10 tendinte in industria constructiilor care vor continua si in 2019

1894 vizualizari
tendinte constructii 2019
Distribuie pe

A fi informat de tendințele noi și emergente din industria construcțiilor nu numai că ajută compania dv. să nu rămână în urmă, dar vă ajută să vă pregătiți pentru viitor. 2018 a fost un an interesant, cu multe schimbări în ceea ce privește tehnologia. Odată cu creșterea și evoluția continuă a industriei de construcții, companiile trebuie să se mențină la curent cu cele mai noi trenduri dacă doresc să rămână competitive.

Iată 10 tendințe din industria construcțiilor în 2018, care vor continua să se afirme și în 2019.

1. Progresele și integrarea tehnologiei

Industria construcțiilor este notorie pentru trecerea lentă la tehnologie; și această tendință anu va dispărea. Cu toate acestea, softurile de management al proiectelor de construcții se îmbunătățesc, adăugând tot mai multe caracteristici. Multe soluții de project management  cuprind planificare, project management și timpul, pentru a deservi cât mai bine companiile de construcții. Pe măsură ce aceste programe se îmbunătățesc, această tendință a industriei se va continua în 2019.

Progresele tehnologice din industria construcțiilor nu se limitează doar la software. Utilizarea dronelor devine tot mai populară în cazul companiilor de construcții, pe măsură ce dronele devin mai ieftine. Dronele și fotografiile din aer sunt utile pentru a obține fotografii și filmări video ale peisajului. Acestea cresc siguranța locului de muncă și pot adăuga mai multe informații la analiza terenului.
Nu numai că tehnologia se îmbunătățește, există mai multe opțiuni disponibile. Progresele și integrarea tehnologiei reprezintă o tendință a industriei clară, care continuaă în 2019.

2. Tehnologie verde în construcții

Construcțiile ecologice rsut un trend care ia amploare în domeniul construcțiilor. Din ce în ce mai multe clădiri  includ tehnologia verde în procesul de construcție. Construcția ecologică este o modalitate de a construi proiecte într-un mod ecologic și eficient din punct de vedere al utilizării resurselor. Aceasta cuprinde toate etapele construcției, de la design, proiectare, construcție, întreținere și demolare. Aceste metode nu sunt atât de diferite de metodele clasice de construcție, deoarece economia, utilitatea și sustenabilitatea sunt aspecte importante ale procesului.
Industria construcțiilor reprezintă aproximativ 20% din emisiile globale de poluanți. Cu toate acestea, clădirile care se năruie și populația aflată în continuă creștere impun nevoia de mai multe clădiri. Construirea unor clădiri ecologice cu longevitate mai mare este benefică pentru mediu.
Împreună cu metodele de construcție ecologice, se înregistrează o creștere a cercetării în domeniul proiectelor verzi din domeniul construcțiilor. Există fațade de clădiri care elimină carbonul din aer, cărămizi realizate din resturi de țigări reciclate, aparate de aer condiționat cu acționare termică și asfalt care se repară singur. Această creștere a tehnologiei verzi face parte din tendințele industriei de construcții, care vor continua în 2019.

3. Creșterea proiectelor de construcții modulare și prefabricate

Este altă tendință din domeniul industriei de construcții pe care vom continua să o vedem în 2019. Firmele de construcții modulare sunt în top, datorită ratei mari la care pot construi clădiri rezidențiale și comerciale. Construcția modulară este abordarea prefabricată pentru construirea structurilor repetitive. Astfel clădirile de birouri, hoteluri, apartamente și altele de acest fel se pretează excelent la clădirile modulare și prefabricate.
Construcțiile prefabricate și modulare cunosc o tendință ascendentă datorită cantității de materiale, timpului și flexibilității acesteia. Construcția modulară are capacitatea de a aduce companiilor economii mari de timp și bani. Deoarece modulele sunt construite într-o fabrică, companiile nu trebuie să-și facă griji în privința vremii. Modulele reciclează, de asemenea, materialul pe care nu îl mai folosesc sau chiar excesul de material. Și se pot construi module care să îndeplinească specificațiile exacte, rapid și ușor.

4. Creșterea costurilor materialelor

Prețurile au fost prognozate să crească în cursul anului 2019. Costurile mari de creștere în 2018 au fost la ciment, fier-beton, tablă, plase și produse din oțel, produse din lemn. Această tendință de creștere a costului materialelor de construcții va continua, atâta timp cât stocurile de materiale sunt scăzute iar costurile acestora ridicate.

