Bart Dijk de la OKRA landschapsarchitecten va vorbi despre Katwijk Coastal Defence la Forumul SHARE Bucuresti 2017

92 vizualizari
Bart Dijk
Distribuie pe

Designerul peisagist Bart Dijk va organiza o prezentare despre cele mai recente proiecte peisagistice la conferinta LAUD - peisajul si arhitectura infrastructurii, parte a Forumului International de Arhitectura si Inginerie SHARE Bucuresti pe 21 - 22 martie 2017.

Bart Dijk (1980) este un designer experimentat si dedicat peisajului care exceleaza in arhitectura peisagistica si urbanism la scara larga. La OKRA, Bart Dijk lucreaza intr-o echipa multi-disciplinara de peste 25 de profesionisti internationali.

ianuarie 2017 - De-a lungul ultimilor 12 ani, Bart s-a concentrat pe transformarea oraselor si a peisajelor. El are o vasta experienta in definirea unor cadre pentru dezvoltare urbana, proiectarea spatiului public, planificarea master planurilor si strategiilor. In echipe integrate de proiectare, el este forta care misca lucrurile si este cunoscut pentru conceptele sale inovatoare. Arhitectul Bart Dijk este motivat sa creeze valoare adaugata in domeniul public, respectand istoria si planificarea contextului in proiectele sale. La OKRA - cu sediul in Utrecht, Olanda - Bart a fost responsabil pentru transformarile urbane pe scara larga in F.E. Rotterdam, Basel si Atena.

Proiectul Coastal Work Katwijk a castigat numeroase premii si concursuri, inclusiv BNA Best Building of the Year (Olanda) Parking garage Kustzone Katwijk in 2016, Nationale Business Succes Award 2016 (Olanda), winner landscape architect branche, premiul Falco Best Public Space, Kustzone Katwijk (Olanda) - castigator, Prof. Dr. Ir. JF Agemaprijs 2015, Kustzone Katwijk (Olanda) - finalist, premiul Rijnlandse Architectuur, Kustzone Katwijk (Olanda) - castigator, Gouden Piramide (premiul pentru o guvernare inspirata), Kustzone Katwijk (Olanda) - finalist in 2015 si a fost nominalizat la Dutch building price 2017 categoria lucrari Constructii civile (Olanda) si Parking garage Kustzone Katwijk cu rezultatele in 2017.

In ultimii zece ani, Rijkswaterstaat, Ministerul Infrastructurii si Mediului, au lucrat pentru a consolida unele conexiuni slabe de pe coasta. Alaturi de construirea necesara a apararii de coasta, investitiile din zona de coasta asigura de asemenea ca Katwijk ramane o destinatie turistica si un sprijin pentru economia locala a oraselor de pe litoral.

"Consolidarea coastei Katwijk este speciala in multe feluri. In Țarile de Jos, avem o lunga traditie de cooperare si de design integrat. Cu toate acestea, atunci cand este vorba despre subiectul sigurantei apei, acest lucru s-a intamplat rar. Consiliul apelor si Ministerul Apelor au fost obisnuite sa efectueze lucrarile in delta singuri. Faptul ca guvernul national, provincia, un consiliu al apelor si municipalitatea Katwijk si-au unit fortele pentru a realiza acest proiect special este dovada unei guvernari inovatoare. Un al doilea fapt care face ca acest proiect sa fie special este participarea localnicilor si antreprenori. Mai multe sesiuni interactive cu mai multe partide locale diferite, au creat nu numai sprijin larg raspandit pentru proiect, dar au si imbunatatit de asemenea semnificatia si relevanta designului", a spus Bart Dijk despre proiect.

Intr-un proces interactiv de planificare, OKRA a definit cele mai importante valori ale Katwijk si anume relatia dintre sat si plaja. Digurile de coasta sub forma de dune au rol aparare, malurile de piatra sunt imbracate si intarite de dune suficient de mici construite cu intreruperi minime intre oras si plaja. Cu aceasta constructie, orasul Katwijk a putut realiza si o parcare subterana in spatele digului. Digul si garajul sunt complet ascunse vederii cu ajutorul dunelor cu aspect natural. O retea extinsa de trasee a fost construita pentru a conecta satul si plaja, oferind vedere la mare. Punctul culminant al design-ului este o duna larga de tranzitie care serveste ca spatiu de bun venit si evenimente, formand o inima vibranta pentru coasta Katwijk.

"Acest proiect m-a facut sa realizez inca o data ca un design bun este un design facut nu numai pentru oameni ci si cu oameni" a spus Bart Dijk.

Okra landschapsarchitecten a castigat mai multe cocursuri din Europa la care au fost invitati sa participe, cum ar fi: Valkenburg (Olanda), Aeroport -scenariu de explorare baraci si Mechelen Ragheno (Belgia) in 2016, Atena (Grecia) "Relansam Atena - spre un centru oras nou" in 2013, Hillegom (Olanda) Hoftuin in 2012, Glostrub (Danemarca) Ejby Campus si Utrecht (Olanda) Jaarbeursplein in acelasi an, Basel Gestaltungskonzept Innenstadt in 2010 si Domplein Utrecht in 2006

• Premiile biroului:

2016 Dutch building price 2017 categoria Lucrari Civile (Olanda), Parking garage Kustzone Katwijk, nominalizare (rezultate 2017)
2016 BNA Cea mai buna cladire a anului (Olanda) Parking garage Kustzone Katwijk - castigator
2016 Nationale Business Succes Award 2016 (NL), castigator categoria arhitect
2015 Premiul Falco Best Public Space, Kustzone Katwijk (Olanda) - castigator
2015 Prof. Dr. Ir. J.F. Agemaprijs 2015, Kustzone Katwijk (Olanda) - finalist
2015 Premiul Rijnlandse Architectuur, Kustzone Katwijk (Olanda) - castigator
2015 Gouden Piramide (premiul pentru o guvernare inspirata), Kustzone Katwijk (Olanda) - finalist
2014 Premiul Falco Best Public Space, Catharina Amaliapark, finalist
2009 Premiul Delta Water, nominalizare, Zealand Energetic Recreation

Forumul International de Arhitectura si Inginerie SHARE, Bucuresti, este unul dintre cele mai asteptate evenimente atat din tara, cat si international. Acest eveniment aduce impreuna proiecte premiate de peste tot din lume, noi tendinte in arhitectura si design, peisagistica inovatoare, solutii software pentru cei din domeniul constructiilor, noi materiale si tehnologii pentru proiectarea unui mediu mai bun construit intr-o maniera inovativa, toate aceste fiind exemplificate prin proiecte la scara mare. Evenimentul este organizat de Abplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania. Informatii cu privire la cele patru evenimente pot fi accesate pe pagina www.share-architects.com si www.iegis.eu, www.ielaud.ei, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

InstalNews.ro este partener media al Conferintei Nationale de Instalatii - CONTRACTOR 2017, in cadrul Forumului SHARE Bucuresti 2017
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.521 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.360 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.600 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video