Interviu: Izolația termică de calitate este o investiție recuperabilă în termen scurt

491 vizualizari
izolatie termica reutilizabila
Distribuie pe

Soluțiile moderne de reducere a pierderilor de energie termică au ca beneficiari în special sectorul privat, în unități industriale care cunosc avantajele investirii în produse de calitate. De la Bencze Dénes, director al DynoTeq Technology, am aflat că sectorul public, sistemele mari centralizate de încălzire, întârzie utilizarea noilor tehnologii precum izolația termică reutilizabilă.

Quality thermal insulation are investments with short payback period
The modern solutions for cutting off thermal energy losses find their beneficiaries mainly in the private sector, in the industrial establishments aware of the advantages of investing into quality products. We learned from Bencze Dénes, manager at DynoTeq Technology, that the public sector, the large centralized heating systems are delaying the use of new technologies such as reusable thermal insulation.

---------------------------

Dragă Domnule Bencze Dénes, societatea pe care o conduceți operează în sectorul izolațiilor pentru sisteme tehnice. Care sunt principalele categorii de beneficiari vizați?

Bencze Denes, DnoTeq Technology SRL

DynoTeq Technology SRL se află pe piață din anul 2009. Obiectivele societății constau în vânzarea și păstrarea materialelor de etanşare şi de mentenanţă fără azbest şi prestarea serviciilor legate de alegerea, instalarea şi intreţinerea acestor materiale.
Desfășurarea de activități cu întreprinderi din diverse industrii, de la industria energetică la cea alimentară. Scopul nostru este de a aborda, eficient și rapid, nevoile societăților industriale, și de a construi și extinde împreună societatea noastră într-un furnizor de servicii orientat către activitățile industriale.
Vizăm segmentul industrial care are nevoi semnificative de energie termică și posibilitatea de a utiliza aburul pentru producție. Acesta include: producția de energie electrică, încălzirea sectorială, producția de anvelope/cauciuc cu procese de vulcanizare, producție chimică și petrochimică, oțelărie etc.
Încă din anul 2011, ne-am extins activitatea şi am făcut investiţii ca să putem începe confecţionarea garniturilor din plăci non azbest şi materiale similare. Scopul nostru este de a respecta nevoile clienților noștri, oferind în același timp, servicii rapide și de calitate.
În anul 2013 am implementat un sistem de management al calității conform cerințelor ISO 9001:2008 în domeniu: comerț, instalare și consultanță în domeniul materialelor industriale de etanșare.
DynoTeq Technology SRL este dealer autorizat în România al unor producători experimentați și cu reputație în domeniu, iar acest lucru ne permite să oferim servicii de calitate, ceea ce ne permite să construim relații pe termen lung cu partenerii noștri, dar și cu clienții noștri.

Vă rog să ne spuneți cum contribuiți, prin soluții tehnice și expertiză profesională, la reducerea pierderilor de energie în unitățile industriale cu care lucrați.

În condițiile economice actuale, este foarte important să păstrăm costuri de producție reduse și rezonabile. Fiecare proiect începe cu o analiză preliminară a sistemului pentru a stabili punctul critic în care societatea pierde energie în mod semnificativ. Realizăm imagini termografice ale suprafețelor și calculăm pierderea de energie împreună cu costurile totale de izolare și ROI. Apoi izolăm suprafețe complexe neizolate (vane, flanșe, site etc.) care înregistrează pierderi semnificative de energie în sistem, reducând astfel riscul vătămării prin arsuri.
O soluție ar fi să utilizăm izolație termică reutilizabilă DynoFlex, care permite reducerea costurilor inutile cu energia astfel încât costul per produs să fie mult mai mic. Izolația reutilizabilă DynoFlex permite reducerea energie termice și are o perioadă de recuperare a investiției de 1 până la 2 ani. De asemenea, această investiție continuă să genereze bani timp de până la 15 ani.

"Oferim clienților noștri servicii personalizate, iar produsele fabricate și comercializate de DynoTeq sunt de înaltă calitate și pot fi utilizate pe termen lung."

