Jungheinrich dezvaluie un stivuitor combi complet nou

437 vizualizari
Jungheinrich
Distribuie pe

Operare in doua schimburi cu o singura baterie / Motor de reluctanta sincron nou / Consum redus de energie, datorita designului inteligent si extrem de usor / Sistem de amortizare a vibratiilor care are ca rezultat o performanta si o siguranta imbunatatite pe pardoseli inegale
 
Jungheinrich lanseaza pe piata un nou motostivuitor pentru culoar ingust - culegatorul sau EKX 514-516 cu comanda electrica si motostivuitorul trilateral - pe scurt, un stivuitor (combinat) „combi“. Cu o sarcina utila de 1.600 kilograme si o inaltime de ridicare de 17,5 metri, noul model va fi dezvaluit oficial in fata unui public comercial international la expozitia LogiMAT 2016 din Stuttgart (hala 9, standurile 9B02 si 9B04).

Eficient si economic, cu o singura baterie pentru doua schimburi
Camionul este prevazut cu tehnologie de ultima ora, o tehnologie complet noua pentru motor si un sistem eficient de gestionare a energiei. Designul sau extrem de usor si inteligent utilizeaza otel foarte rezistent, ceea ce are ca rezultat o scadere a greutatii de 150 kilograme. „Aceasta inseamna ca putem garanta operarea eficienta si economica a stivuitorului tip de doua schimburi, cu o singura incarcare a bateriei“, afirma Dr Klaus-Dieter Rosenbach, din Consiliul de Administratie al Jungheinrich, responsabil cu Activitatea sistemelor de logistica.

Pentru operarile in doua schimburi, aceasta elimina nu doar nevoia unor baterii suplimentare, ci si a statiilor de incarcare si a altor echipamente costisitoare, reducand in acelasi timp cerintele privind mana de lucru. Rosenbach continua: „Aceasta nu este doar o promisiune a operarii in doua schimburi fara incarcarea bateriei - vom si sustine aceasta afirmatie in fata clientului.“ Cu alte cuvinte, daca o baterie nu mentine energia timp de doua schimburi complete, Jungheinrich o va inlocui in mod gratuit.
Motoare economice: 93% din energie transformata in putere
Tehnologia complet noua a motorului, dezvoltata de Jungheinrich, reprezinta elementul principal al EKX 514-516. Aceasta consta intr-un motor cu reluctanta sincrona, folosit pentru prima data la acest vehicul - un motor care combina inalta performanta si eficienta energetica a motoarelor sincrone cu avantajele privind costurile si cerintele reduse de intretinere ale motoarelor asincrone pe curent alternativ trifazic.
Conform afirmatiilor dlui. Rosenbach, factorul de eficienta al motorului, IE31, este cel mai mare care poate fi obtinut la operarea motostivuitorului. Noua tehnologie a motorului transforma aproximativ 93% din energia consumata in putere reala, reducand la jumatate pierderile de energie. „Aceasta inseamna ca s-a redus consumul de energie cu inca 15%, comparativ cu modelul anterior“, observa Rosenbach. „Si aceasta in ciuda faptului ca vehiculul este mult mai performant“, adauga acesta.

Atingerea lina si in siguranta a unor inaltimi mari, datorita amortizarii vibratiilor
Pentru prima data, Jungheinrich echipeaza si aceasta serie cu un sistem patentat de amortizare a vibratiilor.
Modulul optional Floor Pro reduce oscilatiile laterale ale catargului si cabinei soferului, cauzate de pardoselile inegale sau de alte tipuri de pardoseli care nu sunt prevazute pentru motostivuitoarele pentru culoare inguste. „Acest sistem ii ofera utilizatorului posibilitatea de a se deplasa mai lin si cu pana la 30% mai rapid pe suprafete standard“, explica Rosenbach. In plus, sistemul este usor la incarcari si vehicul si ajuta la reducerea nivelului de intretinere.
Obiectivul este de a le permite echipamentelor pentru culoare inguste sa lucreze in siguranta si eficient pe pardoseli care au fost proiectate initial doar pentru electrostivuitoarele cu catarg retractabil - chiar si la o inaltime de ridicare de 10 metri.

Noul EKX 514-516 este echipat cu numeroase module diferite pentru integrarea proceselor, inclusiv tehnologie RFID, inaltime redundanta, masurare la distanta si interfata Jungheinrich Logistics. Daca se adauga sistemul optional de navigare in depozit Jungheinrich cu abordare semiautomata a obiectivului, rezultatul poate fi imbunatatit cu pana la 25%. Dr Rosenbach incheie: „Prin combinarea sistemelor inteligente de asistenta cu motoarele cu reluctanta sincrone de inalta performanta, Jungheinrich a depus eforturi foarte mari pentru o si mai buna optimizare a eficientei energetice - creandu-ne posibilitatea de a face fata viitoarelor provocari ale Intralogistics 4.0.“

SALES DEPARTMENT
Telefon: +40 244 59 2885
Fax: +40 244 59 9520
office@wylze.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video