Fondatorul companiei Re-act Now, Mario Kuibus prezinta in cadrul conferintei Share Bucharest, conceptul de Occupy Office

238 vizualizari
cladirea de birouri Green Court
Distribuie pe

Dupa o experienta profesionala de 9 ani in Viena, Mario Kuibus revine in Romania in 1998, pentru a se dedica biroului sau de arhitectura re-act now si activitatii academice in cadrul universitatii Ion Mincu.

Pe langa numeroasele interventii arhitecturale, designerul este membru activ al spatiului cultural bucurestean, creand o serie de expozitii de tip manifest, fiind membru fondator al unor diverse asociatii in domeniul sau si pregatind articole pentru publicatii precum Arhitect, Igloo, architizer si archdaily printre altele.

De la intoarcerea sa in tara, Mario Kuibus si- a indrumat dinamica si creativa echipa spre a produce cladiri ale caror valoare a fost recunoscuta in cadrul unor evenimente importante precum Architecture Anual, Romanian Building Awards si care au primit numeroase premii precum Igloo Urban Prize si the Arhitext Design Prize.

In cadrul conferintei Share Bucharest, arhitectul va explica ideile din spatele conceptului de „occupy office”, idei ce s-au materializat in proiectul situat in cladirea de birouri Green Court din nordul capitalei. In abordarea sa, Kuibus priveste cu ochi critic perceptia conventionala a spatiului de lucru si isi indreapta atentia spre utilizator. Designerul crede ca biroul ar trebui sa devina agentul care faciliteaza o dubla perceptie a spatiului, atat din punctul de vedere al persoanei ce lucreaza in acel loc cat si din punctul de vedere al vizitatorului. Astfel, senzatia de noutate atunci cand utilizatorul „se intalneste” pentru prima oara cu interiorul unei cladiri este prelungita; aceasta idee de continua re-descoperira devine atractiva pentru persoana in cauza si contribuie, din perspectiva arhitectului, la imbunatatirea activitatii sale profesionale.

Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitectilor, inginerilor si contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior si confortul ambiental, arhitectura peisagistica si de infrastructura, sticla in arhitectura, proiectarea structurilor si fatadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru inscrieri si informatii despre cele 4 conferinte din cadrul forumului consultati urmatoarele pagini web www.share-architects.com si www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

Autor: Stefana Gradinariu
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.521 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.360 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.600 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video