Cererea pentru pavelele ecologice s-a dublat in ultimii doi ani

702 vizualizari
pavaj ecologic
Distribuie pe

5% din productia Symmetrica, reprezentata de pavelele ecologice

Romanii se arata din ce in ce mai interesati de pavarea ecologica, in ultimii doi ani cererea de pavele ce asigura si cresterea vegetatiei dublandu-se, potrivit datelor Symmetrica, principalul producator local si liderul pietei autohtone de profil.

“In ultimii doi ani constructiile ecologice au inceput sa prinda contur si in Romania, mai ales in cazul amenajarilor peisagistice, unde armonizarea cu mediul inconjurator este obligatorie. Pe langa efectul estetic al pavelelor ecologice, principalul lor avantaj consta in faptul ca evita stagnarea apei provenite din precipitatii si permit drenarea suprafetele pe care sunt aplicate”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, in ultimii doi ani cererea de pavele ecologice s-a dublat, cel mai des aceste fiind alese pentru spatiile publice, cu preponderenta pentru proiectele de parcari. Pe langa avantajele pe care le ofera acest tip de pavele, unul dintre motivele pentru care cererea a crescut poate fi pus si pe seama pretului pe metru, cel pentru de pavele ecologice fiind cu aproximativ 10% mai mic decat cel pentru pavele clasice.
“In acest moment, pavelele ecologice ocupa un procent de aproximativ 5% din productia totala a Symmetrica, ce ajunge la 11.500 m zilnic. Daca in urmatoarea perioada cererea va continua sa creasca vom lua in considerare marirea capacitatii de productie pe acest segment”, a subliniat Sebastian Bobu.
Acesta a mai adaugat, de asemenea, ca pe langa proiectele publice in cadrul carora sunt tot mai mult folosite pavajele ecologice, si clientii persoane fizice opteaza pentru acest tip de produse.

 

Beneficiile pavarii ecologice
Cand vine vorba de beneficii, pavarea ecologica prezinta un avantaj considerabil, comparativ cu sistemul de pavaj impermeabil, intrucat permite precipitatiilor atmosferice sa alimenteze panza freatica. Astfel, apa nu mai trebuie colectata prin conducte si scurgeri ce necesita investitii suplimentare. Mai mult, pavelele ecologice au o capacitate ridicata la drenaj si o rezistenta foarte mare, motiv pentru care acest sistem este utilizat atat pentru aleile pietonale, cat si pentru parcarile de autovehicule.
In ceea ce priveste montajul, pavelele ecologice nu sunt mai pretentioase decat cele clasice. Datorita faptului ca greutatea acestora este mai mica, montajul se face destul de rapid.
“Pavelele ecologice reprezinta o solutie excelenta de pavare a spatiilor publice. Pe langa costurile mai scazute de achizitie si de montaj, acestea nu altereaza mediul, lasand iarba sa creasca. Astfel, in cazul parcurilor, spatiile verzi amenajate in acest mod pot fi folosite pentru a se circula pe ele. Daca vorbim de parcari, acestea au un aspect placut si nu afecteaza peisagistica zonei, vegetatia ramanand intacta. De asemenea, pavajele ecologice consolideaza spatiile usor inundabile fara a afecta cresterea plantelor”, a mai adaugat reprezentantul companiei.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video