5. Forță de muncă scăzută

Principala problemă este că există multe proiecte, însă producția a încetinit pe alocuri, din cauza lipsei forței de muncă, ca urmare a oportunităților de muncă din occident, acest fenomen ducând la dispariția multor profesioniști din România. Acesta este motivul pentru care firmele se îndreaptă spre construcții modulare și prefabricate pentru a face față termenelor de predare a proiectelor, însă numărul redus al forței de muncă nu se schimbă.
Cei care au rămas se împart în două categorii: prima este reprezentată de cei care practică tarife ridicate și oferă calitate pe măsura; ce de-a doua categorie este formată de cei care profită de golul din piață, oferă prețuri mult mai atractive însă oferă o muncă mai slabă din punct de vedere calitativ. Acest gol este adâncit de incapacitatea statului de a pune accentul pe sistem educațional bazat pe meserii – școli profesionale.

6. Echipamente de securitate mai bune

Între tendințele industriei de construcții care vor continua până în 2019 sunt echipamentele de siguranță mai bune. Odată cu acestea, va exista și o creștere a standardelor.
De ex., există cizme de lucru care se pot conecta la Wi-Fi, pot trimite coordonatele GPS și chiar pot spune dacă utilizatorii lor au căzut sau sunt obosiți. Dacă acum cizmele inteligente sunt greu de obținut, acestea vor deveni în timp ceva obișnuit pe șantiere. Tehnologia utilizată în țesăturile de îndepărtare a umezelii și vestele de răcire devin, de asemenea, mai ușoare și mai eficiente. Iar cu ajutorul dronelor și echipamentelor de supraveghere, munca pe șantier devine mai ușoară. Acest lucru va ajuta la păstrarea siguranței pe șantier și va deschide o nouă eră în domeniul siguranței construcțiilor.

7. Sustenabilitate

Deși acest lucru ar putea părea că face parte din categoria tehnologie verde, tehnologiile verzi sunt produse care pot fi mai bune sau pot crea o amprentă neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Însă sustenabilitatea face parte din metodele și modelele de afaceri care fac lumea un loc mai bun. Construcția sustenabilă poate include conservarea mediului, o utilizare eficientă a resurselor, cu un ochi ațintit asupra progresului social și culturii.

Acestea includ clădiri în care lumina naturală ajunge chiar  în mijlocul clădirii, reducând astfel costurile cu electricitatea sau clădirile care reutilizează apa de la chiuvetele, în toalete. Acestea se concentrează pe mici modificări pentru a reduce numărul de resurse necesare pentru a construi o clădire nouă și altele asemenea. Unele proiecte sustenabile încearcă să reutilizeze structurile originale care existau înainte sau reciclează materialele de construcție. Un viitor sustenabil face parte din tendințele industriei construcțiilor, care va continua în 2019.

8. Soluții de project management

Alături de toate progresele tehnologice, software-ul de project management în construcții este o tendință care se va păstra în 2019. Numărul companiilor care produc module proprii ca soluții actuale de project management a crescut în ultimii ani. La fel a crescut și numărul companiilor care creează soluții de project management în construcții.

Proprietarii de companii au opțiuni software mai bune decât acum câțiva ani. Nu numai interfețele pentru utilizatori sunt mai ușor de utilizat, dar există mai multe opțiuni. Soluțiile de project management pot avea acum o soluție pentru timp, închirieri de echipamente, schimburi comenzi și alte opțiuni de project management. Cu toate aceste schimbări, este mai ușor ca firmele de construcții să-și gestioneze proiectele. Software-ul de project management poate păstra toate documentația proiectului într-o singură locație.

9. Building Information Modeling

Building information modeling sau BIM reprezintă o altă tendință în creștere a industriei de construcții. BIM este o modalitate de a reprezenta clădirile, drumurile și utilitățile. Este un proces de generare și gestionare a reprezentărilor pe calculator ale proiectelor înainte de a fi construite. Arhitecții și inginerii pot folosi modelele pentru a arăta cum vor rezista în timp materialele de construcție. Și proprietarii pot crea programe de întreținere cu modele BIM.
BIM se dovedește a fi un instrument util în construcții. Acesta nu numai că poate anticipa mai bine costurile de mâinii de lucru, dar companiile care utilizează BIM pot spune dacă proiectul este posibil. Uneori nu există suficient spațiu pentru nevoile HVAC sau componentele predeterminate nu se potrivesc și vor trebui re-aranjate. BIM poate fi folosit pentru a construi proiecte mai bune.

10. Mai multă imprimare 3D

Tehnologia continuă să avanseze într-un ritm rapid și unele dintre cele mai noi tehnici vor avea un rool importat în cadrul întregii industrii. Ne referim aici la imprimarea 3D, cu ajutorul căreia se pot acum construi clădiri. Companiile de construcții din China au  dat deja în folosință numeroase astfel de locuințe, și se pare că această tendință va continua.
Ce este așa grozav la aceste clădiri imprimate 3D? Sunt ieftine și rapid de făcut. Și reprezintă o soluție pentru familii care rămân fără locuințe ca urmare a dezastrelor naturale.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video