novapex

 

Distributie optimizata a costurilor in functie de consumul real

siemeca
vizualizari

Siemeca este sistemul Siemens destinat masurarii si colectarii de date. Acesta include repartitoare de costuri, contoare de caldura si de apa, transformatoare de semnal si noduri de comunicatii. Instalarea este simpla, iar modul de comunicare este de tip wireless. astfel incat datele sa fie colectate de la distanta, fara a fi nevoie de acces in cladire. 

Sistemul are un design flexibil, ce permite realizarea proiectului in mai multe faze, de exemplu instalarea initiala a repartitoarelor, urmata de cea a contoarelor de apa si a celor electronice. In plus, se pot conecta mai multe cladiri la un sistem comun de colectare a datelor, printr-o retea de comunicare de tip M-bus. Informatiile primite de la contoarele sau repartitoarele de caldura electronice sunt stocate in nodurile de comunicatie, care sunt sincronizate intre ele si fac parte dintr-un sistem unitar, ce poate fi accesat din mai multe locuri. In acest caz, este nevoie de semnal de telefonie mobila sau internet.

La cladirile cu numar redus de unitati de locuit este posibila instalarea "Walk-by" (fara noduri de comunicatie), stocarea informatiilor efectuandu-se in aparatele de masurat. Aceasta solutie este mai simplu de instalat si implica o reducere a costurilor, dar nu permite transmiterea de date la distanta. Pentru a beneficia de o functionalitate maxima, se poate monta pe aparatele de masurat un sistem de noduri de comunicatie prin schimbarea parametrilor de program.

Datele afisate pe aparatele sunt fie in format REP fie XML, ceea ce asigura citirea lor simpla in programele de calcul al cheltuielilor. Instaland repartitoarele de costuri, multi consumatori vor putea urmari consumul propriu si vor putea cauta activ o solutie pentru scaderea consumului. Cele mai eficiente economii de energie se obtin prin montarea unui ventil de termostat pe calorifer si a unor capete de reglare a temperaturii. Pasul urmator pentru a economisi energie si pentru a scadea costurile pentru incalzire este reglarea ventilelor si capetelor in functie de momentul zilei. Astfel, nivelul de incalzire poate scadea daca nu este nimeni acasa.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019