistem. Pentru a transforma aceste date în informații utile care pot fi folosite pentru a oferi servicii de calitate clienților, dezvoltarea de aplicații ar trebui să fie una dintre cele mai importante tendințe care trebuie implementate.

Automatizările pentru clădiri au nevoie de aplicații bine dezvoltate pentru a filtra datele și a le transforma în active cu valoare adăugată. Fără aceste aplicații, datele generate colectate se dovedesc a fi lipsite ca valoare.

5. Caracterul deschis

Unele companii pot fi sceptice atunci când vine vorba de a face sursele de cod și date deschise publicului, dar companii mai importante încep să exploreze lumea open source. Când codurile sunt deschise, acestea permit experților IT să îmbunătățească sistemul și, în cele din urmă, să îmbunătățească performanțele sale generale. Platformele open source s-au dovedit a fi mai mult un beneficiu decât o amenințare reală.

6. Experiența utilizatorului

Clienții din zilele noastre se obișbuiesc tot mai mult nu doar cu tehnologia de ultimă generație care oferă nu numai o funcționalitate excelentă, ci și o interfață de utilizator prietenoasă (user experience). Acest factor nu ar trebui să facă excepție la proiectarea clădirii.
Caracterul utilizabil al clădirii ar trebui să fie una dintre prioritățile principale ale automatizării clădirilor, în principal pentru că reprezintă viața industriei, iar a servi cât mai bine clienții este obiectivul final al fiecărui business.
Acest lucru poate părea mai solicitant din partea clientului, dar acest lucru stârnește de fapt ideea creării de sisteme mai eficiente în viitorul apropiat.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii