Kreativ banner

 

Isover va exporta 30% din productia locala de vata minerala de sticla

Isover
vizualizari

Saint-Gobain Construction Products, prin intermediul diviziei Isover, liderul pietei locale de vata minerala, va exporta in acest an 30% din volumul total de vata minerala de sticla produs in cadrul fabricii de la Ploiesti.

„Pentru acest an avem in plan exportul a aproximativ 30% din productia locala de vata minerala de sticla pe pietele din regiune, precum Ungaria, Bulgaria, Moldova sau Serbia. In ceea ce priveste vata minerala bazaltica, cererea de pe piata locala absoarbe intregul volum produs”, a declarat Filipe Ramos, Directorul General al Diviziei Isover din cadrul Saint-Gobain Construction Products.

Potrivit afirmatiilor sale, compania detine doua linii de productie pentru vata minerala de sticla si cea bazaltica. Unitatea de productie localizata in Ploiesti este amplasata pe un teren de aproximativ 130.000 de metri patrati si a absorbit o investitie totala de 35 de milioane de euro.

Dincolo de vata minerala, Isover comercializeaza pe piata locala si alte materiale, cum ar fi sistemul format din membrane climatice inteligente si accesoriile aferente, sisteme pentru etanseizare si protectie impotriva umiditatii.

Piata locala de profil, scadere cu peste 30% in perioada de criza
In ceea ce priveste piata locala de materiale pentru izolatii, estimarile Isover arata ca, incepand cu 2008 si pana in prezent, aceasta a raportat o scadere cu peste 30%.

„Evolutia pietei de materiale pentru izolatii este strans legata de evolutia pietei de constructii in general. Astfel, in ceea ce priveste proiectele rezidentiale, numarul autorizatiilor de constructie continua sa scada, dar mai puțin decat in perioada 2008 - 2011. Evolutia constructiilor nerezidentiale este, de asemenea, influentata de nivelul investitiilor per ansamblu in economia romaneasca, care este extrem de scazut”, a spus Filipe Ramos. Acesta a mai adaugat ca abia in 2014 piata ar putea raporta o stabilizare.

In plus, reprezentantul companiei a afirmat ca si pe segmentul materialelor de izolatii tehnice s-a raportat o scadere a cererii, deoarece lipsa investitiilor a determinat stoparea unor proiecte majore.

Masuri pentru redresarea pietei locale
Directorul General al Diviziei Isover din cadrul Saint-Gobain Construction Products a afirmat ca exista o serie de factori ce pot contribui la redresarea pietei locale de materiale pentru izolatii, cat si a celei de constructii.

„In primul rand, o astfel de redresare depinde de imbunatatirea climatului economic, atat in Romania, cat si la nivel mondial, intrucat acest segment depinde de accesul la surse de finantare. In al doilea rand, este evident ca piata din tara noastra poate fi impulsionata de adoptarea unor programe ambitioase de reabilitare termica a cladirilor, precum si de impunerea unor standarde ridicate de eficienta energetica pentru constructiile noi. De asemenea, este important ca toate reglementarile in vigoare sa fie respectate, iar acest lucru este posibil printr-un sistem de control bine pus la punct. Toate aceste masuri ar trebui sustinute la nivel central”, a declarat Filipe Ramos.

Un alt factor ce ar putea duce la impulsionarea pietei este educarea consumatorilor pentru a intelege beneficiile pe termen lung ale eficientei energetice: o izolatie de calitate, cu solutii corespunzatoare, reprezinta de fapt o investitie care aduce atat confort, cat si reducerea cheltuielilor pentru incalzire / ventilare. Aceste economii vor deveni si mai semnificative in contextul scumpirilor preconizate la gaze si electricitate.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

 

Ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019

 

Licitatii