Vă rugăm să detaliați conceptul de izolație termică reutilizabilă. Pentru ce tip de situații ați recomanda această soluție tehnică și pentru ce tip de beneficiari?

izolatie termica reutilizabila

Fiecare îmbinare prevăzută cu flanșe trebuie verificată periodic și întreținută din cauza scurgerilor garniturilor sau altor probleme mecanice. Acest lucru înseamnă că dacă aceste puncte sunt izolate cu izolație de tipul placare metalică, procesul de demontare și remontare va lua foarte mult timp și ore de lucru. Odată cu utilizarea conceputului de înveliș de izolare reutilizabil și demontabil, aceste puncte pot fi izolate, oferind acces rapid și ușor la flanșa ce urmează a fi întreținută. Toate îmbinările prevăzute cu flanșe și robineți de închidere (vane), reductoarele de presiune, filtrele, oalele de condens, schimbătoarele de căldură care sunt prevăzute cu îmbinări cu flanșe trebuie izolate cu izolație reutilizabilă și rapid demontabilă. În cazul scurgerii, izolația convențională de tipul placare metalică va fi distrusă de scurgere și va trebui să fie îndepărtată și un nou strat de izolație va fi instalat.
Cu ajutorul învelișurilor detașabile Dynoflex acest lucru nu va mai fi o problemă, deoarece învelișul este protejat din interior dar și din exterior de pătrunderea apei, fiind fabricate din materiale ce nu permit pătrunderea apei/uleiului.
Izolația termică reutilizabilă (www.dynoflex.ro) este destinată tuturor persoanelor care lucrează cu abur. Până acum, am oferit aceste soluții societăților private din diverse industrii, printre care: Continental Automotive Products - Divizia Anvelope, Contitech Fluid Automotive Romania, Fabrica de Lapte Olympus Brașov, JTI București, Parmalat Romania, Procter&Gamble, Purolite, Sandoz Târgu Mureș, Tereos Luduș, Unilever, Zoppas Industries.

Care sunt momentan produsele emblematice DynoTeq? Portofoliul DynoTeq include produse sau abordări unicat care să vă deosebească de concurență?

Produsul nostru cel mai bine vândut și fabricat este DLT250-S, care poate fi utilizat pentru dispozitive cu apă caldă și abur sub presiune mică de până la 250°C, care acoperă 75% din activitatea noastră. Există multe alte tipuri de izolații și construcții de la -100°C până la +1000°C. Noi am dezvoltat multe construcții speciale împreună cu clienții noștri: DLT250-T care este versiunea învelită cu PTFE (Teflon®) aplicabilă substanțelor chimice dure (mediu acid și alcalin), DLT250-EX pentru ATEX zona 1,2, DHT650-GWM pentru motoarele cu gaz și turbine și multe altele. În general, există un înveliș detașabil DynoFlex pentru fiecare dispozitiv problematic.

"Totul este ușor de demontat și de aplicat, în condițiile în care cel mai adesea, pe un singur element nu avem o sarcină mai mare de 14-18 kilograme."

Cât de dezvoltată este piața serviciilor pentru sistemele termice din România?

Tehnologia izolației demontabile este disponibilă pe scară largă în țările occidentale precum UK și Germania, dar nu este la fel de cunoscută în România. Trebuie să ne educăm posibilii clienți cu privire la beneficiile acestei tehnologii, astfel încât cererea să crească de la un an la altul. Constatăm că din ce în ce mai multe societăți realizează faptul că a cheltui un pic mai mult pe o izolație cu adevărat utilizabilă se compensează într-un an de funcționare, de cele mai multe ori.
Există concurenți pe piața din România, dar considerăm că dispunem de cele mai mari capacități de producție și venituri și încercăm să ne îmbunătățim și să ne extindem an de an. Un avantaj important al produselor noastre este că toate lucrările pot fi realizate de o singură persoană! Întregul echipament este ușor de demontat și de aplicat, dat fiind că, cel mai frecvent, sarcina nu depășește 14-18 kg per articol.

izolatie termica reutilizabila DynoTeq

Instituțiile publice și societățile controlate de stat sau birourile primarilor se confruntă, cel mai probabil, cu cea mai stringentă nevoie de eficiență a sistemelor termice. Sunt aceștia un segment real de piață pentru dvs.?

Da, instituțiile publice sunt un segment foarte interesant pentru noi. Din păcate, sunt departe de a finaliza implementările în comparație cu mediul privat, deși nevoile sunt majore.
Societățile din termoficare gestionează sisteme mari, imaginați-vă sistemul de termoficare al Bucureștiului: 987 km de conducte principale de transport, 2.964 km de conducte de distribuție și 1.012 substații, majoritatea fiind apartamente, clădiri publice, școli, universități.
Pierderea totală a sistemelor de rețele este estimată la 24% (Leca, 2012). Pe substații există aproximativ 30.000 de bucăți de valve neizolate, pompe și schimbătoare de căldură neizolate pe care le putem izola, reducând astfel, pierderea de căldură la 10%, economisind 90% din pierderea de energie.

Bencze Dénes
0729-939 295
bdp@dynoteq.com
www.dynoflex.ro

dynoteq

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video