novapex

 

Ridge Tool isi dubleaza productia

ridge tool
vizualizari

Compania Ridge Tool, parte a grupului american Emerson, isi va extinde capacitatea de productie concentrata pe platforma de la Cluj Napoca. 
Specializata in realizarea de echipamente si unelte pentru instalatii si conducte, Ridge Tool isi va dubla practic productia odata cu producerea noilor bacurile de filetat 11R de 11/2” si 2”. 

“Obiectivele noastre in Romania se concentreaza pe productia de subansamble care utilizeaza echipamente de prelucrare cu comanda numerica (CNC). Mai exact vrem sa dezvoltam partea de prelucrari mecanice prin aschiere, astfel incat sa devenim principalul producator intern al diviziei in Europa”, spune Camil Aliman, Area Manager Ridge Tool pe Romania si Ungaria.

De asemenea, fabrica Ridge Tool din Cluj Napoca va incepe sa produca si sa dezvolte noi produse marca Ridgid orientate catre nevoile specifice ale Europei de Est. Acestea vor fi concepute si realizate 100% in Romania. Primul dintre ele va apartine gamei de dispozitive pentru intretinerea si curatarea canalizarilor. 

In prezent, productia Ridge Tool de la Cluj inseamna asamblarea pompei de testare a presiunii in instalatii model 1450, prelucrarea tijelor pentru masinile de desfundat canalizari de mari dimensiuni model K-1000 si prelucrarea si asamblarea capetelor de filetare 11R. Pentru acestea din urma se produc 5 dimensiuni, incepand cu 3/8” pana la 11/4”. Din 2011, toate gama de dimensiuni va fi produsa la Cluj – Napoca. 

La Cluj Napoca, Ridge Tool dispune de o linie de vopsire in camp electrostatic cu pulbere in valoare de aproximativ 140.000 de dolari, de strunguri CNC de ultima generatie si un centru orizontal de prelucrare cu comanda numerica. Lor si se adauga un laborator de calitate, echipat cu masina de masurat coordonate (CMM), de mare precizie. Astfel, este asigurata calitatea produselor printr-un sistem de monitorizare a calitatii productiei in timp real (Real Time SPC). 

Ridge Tool a investit pana in prezent peste 1,5 milioane de dolari in utilarea si dotarea fabricii sale din Cluj Napoca. Mai exact in in masini unelte cu comanda numerica pentru productia de masini de filetat si bacuri de filetare. RIDGID® - brand detinut de Ridge Tool Company - este lider in productia de scule de mana si electrice, în portofoliul sau intrand de asemenea masini de filetat si pentru curatat conducte si peste 300 de tipuri de scule utilizate în domeniul instalatiilor sanitare, HVAC/R, sectoare industriale, energie, petrol, utilitati publice si domeniul comercial.


Subsidiara a Emerson Professional Tools™ - compania Ridge Tool este prezenta si in Romania din 2005, unde a inceput activitatea de productie in anul 2008. Ridge Tool a inaugurat in urma cu doi ani, in cadrul Campusului Emerson™ din Cluj-Napoca, primul Centru Regional RIDGID din Europa Centrala si de Est, incluzand o Unitate de Productie, un Centru de Training si Suport Tehnic, un Showroom si un centru de Customer Service. 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019