“EnergySave” calculeaza eficienta energetica a cladirilor

114 vizualizari
EnergySave
Distribuie pe

Pe fondul cresterii sustinute a preturilor gazelor naturale si a costurilor energiei in general, tot mai multe voci avizate afirma ca una dintre cele mai importante resurse ale Romaniei in domeniu este cresterea eficientei energetice a cladirilor. Tendinta reprezinta si o confirmare locala a strategiei globale a Grupului Saint-Gobain adresate habitatului, bazata pe dezvoltarea de produse inovatoare si furnizarea de solutii pentru imbunatatirea semnificativa a eficientei energetice a cladirilor si care protejeaza mediul inconjurator, contribuind in acelasi timp la o dezvoltare durabila a mediului construit.

Consecvente acestor politici globale si venind in intampinarea pietei, cateva dintre principalele companii Saint-Gobain din Romania (Saint-Gobain Glass Romania, Business Unit-urile ISOVER, Rigips si Weber ale Saint-Gobain Construction Products Romania) au dezvoltat un program de calcul al eficientei energetice a cladirilor. Numit EnergySave, programul, care permite alegerea solutiilor constructive optime din punctul de vedere al consumurilor energetice, va fi pus gratuit la dispozitia tuturor specialistilor si persoanelor interesate, incepand cu luna august a anului in curs.

EnergySave este un instrument informatic care permite calcule rapide si complexe cu privire la consumurile de energie necesare incalzirii sau racirii unei cladiri, oricare ar fi geometria si alcatuirea acesteia si tinand cont de specificul climatic al zonelor in care aceasta este situata in Romania. Mai mult, programul furnizeaza valorile principalilor indicatori care masoara eficienta energetica a constructiei respective, cum ar fi coeficientul global “G” de izolare termica si grila de notare energetica pentru incalzire si racire. Algoritmul de calcul utilizat in program este 100% compatibil atat cu reglementarile din legislatia romaneasca, cat si cu prevederile standardelor europene in vigoare.
Cu ajutorul bazei de date de care dispune, EnergySave sugereaza si solutii de imbunatatire substantiala a eficientei energetice a cladirii studiate, propunand produse de inalta performanta dezvoltate in centrele de cercetare ale Grupului Saint-Gobain si fabricate de catre companiile acestuia, care permit atingerea standardelor Uniunii Europene in materie de eficienta energetica.

Programul EnergySave se adreseaza cu precadere arhitectilor si auditorilor energetici. El contine insa si un manual de utilizare care descrie in detaliu pasii ce trebuie urmati si care il fac accesibil oricaror persoane care doresc sa evalueze eficienta energetica a unei cladiri si care au unele cunostinte tehnice in domeniul consumurilor de energie in cladiri.

Prin lansarea acestui program in Romania, Grupul Saint-Gobain contribuie la mai buna cunoastere a problemelor de eficienta energetica de catre diversele categorii de specialisti, dar si de catre publicul larg preocupat de aceasta problema si la difuzarea informatiilor privitoare la cerintele standardelor nationale si europene ce guverneaza acest domeniu sensibil. Saint-Gobain se bucura totodata sa poata oferi gama sa extinsa de produse si sisteme de constructie persoanelor interesate, punand la dispozitia acestora cele mai bune solutii, apte sa dea raspunsuri provocarilor lumii de azi: dezvoltarea durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.

Informatiile cu privire la instalarea programului EnergySave se obtin prin trimiterea unui e-mail la adresa energysave@saint-gobain.com
Persoana de contact: Cristian Ciucasu, Saint-Gobain Construction Products Romania, cristian.ciucasu@saint-gobain.com


Despre Saint-Gobain
Cu o indelungata istorie la nivel international, inceputa in Franta in anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial in domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii, oferind solutii inovatoare provocarilor critice ale prezentului: dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.
Grupul opereaza in 64 de tari si numara circa 193.000 de angajati la nivel mondial. In 2012 vanzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 43,2 miliarde de euro. Inovatia se afla in centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetarii si dezvoltarii a atins in 2012 valoarea de 479 de milioane de euro.
Saint-Gobain este lider mondial sau european in toate domeniile sale de activitate.
In Romania, Saint-Gobain grupeaza patru societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass si Abrazivi; MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1000 de angajati si opereaza douasprezece unitati de productie in sapte situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda si Suceava.

Pentru mai multe amanunte, vizitati urmatoarele site-uri:
www.saint-gobain.ro
www.saint-gobain-glass.com/ro
www.isover.ro
www.rigips.ro
www.pamline.ro
www.weber.ro
www.mti.ro
www.ventistal.ro
www.confortsirenovare.ro
www.casamulticonfort.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video