CINCI SFATURI PENTRU A PĂSTRA CENTRALA CURATĂ

114 vizualizari
CINCI SFATURI PENTRU A PĂSTRA CENTRALA CURATĂ
Distribuie pe

 Ați încercat vreodată să beți o înghițitură de milkshake printr-un pai? Nu este atât de ușor, nu? Acesta este același efect pe care îl poate avea un filtru de aer înfundat asupra sistemului de încălzire și de aer condiționat. Și cu cât centrala dvs. trebuie să lucreze mai greu pentru a trage aerul, cu atât vă va costa mai mult energie, care duce la pierderea confortului.

 Dacă cuptorul dvs. folosește filtre de unică folosință, o regulă bună este să le schimbați la fiecare 1-3 luni, dacă nu aveți un filtru anual. Locuințele a căror climă este prăfuită sau uscată ar trebui să își schimbe filtrele mai frecvent pentru a păstra performanța centralei și calitatea aerului.

 În ceea ce privește curățarea lor în gospodărie, trebuie să vă asigurați că filtrele de aer ale centralei dvs. sunt curate și monitorizate în mod regulat. Filtrele de aer sunt esențiale pentru îndepărtarea particulelor din aer pentru a vă asigura că aveți o calitate bună a aerului în casă. În plus, ar trebui să fie bine îngrijit și ar trebui verificat din când în când pentru a-și asigura eficacitatea. În primul rând, trebuie să vă verificați periodic echipamentul de gaz.

 Este recomandat să schimbați și să curățați filtrele de aer. Imaginați-vă că aveți filtre de centrală murdare. Acestea cresc cheltuielile de încălzire și reduc durata de viață a centralei dumneavoastră. Ar trebui să inspectați și să verificați filtrele de înlocuire cel puțin o dată pe lună. În timpul anotimpurilor calde sau reci, asigurați-vă că le verificați cel puțin de două ori pe lună.

centrala

 Asigurați-vă că le curățați și spălați lunar dacă aveți filtre permanente. Filtrele electronice de curățare a aerului trebuie curățate și spălate la fiecare una sau două luni. Când verificați motorul suflantei, asigurați-vă că ați oprit mai întâi energia electrică înainte de a lucra la motor. Dacă centura cuptorului dvs. este ruptă sau deteriorată, înlocuiți-o imediat. Și asigurați-vă că partea pe care o utilizați pentru înlocuire este partea potrivită. Este bine să aveți o curea de rezervă la îndemână. Asigurați-vă că opriți mai întâi presiunea înainte de a face ajustări sau modificări. Când uleiați monitorul ventilatorului, verificați întotdeauna cu atenție motorul. Există unele tipuri de cuptoare care nu trebuie lubrifiate. Cu toate acestea, majoritatea motoarelor ventilatoarelor au nevoie de ungere obișnuită.

 În plus, atunci când examinați ventilatorul sau suflanta, asigurați-vă că plăcuțele ventilatorului sunt fără praf și nu au murdărie pe ele. Asigurați-vă că rama sau carcasa ventilatorului este lipsită de resturi. Când verificați dezumidificatorul, asigurați-vă că setați nivelul corespunzător de umiditate pentru a economisi cheltuielile de încălzire. Este recomandat să vă curățați umidificatorul o dată pe lună. Ar trebui să înlocuiți tamponul sau fitilul umidificatorului o dată pe an. Este important să verificați coșurile de fum și aerisirile. Dar înainte de asta, ar trebui să examinați dacă coșul sau orificiul dvs. este obturat cu resturi. Dacă aveți coșuri de metal, pictați coșul de metal expus cu un primer exterior, apoi aplicați vopsea din latex exterior pentru a inhiba rugina.

 Este recomandat să vă păstrați camera în care este depozitată centrala curată și ordonată. Pe cât posibil, nu depozitați substanțe chimice, stripperi de vopsea, diluanți pentru vopsea, clor, kerosen, benzină și alte substanțe chimice similare în camera centralei. Îndepărtați orice obstrucție care ar putea intra în calea dvs. când examinați centrala. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le puteți urma pentru a menține acel aer de uz casnic fără praf pe care l-ați dorit întotdeauna folosind filtre de aer.

Articol preluat din surse, modificat, adaptat și tradus:

https://www.footbridgemedia.com/contractor-articles/heating/1/furnace-tips.html

https://www.lennox.com/lennox-life/comfort-matters/tips-maintenance/5-easy-ways-to-keep-your-furnace-happy

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video