Hornbach lanseaza proiectul de invatamant profesional dual «Scoala de carte si meserii»

72 vizualizari
Hornbach
Distribuie pe

• „Scoala de carte si meserii” la Hornbach ofera tinerilor posibilitatea de formare profesionala duala in meseria comerciant-vanzator

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, demareaza, sub sloganul „Crestem profesionisti”, proiectul „Scoala de carte si meserii” ce ofera tinerilor accesul la invatamant profesional in sistem dual pentru calificarea de comerciant-vanzator.

“Hornbach este o companie implicata in dezvoltarea Si sustinerea comunitatii din care face parte, iar unul dintre aspectele de interes pentru noi este contribuirea la dezvoltarea fortei de munca prin oportunitati de dezvoltare atractive in cadrul companiei. De altfel, Hornbach a sustinut invatamantul profesional in sistem dual in Romania prin implementarea unui proiect pilot in Romania, in vederea calificarii viitorilor angajati in meseria de tehnician in comert, in perioada 2009 - 2012. Ulterior, am manifestat deschidere la dezvoltarile constructive in domeniul educatiei in vederea implementarii invatamantului profesional dual Si am urmarit cu interes modificarile legislative venite in sprijinirea acestuia. Toate acestea pentru ca, formarea profesionala la Hornbach inseamna competenta, pasiune si implicare”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach Romania.

Astfel, Hornbach a lansat proiectul „Școala de carte Si meserii” care ofera invatamant profesional in sistem dual pentru calificarea de comerciant-vanzator, proiect initiat alaturi de Camera de Comert Romano-Germana si implementat cu alti doi parteneri din domeniul comertului si cu cinci licee din tara, localizate in Bucuresti, Buftea, Brasov, Sibiu si Timisoara. „Școala de carte si meserii” este un program de formare profesionala realizat dupa metoda germana, o imbinare bine echilibrata intre teorie si practica. Inscrierea elevilor pentru formarea profesionala are loc la liceele partenere (Colegiul Tehnic Mircea cel Batran – Bucuresti, Liceul Economic Barbu A. Stirbey - Buftea, Colegiul Economic G. Baritiu – Sibiu, Colegiul National Economic Andrei Barseanu – Brasov si Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu – Timisoara) incepand cu luna iunie 2017.

Programul dureaza trei ani si elevii care vor opta pentru aceasta forma de invatamant incepand din septembrie 2017, vor beneficia de bursa de 400 de lei in timpul lunilor de scoala, decontarea transportului si asigurarea mesei de pranz in timpul stagiilor de practica, diploma de calificare in meseria comerciant-vanzator, dobandirea de experienta profesionala de pe bancile scolii si oportunitatea de angajare la finalizarea scolii in cadrul Hornbach Romania.

Prin proiectul „Scoala de carte si meserii”, Hornbach participa la implementarea invatamantului profesional dual in Romania, deja de la prima promotie, care demareaza odata cu anul scolar 2017/2018.

Mai multe informatii despre proiectul „Scoala de carte si meserii” se gasesc pe www.hornbach.ro/scoaladecartesimeserii, www.scoaladecartesimeserii.ro si www.facebook.com/scoaladecartesimeserii.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video